Καταστολή ενάντια στους απεργούς πείνας στο Σύνταγμα – Κάλεσμα Αλληλεγγύης

(αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Επιτροπή καταγγέλλει τη σύλληψη των απεργών πείνας στη πλατεία Συντάγματος από την αστυνομία, με εντολή του Δήμου Αθηναίων.

Σε συμπαράσταση στους φυλακισμένους αγωνιστές από την Τουρκία, που συνεχίζουν την απεργία πείνας τους στις φυλακες του Κορυδαλλού ενάντια στην απέλασή τους, στις 15 Οκτώβρη  μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης Fadik Adıyaman ξεκίνησε απεργία πείνας στην πλατεία συντάγματος. Την τρίτη μέρα της απεργίας στις 11:00 έγινε επίθεση της αστυνομίας και συνελήφθησαν η Fadik Adıyaman και άλλα δύο μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης. Επίσης κατέσχεσαν το πανό, τα πλακάτ, το τραπεζάκι, τη σκηνή και όλα τα υπόλοιπα υπάρχοντα.

Αργότερα την ίδια μέρα άλλα δύο μέλη της επιτροπής προσήλθαν στην πλατεία Συντάγματος άνοιξαν πανό μοίραζαν φυλλάδια, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία και την ενημέρωση του κόσμου για τη συνεργασία της Κυβέρνησης του Σαμαρά με το Τουρκικό Κράτος που διώκει τους αγωνιστές. Ακολούθησε βίαιη επίθεση και σύλληψη των δυο αγωνιστών από την αστυνομία.

Τη στιγμή που η επιτροπή αλληλεγγύης πάλευε ενάντια στην έκδοση των αγωνιστών στην Τουρκία η Ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την απεργό πείνας Fadik Adıyaman. Η Fadik Adıyaman κρατείται ακόμα στο τμήμα αλλοδαπών στην Π. Ράλλη.

Το συμβάν αυτό αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως η διεκδίκηση των βασικών δικαιωμάτων διώκεται ως έγκλημα. Από πότε είναι έγκλημα μια ειρηνική διαμαρτυρία με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου; Για ποιό λόγο να διώκονται οι αγωνιστές αυτοί;

Υπεύθυνη για τη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος και την απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού είναι η κυβέρνηση που προσπαθεί να απελάσει αγωνιστές στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Αν η κυβέρνηση ενοχλείται από την απεργία πείνας και την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις διώξεις, τα βασανιστήρια και τα αδικήματα σε βάρος των αγωνιστών καθώς και για τη συνεργασία της κυβέρνησης με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας ας δοθεί τέλος σε αυτή την πολιτική!

Η αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό δεν είναι έγκλημα. Έγκλημα είναι η συνεργασία με αυτούς! Εμείς σαν Επιτροπή Αλληλεγγύης θα συνεχίσουμε την ενημέρωση και τον αγώνα για την αλήθεια στην πλατεία Συντάγματος!

Καλούμε κάθε αντιιμπεριαλιστή και κάθε αντιφασίστα να στηρίξει τον αγώνα μας!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ -ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Παρασκευή  18 Οκτώβριου  2013, ώρα 10:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Παρασκευή  18 Οκτωβρίου  2013, ώρα 12.30

****Προσαγωγές  απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι