Έγκλημα στα Τέμπη – συγκέντρωση: Πέμπτη 28/3, 7 μμ, Σύνταγμα

Τέμπη: Το Έγκλημα δεν τιμωρείται με Λόγια στη Βουλή

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ως την Ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη – των Ιδιωτικοποιήσεων

 

Τρίζουν τα κόκκαλα των 57 θυμάτων των Τεμπών, όσο η κυβέρνηση πασχίζει να κλείσει την υπόθεση. Η εξεταστική ήταν μια παρωδία, χωρίς μάρτυρες, με το δήθεν «πόρισμα» της κυβερνητικής πλειοψηφίας να πετιέται άρον άρον σε μια κοινοβουλευτική «συνεδρίαση». Η χυδαιότητα συνεχίστηκε ασταμάτητη από τη ΝΔ στη συζήτηση στη Βουλή, στα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕξαπάτησης, με κατηγορίες ότι την χτυπάνε… οργανωμένα συμφέροντα!
Οι απανωτές αποκαλύψεις (συμβάσεις και μέτρα ασφαλείας που τσαλαπατήθηκαν, κρατικό χρήμα που λεηλατήθηκε ασύστολα από ιδιώτες «επενδυτές» και εργολάβους, αξιωματούχοι με μοναδικό προσόν ότι είναι αρεστοί της κυβέρνησης-φαμίλιας κ.λπ.) έχουν δείξει ότι πραγματικός ένοχος είναι η πολιτική του ΚΕΡΔΟΥΣ, των ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. Αυτή την καταστροφή θέλει να ολοκληρώσει ο Μητσοτάκης: στην Παιδεία (ιδιωτικά Πανεπιστήμια, εξεταστική σφαγή στο Λύκειο), στην Υγεία (πλήρης εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ), σε κάθε οργανισμό, υποδομή, κοινωνικό και δημόσιο αγαθό (ενέργεια, νερό κ.λπ.).
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κηρύξει έναν αδίστακτο ταξικό πόλεμο στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους νέους, απειλώντας να μας πισωγυρίσει δεκαετίες. Ακρίβεια, φτώχεια, αντεργατικοί νόμοι και καταστολή θερίζουν, ενώ πλούσιοι και επιχειρήσεις κάνουν πάρτι κερδών. Η αιμορραγία των εξοπλισμών, η τυχοδιωκτική εξυπηρέτηση των πιο επικίνδυνων σχεδίων των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ (φρεγάτα στην Ερυθρά, επίσκεψη στην Ουκρανία κ.ά.), η ντροπιαστική συνενοχή στη σφαγή των Παλαιστινίων μάς φέρνουν τον πόλεμο.
Η «μονταζιέρα» και το «μπάζωμα» των πάντων δείχνει την πολιτική σήψη, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οικοδομήσει ένα σκοτεινό καθεστώς. Αποκομμένοι από την κοινωνία, αλλά επικίνδυνοι, κυβερνούν μόνο με ψέματα και καταστολή, με την κυνική στήριξη των ΜΜΕ, των ιμπεριαλιστών, των πιο βρώμικων αστικών επιτελείων. Όχι μόνο έχουν βουλιάξει στα σκάνδαλα, αλλά επιτίθενται εμετικά σε κάθε κοινωνική και ανθρώπινη αξία: εμπορευματοποιούν ακόμα και τις γυναίκες και τα παιδιά («ομόφυλος γάμος»), επικυρώνουν την παιδεραστία στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» των θυμάτων (υπόθεση Κολωνού).
Ενάντια σ’ αυτό το «μαύρο» καθεστώς, που τρέφεται από τη βαθιά κρίση του ελληνικού καπιταλισμού και όλων των αστικών δυνάμεων, η σύγκρουση θα είναι σκληρή. Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από φιέστες στη βουλή. Από τους ψεύτικους «προοδευτικούς», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του επιχειρηματία Κασσελάκη, το σεσημασμένο ΠΑΣΟΚ, τη μνημονιακή Νέα Αριστερά, όλοι υπέρ της ίδιας πολιτικής της «αγοράς». Αλλά ούτε από την αδιέξοδη πολιτική εκλογικίστικων συρραφών, όπως το ΜέΡΑ25, ή του σταλινικού ΚΚΕ, που ενδιαφέρονται μόνο πώς όλα θα μεταφραστούν σε μια ακίνδυνη ψήφο «διαμαρτυρίας».
Έχουμε τη δύναμη, όπως έδειξε το μεγάλο φοιτητικό κίνημα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, «πρώτη πράξη» μιας νέας γενιάς που θέλει να βγει αγωνιστικά στο προσκήνιο. Μπορούμε να νικήσουμε: στον δρόμο, όχι στις κάλπες – με αγώνες ενωτικούς, μαζικούς, που θα πηγαίνουν αποφασιστικά μέχρι το τέλος.
ΟΧΙ στη Συγκάλυψη σημαίνει Απεργίες
ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ στο Δημόσιο όλες οι Συγκοινωνίες