Η κυβέρνηση φέρνει το ν/σ Πιερρακάκη προς ψήφιση… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – Αγώνας Διαρκείας, μέχρι τη Νίκη, Διαδήλωση 8/312:00, Προπύλαια

Όλοι στην Διαδήλωση

Παρασκευή 8/3, 12:00, Προπύλαια


Πέμπτη 7/3:

Αθήνα, 17:00, Σύνταγμα


 

Τις μέρες 6-8 Μάρτη, η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ενός αντι-εκπαιδευτικού μέτρου, που συνιστά ταφόπλακα για την Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Για το φοιτητικό κίνημα, για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ο ερχομός του ν/σ προς ψήφιση πρέπει να σημάνει «κόκκινο συναγερμό».

Το ν/σ είναι πλήρως απονομιμοποιημένο στη συνείδηση της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καθώς συνειδητοποιούν πως σημαίνει: α) Καταστροφή της δημόσιας δωρεάν παιδείας, μετατροπή της σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους. β) ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΝΤΟΥ και μαζικός ταξικός αποκλεισμός των παιδιών των εργατικών και φτωχών οικογενειών από τα πανεπιστήμια. Αυτός ο αποκλεισμός απειλεί να πάρει διαστάσεις σφαγής και με τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται στο λύκειο (πανελλαδικές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις κ.ά.). γ) Καταστροφή των πτυχίων των δημόσιων ΑΕΙ, του μέλλοντος, της εργασίας, της ζωής της νεολαίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένας θανάσιμος εχθρός της νεολαίας και των εργαζομένων. Κυβερνά με συνεχή πραξικοπήματα, ακραία καταστολή και τσακίζει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματά μας. Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που μπροστά στην ικανοποίηση των συμφερόντων της αστικής ελίτ (με αιχμή τις ιδιωτικοποιήσεις – το ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου) δεν διστάζει να δολοφονεί εργαζόμενους, νέους και φτωχούς στα Τέμπη, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, με τη διάλυση των νοσοκομείων κ.ά. Προσφέρει απλόχερα αντεργατικούς νόμους, σκάνδαλα, ακρίβεια, μισθούς πείνας, πλειστηριασμούς και ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή στην σφαγή των Παλαιστίνιων από το Σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί των εργαζομένων τελειώνουν στα μισά του μήνα και οι λαϊκές οικογένειες σακατεύονται από την ακρίβεια, αυτή η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πάρτι κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών και των πλουσίων – και προχωράει σε θηριώδεις, πανάκριβους εξοπλισμούς πολλών δισ. βουτώντας όλο και πιο βαθιά στη δίνη των πολέμων.

Καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανοίξει αρκετά μέτωπα (φοιτητές, αγρότες κ.ά.), γνωρίζει ότι η απομόνωσή της μεγαλώνει, όπως και η δυσαρέσκεια εναντίον της. Γι’ αυτό επιλέγει μια «φυγή προς τα εμπρός», κάνοντας ότι αδιαφορεί πλήρως για τις αντιδράσεις και την αγανάκτηση του κόσμου, θέλοντας να συνεχίσει ακάθεκτη την ίδια εγκληματική πολιτική – με μοναδικό στήριγμα τα αργυρώνητα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς καταστολής. Το μαύρο καθεστώς Μητσοτάκη δεν θέλει να πάει ούτε βήμα πίσω. Με λύσσα και ταξικό μίσος θέλει να επιβάλλει το πραξικόπημα της κατάργησης του Άρθρου 16, στηριζόμενο στην αναπηρία της κοινοβουλευτικής «αντιπολίτευσης» και με την ωμή καταστολή από τις συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ, για να λυγίσουν τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Ακριβώς επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη, έτσι και το φοιτητικό κίνημα πρέπει να είναι ΔΙΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ να συνεχίσει τον αγώνα, να του δώσει αντοχή και διάρκεια, να παλέψει με νύχια και με δόντια για να φτάσει μέχρι τη νίκη!

Μπροστά στην ψήφιση

To διάστημα που απομένει μέχρι και τις μέρες τις ψήφισης στη βουλή, πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας:

α) Για την επιτυχία της απεργίας την Τετάρτη 28/2. Η ισχυρή παρουσία των φοιτητικών καταλήψεων μαζί με τους εργαζόμενους να δείξει ξανά τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση του φοιτητικού κινήματος.

β) Για το πύκνωμα μαχητικών δράσεων ενημέρωσης και προπαγάνδας, με τοπικές πορείες, εξορμήσεις και μικροφωνικές στις γειτονιές, μπλοκαρίσματα δρόμων κ.λπ.

γ) Για τη διαρκή, μαζική και ενεργητική παρουσία των φοιτητικών συλλόγων και των καταλήψεων στην πλατεία Συντάγματος όσο πλησιάζουν οι μέρες της ψήφισης. Ώστε να φέρουμε τον αγώνα στο «κέντρο» της πολιτικής αντιπαράθεσης, σπάζοντας το τείχος σιωπής και συκοφαντίας των ΜΜΕ.

δ) Για την προετοιμασία μιας μεγάλης πανελλαδικής πορείας τις μέρες της ψήφισης, που πρέπει να αποτελέσει έναν «σεισμό» ακόμα μεγαλύτερο από τις 8/2 και να οργανωθεί η αυτοάμυνά της απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής..

Τι ακόμα βρίσκεται μπροστά μας

Η απουσία κάθε πραγματικής κοινοβουλευτικής «αντιπολίτευσης», πέρα από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο ποια είναι τα καθήκοντα του φοιτητικού κινήματος και των αγωνιστών που παλεύουν για τη νίκη του. Σύνθημά μας πρέπει να είναι: Ό,τι κι αν κάνουν μέσα στη βουλή – Αγώνας Διαρκείας, ως την Ανατροπή! Από τώρα πρέπει να τεθεί στις συνελεύσεις, στις επιτροπές κατάληψης και στα συντονιστικά μια συγκεκριμένη προοπτική για έναν τέτοιο αγώνα διαρκείας. Ακόμα και αν η κυβέρνηση καταφέρει να ψηφίσει το ν/σ, το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα, παλεύοντας για το προχώρημα των εβδομαδιαίων καταλήψεων και διαδηλώσεων.

Να δηλώσουμε από τώρα, σε κάθε κατεύθυνση, μέσα κι έξω από τις σχολές: Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε να ανοίξουν οι σχολές «κανονικά» μετά από μια ψήφιση, του ν/σ – γιατί με την καταστροφή που φέρνει αυτό το ν/σ πολύ απλά δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να δεχτούμε την ύπουλη λογική κλεισίματος και αποπροσοναταλισμού του αγώνα, που είναι η «γραμμή» της ΠΚΣ/ΚΝΕ:

α) Τα ηχηρά αλλά κούφια λόγια της, του τύπου «είμαστε ήδη νικητές» και ότι το μόνο που μένει μπροστά μας είναι η ενίσχυσή της ΠΚΣ/ΚΝΕ στις φοιτητικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές.

β) Την επένδυσή της στην απομαζικοποίηση των συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων, λέγοντας ότι ο κόσμος δεν κουράστηκε κ.λπ. – την ίδια στιγμή που οι ίδιοι διαρκώς χτυπούσαν κάθε προσπάθεια ενός αποφασιστικού σχεδίου δράσης και μιας κλιμάκωσης του αγώνα.

Να σπάσουμε τον «τσαμπουκά» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να δώσουμε μία ώθηση και στους αγώνες των αγροτών, των εκπαιδευτικών, αλλά και όλης της κοινωνίας για να οργανώσουμε ένα αγώνα διαρκείας για την ανατροπή αυτής της εγκληματικής και μισητής κυβέρνησης, με πρώτο σταθμό την απεργία στις 28/2. Να προετοιμάσουμε τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος ενάντια στην καταστολή. Χτυπώντας την κυβέρνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Απαιτώντας κήρυξη γενικής απεργίας από συνδικάτα, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες ΤΩΡΑ.

  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για Όλους
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – Δημόσιες Κοινωνικές Υπηρεσίες και Αγαθά (μεταφορές, ενέργεια, ρεύμα, νερό κ.λπ.)
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – Όχι για Εξοπλισμούς, Καταστολή, Πλούσιους
  • ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ «ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ