Έφυγε ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος (1944 – 2013)

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 3/12/2013 ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος σε ηλικία 69 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο σ. Παναγιώτης από πολύ νεαρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τις ιδέες του εργατικού κινήματος και του κομμουνισμού. Ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση και ήταν μέλος της διοίκησης του σωματείου μουσικών τα χρόνια όπου αυτός ο κλάδος ήταν δραστήριος και αγωνιστικός. Πολιτικά ήταν υπερασπιστής των αρχών και ιδεών του επαναστατικού μαρξισμού και πάλεψε για πολλά χρόνια μέσα από τις γραμμές οργανώσεων και κινήσεων του τροτσκιστικού χώρου. Υπερασπίστηκε με κάθε τρόπο τις ιδέες του για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Γι’ αυτή του τη στάση, όπως και για τον αγώνα του ενάντια στο τράφικινγκ και την εμπλοκή αστυνομικών σε τέτοιες εγκληματικές δραστηριότητες, διώχτηκε επανειλημμένα και για πολλά χρόνια από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Ο σ. Παναγιώτης Βήχος, εκτός από αγωνιστής, ιδεολόγος και εξαίρετος μουσικός ήταν και δημιουργός του Πολιτικού Καφενείου, για το «στήσιμο» και διατήρηση του οποίου αφιέρωνε άπειρες ώρες και υποβάλλονταν σε μεγάλες οικονομικές θυσίες για τις δυνατότητες του ίδιου και των συντρόφων και φίλων του. Το Πολιτικό Καφενείο είναι μια τεράστια προσπάθεια (ένα «θησαυρός», όπως έλεγε ο ίδιος), περιέχει τεράστιο υλικό και συμβάλει στην ενημέρωση και συζήτηση των προβλημάτων του εργατικού κινήματος. Παρά τις αυτονόητες δυσκολίες, ελπίζουμε αυτό το «έργο» να συνεχιστεί.

Η ΟΚΔΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς, στους συντρόφους και στους φίλους του.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Παναγιώτη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

4/12/2013