Όλοι στο πλευρό των απεργών – Να μην περάσει ο μνημονιακός φασισμός!

Μπορεί η ελληνική οικονομία να έχει καταρρεύσει πλήρως, οι στρατιές των ανέργων να μεγαλώνουν (πάνω από 1,5 εκ.), τα φτωχά λαϊκά στρώματα να συνθλίβονται κάτω απο το βάρος της εκτεταμένης φτώχειας και εξαθλίωσης, των πρωτοφανών ιστορικά φοροεπιδρομών, της διάλυσης της υγείας, παιδείας, ασφάλιση και η ελληνική κοινωνία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση, ωστόσο όλα αυτά δεν είναι αρκετά να σταματήσουν την άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ και τον ψευτοβοναπάρτη Σαμαρά να συνεχίζουν απτόητοι το γελοίο παραμύθι του “success story” και την ωμή απάτη του «πρωτογενές πλεονάσματος». Γαντζωμένοι στην εξουσία πέρα ακόμα και από κάθε τυπική αστική νομιμότητα, καταργώντας κάθε έννοια κοινωνικού και πολιτικού δικαίου, «κυβερνούν» με τα μνημόνια και προχωράνε το άθλιο καταστροφικό τους έργο ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Έξι χρόνια ύφεσης έχουν καταντήσει τον ελληνικό καπιταλισμό ένα κουφάρι, που φυτοζωεί μόνο με έκτακτα μέτρα εξόντωσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.. Παρά την τεράστια ενίσχυση του (πάνω από 200 δις τα τελευταία χρόνια) το τραπεζικό σύστημα είναι κλινικά νεκρό και τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών ανέρχονται σε 12 δις (7δις τα στεγαστικά) ενώ τα συνολικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν το 30%. Επιχειρήσεις φεύγουν, κλείνουν ή συρρικνώνονται η μία μετά την άλλη (Κόκα Κόλα, ΦΑΓΕ, Σπρίντερ, Φωκάς, Τιτάν, Βιοχάλκο, Νίκας κ.α.) αφήνοντας πίσω τους ερείπια και χιλιάδες απολυμένους. Ο κατήφορος χωρίς φρένα του ελληνικού καπιταλισμού έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποικία χρέους», σε μια απέραντη «Ειδική Οικονομική Ζώνη» αχαλίνωτης εκμετάλλευσης. Η κρίση όμως δεν είναι μονάχα ελληνικό φαινόμενο. Η παγκόσμια οικονομία είναι στο χείλος μιας νέας, βαθύτατης ύφεσης ενώ βαθαίνει η κρίση ακόμα περισσότερο σ’ όλη την Ευρώπη. Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη τα επιτελεία της Ευρωζώνης/Ε.Ε προετοιμάζονται για μια νέα γενικευμένη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους εφαρμόζοντας παντού την συνταγή που εφαρμόστηκε στην Κύπρο: κατασχέσεις καταθέσεων, πληστειριασμούς πρώτης κατοικίας, αρπαγή με κάθε μέσο όποιου κοινωνικού και ατομικού πλούτου έχει απομείνει. Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει στους λαούς της η Ευρωζώνη. Μια οικονομική και κοινωνική κόλαση, μια φυλακή για την εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης.

 ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!

Οι απολύσεις (1.765 σε «διαθεσιμότητα») των Διοικητικών Υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (5.500 σε καθεστώς ΄κινητικόητας΄), των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μόνο 1.300 σε διαθεσιμότητα/απόλυση από ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO), το κλείσιμο των ψυχιατρικών μονάδων κ.α που επιχειρεί η σάπια μνημονιακή κλίκα Σαμαρά–Βενιζέλου, αν πραγματοποιηθούν απλά θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τις στρατιές των ανέργων και τη φτώχεια, θα καταστρέψουν όποια κοινωνικά αγαθά έχουν απομείνει (υγεία, κοινωνική ασφάλιση, εκπαίδευση, μεταφορές κ.λπ.) και επιπλέον θα δώσουν ακόμη ένα χτύπημα στην οικονομία. Η χρόνια υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ έχει ουσιαστικά καταστρέψει την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ο διαρκής περιορισμός των δαπανών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το κλείσιμο νοσοκομείων, έχουν ήδη δημιουργήσει μια τριτοκοσμική κατάσταση στο κοινωνικό αγαθό της υγείας: Στα χρόνια των μνημονίων έχει διπλασιαστεί η παιδική θνησιμότητα! Το προσδόκιμο ζωής μειώνεται κατά ένα έτος κάθε χρόνο μνημονίου (ήδη έχει μειωθεί 3 έτη! Η ιδιωτικοποίηση και οι νέες απολύσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που έχει εξαγγείλει ο τρισάθλιος μνημονιακός υπουργός Υγείας σημαίνουν ολοκληρωτική στέρηση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα. Το ίδιο θα συμβεί εάν δεν αντισταθούμε και στα πανεπιστήμια και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – μια τεράστια κοινωνική καταστροφή, μια σύγχρονη βαρβαρότητα.

Τον δρόμο δείχνουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι που παρά τους τόνους λάσπης και τις κάθε είδους απειλές και μεθοδεύσεις συνεχίζουν την Απεργία Διαρκείας, τον ανένδοτο αγώνα τους για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους και του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου. Στην ίδια κατεύθυνση και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν δυναμικά σε απεργίες και κινητοποιήσεις, δείχνοντας τον δρόμο σε όλη την κοινωνία, ενώ και άλλοι κλάδοι (ΜΜΜ) προετοιμάζονται για μια σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Όσο ποτέ ξανά στο παρελθόν σήμερα είναι ανάγκη ζωής ή θανάτου ένα ταξικό μέτωπο των απεργών και όσων θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στη σύγχρονη χούντα. Ένα τέτοιο μέτωπο πρέπει να ενώσει, να συντονίσει και να οργανώσει μια σύγκρουση διαρκείας με την άθλια συμμορία του Σαμαρά-Βενιζέλου και ΣΙΑ, να προετοιμάσει Γενική Απεργία Διαρκείας με στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης.

 ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχει σωτηρία από την κρίση του συστήματος και τις μνημονιακές πολιτικές χωρίς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Αγώνες ενωτικούς, μαζικούς, αποφασιστικούς και μαχητικούς:

– Για την Ανατροπή της Συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, με παρακάλια να λυπηθεί τους απολυμένους, τους άνεργους, τους φτωχούς. Με αυταπάτες για το τι θα «μαγειρέψουν» τα ανακτοβούλια του Μαξίμου και των Βρυξελών ή για μια «αριστερή κυβέρνηση» (ΣΥΡΙΖΑ), που υπόσχεται να μας σώσει χωρίς να συγκρουστεί με το καπιταλιστικό σύστημα και τους αστικούς θεσμούς, προετοιμάζοντας στην πραγματικότητα υποχωρήσεις και ήττες.

– Με συντονισμό και κλιμάκωση των αγώνων. Δεν αντέχουμε άλλη διαίρεση των δυνάμεών μας, είτε από την ανίκανη και προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία είτε λόγω «ταξικής καθαρότητας» (βλ. ΚΚΕ-ΠΑΜΕ). Εμπρός για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, παίρνοντας οι ίδιοι τους αγώνες στα χέρια μας, με συνελεύσεις, επιτροπές, διαδηλώσεις και καταλήψεις.

– Ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στηριγμένη στα δικά μας όργανα και δυνάμεις, για να σταματήσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση και βαρβαρότητα του καπιταλισμού, για ν’ ανοίξουμε τον δρόμο σε μια Σοσιαλιστική Διέξοδο. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους λαούς και τα κινήματα σε Ευρώπη, Μεσόγειο, αραβικές χώρες, που ξεσηκώνονται για δουλειά, ψωμί και ελευθερίες.

Καμία Απόλυση ή «Διαθεσιμότητα». Δουλειά για όλους. Όχι στα Λουκέτα και τις «Συγχωνεύσεις» Οργανισμών και Υπηρεσιών. Δημόσιες Υπηρεσίες, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση για όλους.

Κάτω τα χέρια απ’ τις Ελευθερίες μας. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, οι επιστρατεύσεις και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ταξικό Μέτωπο – Ενωτικές, Μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στους φασίστες και την καταστολή των αγώνων μας.

Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στους τομείς–κλειδιά της οικονομίας, για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς, τις συντάξεις.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Κάτω τα Μνημόνια. Έξω από Ευρώ και ΕΕ. Πάλη για μια Ευρώπη των Εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ