Προϋπολογισμός 2011: προγραμματισμένη χρεοκοπία των εργαζομένων!

Μαζική εξόντωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των νέων. Μόνο έτσι μπορούν να περιγραφούν τα νέα βάρβαρα μέτρα που εξαπολύει η κυβέρνηση με το «Μνημόνιο 3» και τον προϋπολογισμό:

  • Η αύξηση του ΦΠΑ από το 5,5 στο 6,5% και από 11 στο 13% στα πιο βασικά είδη (τρόφιμα, εισιτήρια, ηλεκτρικό κλπ.), η αύξηση κατά 6,5% των φόρων φυσικών προσώπων, σημαίνει νέο κύμα φτώχειας για τα νοικοκυριά, που παλεύουν να επιβιώσουν με αιματηρές περικοπές. Την ίδια στιγμή, μειώνει τη φορολογία του κεφαλαίου από 24% σε 20% χαρίζοντάς του 330 εκ. ευρώ.
  • Όλη η υποδομή της χώρας (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, λιμάνια, ακίνητα του δημοσίου κλπ.) ξεπουλιέται για τους δανειστές-τοκογλύφους. Παρατείνονται οι συμβάσεις παραχώρησης στους ιδιώτες των δρόμων και αεροδρομίων (ΕΓΝΑΤΙΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κ.λπ.). Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου από 1 σε 1,5 ευρώ, των εισιτηρίων του ΟΣΕ τουλάχιστον κατά 30%, το ρεύμα τουλάχιστον κατά 40% ενώ οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα χειροτερεύσουν ραγδαία.
  • Ταφόπλακα σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση και κάθε κοινωνική υπηρεσία.Οι δαπάνες για νοσοκομεία την διετία 2010-11 μειώνονται  κατά 18,5% ενώ οι δαπάνες τους για ιατροφαρμακευτικό υλικό μειώνονται από 1.050 σε 700 εκ. Ουσιαστικά δεν θα έχουν φάρμακα και βασικά υλικά. Αντίστοιχα, οι δαπάνες για φάρμακα των ταμείων μειώνονται 45%! Αυτές οι κανιβαλικές περικοπές θα ξεθεμελιώσουν τη δημόσια υγεία και θα οδηγήσουν σε πραγματική γενοκτονία τους εργαζόμενους!!! Αυτοί που είχαν υποσχεθεί αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, τις μειώνουν την διετία 2010-11 κατά 20%, και τις ρίχνουν στο 2,75% του ΑΕΠ, το μικρότερο ποσοστό της μεταπολίτευσης! Στην διετία 2010-11 οι δαπάνες για τα δημοτικά μειώνονται κατά 16%, για τα γυμνάσια-λύκεια κατά 15%, για τα ΑΕΙ κατά 27% και για τα ΤΕΙ κατά 31%. Η κατακόρυφη μείωση των δαπανών και ο νόμος Διαμαντοπούλου θα οδηγήσουν άμεσα σε δίδακτρα και κλείσιμο/συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ και σχολείων. Η εγκατάλειψη των σχολείων θα πάρει δραματικές διαστάσεις (ήδη δεν δίνονται χρήματα για φως, νερό, θέρμανση κ.α.).
  • Τη διετία 2010-11 οι επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων μειώνονται κατά 31%! Μ’ αυτή την πολιτική, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων είναι προδιαγραμμένη. Γι’ αυτό ετοιμάζουν νέα αντι-ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», με την κατάργηση/πετσόκομμα των επικουρικών, βαρέων, ανθυγιεινών και αναπηρικών συντάξεων, με την κατάργηση των βαρέων/ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Και ακόμη μετά το 2015 η χαμηλότερη σύνταξη να είναι 100 ευρώ και καμία σύνταξη να μην είναι πάνω από 700 ενώ τα όρια συνταξιοδότησης να ανέβουν στο 70ο έτος!
  • Νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Το λεγόμενο «νέο μισθολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων θα μειώσει ακόμη παραπέρα τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων (1-1,5 μισθό σε ετήσια βάση) και πιθανόν να φτάσει το 50% του μισθού τους αν εφαρμοστούν οι προτάσεις για κατάργηση όλων των επιδομάτων.
  • Μείωση κατά 20%-40% στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Τα οικογενειακά επιδόματα, όπως και των ανέργων ―ελάχιστη κατάκτηση για την φροντίδα των παιδιών των εργαζομένων και την επιβίωση όσων χάνουν την δουλειά τους― θα δίνονται με… εισοδηματικά κριτήρια!
  • Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και σύντομα η κατάργηση (και επίσημα) του κατώτατου μισθού, και η υπονόμευση της διαιτησίας, αφαιρούν και το τελευταίο δίχτυ προστασίας των μισθών, που απειλούνται με ελεύθερη πτώση. Η «γενιά των 700 ευρώ» δίνει τη θέση της στη γενιά των 400 και 300 ευρώ! Το παραμύθι ότι οι μειώσεις γίνονται για να σωθούν θέσεις εργασίας, ξετινάζεται από την έκρηξη των λουκέτων, των απολύσεων, των ανέργων (πάνω 1 εκατομμύριο).

Οι στόχοι του προϋπολογισμού σημαίνουν νέα αφαίμαξη σχεδόν 15 δις από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Δηλαδή τρεις φορές το «Μνημόνιο» του 2010. Αυτό αποδεικνύει και την χρεοκοπία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Τα απανωτά μέτρα χειροτερεύουν την ύφεση, γελοιοποιώντας κάθε διακηρυγμένο στόχο για αύξηση των εσόδων. Το χρέος όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται διαρκώς. Μόνο ένας είναι ο στόχος τους: να ξεπληρώσουν τα αφεντικά τους, τους δανειστές-τοκογλύφους, πάνω στα πτώματά μας.

Δεν θα είναι το 2011 «η χειρότερη χρονιά». Όσο αυτές οι δυνάμεις και τα συμφέροντα που υπηρετούν παραμένουν στην εξουσία, θα είμαστε κάτω από ένα «Μνημόνιο Διαρκείας» και η κατάσταση θα χειροτερεύει διαρκώς. Η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού είναι θέμα χρόνου, όπως κι αν την ονομάσουν («ελεγχόμενη», «αναδιάρθρωση» κλπ.). Κι άλλες χώρες ακολουθούν σύντομα (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία κα.), ενώ τα βάρβαρα «μνημόνια» κάθε είδους εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη, δείχνοντας την βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Κύμα απολύσεων φέρνει η μαύρη προπαγάνδα για Δημόσιο-ΔΕΚΟ

Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ΔΕΚΟ ―και μαζί τους όλη την κοινωνία― επειδή έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Να μην περάσει η προπαγάνδα τους. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Κάθε αντεργατικό χτύπημα σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, μεγαλώνει την ανεργία και την ανασφάλεια, τραβάει τους μισθούς και τα δικαιώματα όλων μας στον πάτο.

Θα «τσιμπήσουμε» στα καλοπληρωμένα φερέφωνα των ΜΜΕ, στους πολιτικούς που μαζί με επιχειρηματίες-φίλους τους και διοικήσεις που διορίζουν, ξεκοκάλισαν το δημόσιο χρήμα με μίζες και προμήθειες; Στόχος τους είναι η αύξηση των τιμολογίων, η ιδιωτικοποίηση προς όφελός του μεγάλου κεφαλαίου, η απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, συμβασιούχων και «μονίμων» – και όχι βέβαια να ανακουφίσουν τα «υπόγεια» του ιδιωτικού τομέα!

Δεν τα φάγαμε μαζί ! – ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΣΥΡΦΕΤΟ

Πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Γ. Παπανδρέου και η κλίκα του διαβεβαίωνε ότι δεν έρχονται νέα μέτρα. Ο λαός όχι μόνο απέρριψε μαζικά τον εκβιασμό του «με στηρίζετε ή πάμε σ’ εκλογές» αλλά τον μαύρισε κυριολεκτικά και του αφαίρεσε κάθε νομιμοποίηση. Το ΠΑΣΟΚ έχασε πάνω από 1 εκ. ψήφους. Ο Παπανδρέου όμως ανακάλυψε ότι το μήνυμα των εκλογών είναι να συνεχίσει τη… «σωτηρία της χώρας», εξαπολύοντας νέο κύμα βάρβαρων μέτρων!

Θα ανεχτούμε αυτή την κυβέρνηση δοσίλογων, αυτό τον αχυράνθρωπο της Τρόικας, που οι εφημερίδες του διεθνούς κεφαλαίου αποκαλούν κυνικά «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»; Τα φασιστοειδή τύπου Πάγκαλου και την ακήρυχτη δικτατορία των ΜΜΕ να μας ταπεινώνουν λέγοντας κυνικά «μαζί τα φάγαμε»;

Ό,τι κι αν ψηφίζουν στη Βουλή τους. Όσα ΜΑΤ, δακρυγόνα και τρομονόμους κι αν επιστρατεύσουν εναντίον μας. Μία μόνο μπορεί να είναι η απάντησή μας: ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ – Ανταρσία και Ανυπακοή! Δικός μας νόμος είναι η σωτηρία των εργαζομένων και της κοινωνίας!

Η τεράστια απεργία μας στις 5 Μάη, οι αγώνες σε όλη την Ευρώπη, στη Γαλλία, την Βρετανία κα. δείχνουν τον δρόμο. Η μαζική ψήφος προς τ’ αριστερά αλλά και η αποχή, το άκυρο και το λευκό στις πρόσφατες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, δείχνουν την έκταση και το βάθος της αποδοκιμασίας του επίσημου πολιτικού σκηνικού, τη δυσαρέσκεια και οργή, αλλά και τη διάθεση για αγώνα ανατροπής της σημερινής άθλιας κατάστασης.

Χρειαζόμαστε έναν μαζικό ξεσηκωμό, μια εξέγερση όλων των «από κάτω» για να τους διώξουμε. Να την οργανώσουμε παντού, συμμετέχοντας μαζικά σε γενικές συνελεύσεις και επιτροπές, παίρνοντας τα σωματεία μας από τα παράλυτα, προδοτικά χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, από τους διάφορους Παναγόπουλους-δεκανίκια της κυβέρνησης και του συστήματος.

Να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση και κάθε επίδοξο συνεχιστή της. Μόνο έτσι θα κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή, με ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας για να βγούμε από την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Ανοίγοντας τον δρόμο για μια ριζικά διαφορετική οικονομία και κοινωνία, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ