Αλληλεγγύη στους 25 διωκομένους φοιτητές του πολυτεχνείου του 2020 στα Ιωάννινα – Συγκέντρωση: Τρίτη 19/3, 9:00, δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΤΡΙΤΗ 19/3, 9:00, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Στις 17 Νοεμβρίου, εμείς, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  προσπαθήσαμε να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Για να προβάλλουμε ξανά το επιτακτικό αίτημα για άμεση ενίσχυση και χρηματοδότηση της υγείας με προσλήψεις, νέες ΜΕΘ, τεστ, άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας. Για να διεκδικήσουμε «ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Ενάντια στις νεοφιλελεύθερες  πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ως απάντηση πήραμε: τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 φοιτητών, 30 προσαγωγές, 23 συλλήψεις, κατασκευασμένες και ψεύτικες κατηγορίες, εξοντωτικά πρόστιμα (900 € έκαστος, 20.700 € συνολικά). Ένα χρόνο αργότερα η  εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες σε ακόμα δύο φοιτητές που διαδήλωσαν εκείνη τη μέρα και –όλως «τυχαίως»- ήταν αυτοί που είχαν τραυματιστεί πιο βάναυσα από την αστυνομία!

Τέσσερα χρόνια μετά, αυτοί που μας καταδίκασαν στην φτώχεια, την ανεργία και την ακρίβεια, αυτοί που όχι μόνο δεν ενίσχυσαν την δημόσια δωρεάν υγεία, αλλά έχουν βαλθεί να την ιδιωτικοποιήσουν, αυτοί που δεν έχουν τιμωρηθεί για το έγκλημα στα Τέμπη, μας διώκουν ποινικά και θέλουν να μας δικάσουν με ανυπόστατες κατηγορίες!

 Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τον υπόλοιπο μνημονιακό συρφετό μέχρι και σήμερα συνεχίζουν ακάθεκτοι το ξήλωμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, λουκέτα κτλ.) και την ιδιωτικοποίησή της. Περνάνε δεκάδες αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματακαι μετατρέπουν τον εργαζόμενο σε σύγχρονο δούλο (κατάργηση οκταώρου, νόμοι Χατζηδάκη-Άδωνι κτλ). Χτυπούν τη Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία: καταργούν το άρθρο 16 του Συντάγματος, ανοίγουν τις πόρτες στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετατρέπουν τη μόρφωση σε ακριβό εμπόρευμα. Φορολογούν τους πάντες, εκτός από τους πλούσιους. Καταδικάζουν τους αγρότες στην ανέχεια. Δεν κάνουν τίποτα για την ακρίβεια η οποία κατατρώει το εισόδημά μας. Ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων σε πολεμικούς εξοπλισμούς εμπλέκοντάς μας σε πολέμους, αντί να διορίζουν γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές και να ενισχύουν τους μισθούς.

Ορθώνουν ένα σιδηρόφρακτο αστυνομικό κράτος με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ για να καταστείλουν όποιον διαμαρτύρεται και αγωνίζεται, για να ξεσπιτώσουν φτωχούς από τα σπίτια τους, ενισχύοντας τα funds και τις τράπεζες. Με τις συνεχείς προσλήψεις αστυνομικών, το επίδομα «καταστολής» των 600 ευρώ, την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, ενισχύουν αυτό το καθεστώς που μας απειλεί όλους.

Την ίδια στιγμή που διώκουν φτωχούς, άνεργους, νεολαία και αγωνιστές, το άθλιο πολιτικό προσωπικό που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση, απολαμβάνει ένα πλαίσιο πλήρους ατιμωρησίας (Τέμπη, αστυνομικές δολοφονίες, παρακολουθήσεις κ.ά.).

Ως εδώ! Δεν τρομοκρατούμαστε! Αλληλεγγύη στους 25, σε κάθε διαδηλωτή και αγωνιστή!

Η μοναδική λύση βρίσκεται στους αγώνες, στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στους σημερινούς αγώνες των φοιτητών, αγροτών και εργαζομένων. Με ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών,μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε ενάντια στην κρατική καταστολή. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε κάθε αγωνιστή που διώκεται από την κυβέρνηση. Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους, σωματεία και συλλόγους, κόμματα και οργανώσεις, κάθε πολίτη, κάθε αλληλέγγυο, να στηρίξουν τον αγώνα μας που είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!