ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Προκήρυξη της ΣΣΠ

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο αν δεν στείλει όλη την κοινωνία στο βούρκο και τη βαρβαρότητα. Φαίνονται πια καθαρά τα ψέματα περί successstory και πρωτογενούς πλεονάσματος, αφού το μόνο πλεόνασμα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αυτό σε φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία, η οποία πλησιάζει το 30%, ενώ για τους νέους το 70%! Τώρα η κυβέρνηση περνάει σε μια αναβαθμισμένη επίθεση, με νέα μέτρα που αν εφαρμοστούν θα μας ρίξουν σε μια κατάσταση πραγματικής βαρβαρότητας. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται 4ο Μνημόνιο, την οριστική δηλαδή σφαγή μας.

Πόσες ακόμα δολοφονίες από τα μνημόνια;

Η δεκατριάχρονη Σάρα προστέθηκε τον κατάλογο των θυμάτων της κυβέρνησης και των μέτρων της. Πέθανε από αναθυμιάσεις επειδή η οικογένειά της δεν είχε χρήματα για θέρμανση, όπως ακριβώς οι 3 φοιτητές πέρυσι στη Λάρισα. Οι δολοφόνοι της , η κυβέρνηση Σαμαρά δηλαδή, όχι μόνο δεν διώκονται αλλά ασκούν και δίωξη στη μητέρα της γiα ανθρωποκτονία, ενώ θα την απελάσουν και κι από την χώρα!

Δεν είναι όμως μόνο δολοφονία της Σάρας. Τα νέα μέτρα για την υγεία θα δεν είναι τίποτα άλλο από μαζική δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων. Η φαρμακευτική δαπάνη πέφτει μόλις στο 1 δις από 2,5 δις τώρα και 5,5 πριν το 2009. Όσα γελοία επιχειρήματα και να επιστρατεύει ο Γεωργιάδης αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι οι μισοί άνθρωποι που χρειάζονται φάρμακα δεν θα μπορούν να πάρουν. Ταυτόχρονα έρχεται η διάλυση του ΕΟΠΥΥ, και του συστήματος υγείας γενικά, με την απόλυση/διαθεσιμότητα περίπου 4000 γιατρών και τη μετατροπή του σε ένα δίκτυο «πτωχοκομείων» του περασμένου αιώνα. Κι όλα αυτά ενώ η παιδική θνησιμότητα διπλασιάστηκε και το προσδόκιμο ζωής έπεσε κατά 3 έτη (όσα και τα χρόνια των μνημονίων) από το 2009 και μετά.

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών που ετοιμάζεται να ψηφιστεί στα τέλη Δεκέμβρη κα οι κατασχέσεις όχι μόνο σπιτιών, αλλά και καταθέσεων έρχονται να αφήσουν στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες, να ρίξουν το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και της νεολαίας ακόμα πιο κάτω, δίνοντας τεράστιες διατάσεις στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Μετά τις απολύσεις των Διοικητικών έρχονται τα δίδακτρα

Η κυβέρνηση, παρά το ότι τα έχει βρει «μπαστούνα» με τον παραδειγματικό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει την επίθεση μέχρι τέλους. Άλλωστε έχει ήδη γίνει γνωστό ότι το υπουργείο Παιδείας θα συμμετέχει σε κάθε κύμα διαθεσιμότητας μέχρι να συμπληρωθούν οι 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Την ίδια στιγμή η τρόικα πιέζει για επίσπευση της επίθεσης στην εκπαίδευση, ενώ ο Ο.Ο.Σ.Α. (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προτείνει (στην πραγματικότητα ποτέ δεν προτείνει – απαιτεί) δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και επιβολή διδάκτρων στις σχολές. Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Ανάπτυξης απάντησε ότι σκοπεύει να υιοθετήσει το 80% των προτάσεων, με κάθε πολιτικό κόστος και μέσα στους επόμενους δύο μήνες(!). Αν το βάθεμα της επίθεσης στην εκπαίδευση έχει κάπως καθυστερήσει αυτό οφείλεται στην αντίσταση που έχουν προβάλει μέχρι τώρα οι Διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι βρίσκονται στην 14η εβδομάδα απεργίας. Γι’ αυτό το λόγο έχουν λυσσάξει εναντίον τους οι υπουργοί και το σκυλολόι τους στα ΜΜΕ. Όλοι αυτοί που μας οδηγούν στην καταστροφή, νοιάζονται τώρα ξαφνικά για το εξάμηνο ενώ δε λεν κουβέντα για την καταστροφή που έρχεται. Γι αυτό το λόγο έχουν ξαμολήσει τους κάθε είδους Πρετεντέρηδες, μαζί με δήθεν ανεξάρτητους δαπιτοπασπίτες φοιτητές που κραυγάζουν για το μέλλον τους που γκρεμίζεται από τους κακούς απεργούς και όχι από την κυβέρνηση, και τα μνημόνια. Αυτή η ανθρώπινη σκόνη δεν έχει δικαίωμα να μιλάει εξ’ ονόματος των φοιτητών. Όποιος θέλει τις σχολές ανοιχτές πρέπει να το αποδεικνύει παλεύοντας ενάντια στη διάλυσή της και στηρίζοντας πρώτα πρώτα τον αγώνα των διοικητικών.

4ο Μνημόνιο = Δικτατορία

Αυτή η επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να ισοπεδώσει όποιο δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία έχει απομείνει. Πρέπει να καταργήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας να αγωνίζονται. Το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου η κυβέρνηση με νόμο επί της ουσίας απαγορεύει το δικαίωμα στη διαδήλωση μόνο μακρινό δεν πρέπει να μας φαίνεται. Γι’ αυτό δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, ακόμα και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που πριν λίγο καιρό αναγκάστηκαν να συλλάβουν. Η κατάργηση του ασύλου είναι βασικό στοιχείου του κράτους «έκτακτης ανάγκης» που έχει εγκατασταθεί και αγγίζει τα όρια δικτατορίας με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Η λύση δεν θα έρθει με λόγια στη Βουλή

Η επίθεση αυτή δεν είναι δεδομένο ότι θα περάσει. Ο κρίσιμος παράγοντας που θα το καθορίσει δεν είναι άλλος από τους δικούς μας αγώνες. Δεν μπορούμε να κοιτάμε αυτήν την κατάσταση γκρινιάζοντας, ή περιμένοντας τη λύση από τη Βουλή και τις εκλογές με τα «παρακάλια» του ΣΥΡΙΖΑ ή μια αριστερή κυβέρνηση που θα μας σώσει. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Σαν φοιτητές έχουμε κάθε λόγο να αγωνιστούμε μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους για να μην περάσουν οι απολύσεις, γιατί αυτός ο αγώνας, εκτός από αγώνας ενάντια στην ανεργία και τα δολοφονικά μνημόνια είναι και αγώνας ενάντια στη διάλυση της εκπαίδευσης, για να μπορεί το Πανεπιστήμιο να λειτουργεί. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς σε έναν τόσο σημαντικό εργατικό αγώνα μέσα στο «σπίτι» μας. Ο αγώνας των διοικητικών μέχρι στιγμής δείχνει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ότι αν αγωνίζεσαι μπορείς να «στριμώχνεις» ακόμα και τους κανίβαλους του Σαμαρά.

Να προετοιμαστούμε σαν φοιτητικό κίνημα για μια κεντρική σύγκρουση με την κυβέρνηση για να μην περάσει η διάλυση της παιδείας. Κυρίως όμως να μπούμε μπροστά στον αγώνα, με όπιον άλλον αγωνίζεται, γιατρούς, διοικητικούς κλπ. Βάζοντας σαν στόχο την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, που θα στείλει στον αγύριστο τη χουντική κυβέρνηση, τα μέτεα και τα Μνημόνια της. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, στηριγμένη στις δικές μας δυνάμες, για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών κι όχι για τη σωτηρία του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

  • Καμιά απόλυση διοικητικού υπαλλήλου σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Αύξηση των δαπανών.
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Να τσακίσουμε το «κράτος έκτακτης ανάγκης» και τους φασίστες.
  • Κάτω η χούντα συγκυβέρνησης-τρόικας.
  • Άμεση κατάργηση των μνημονίων. Διαγραφή του χρέους.

 

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ