Λαϊκό Μέτωπο: Απεργία πείνας για δικαιοσύνη

Στις 19 Φεβρουαρίου δυο αγωνιστές από το Λαϊκό Μέτωπο ξεκινούν απεργία πείνας για να διεκδικήσουν δικαιοσύνη στα δίκαια αιτήματά τους. Τα αιτήματα αυτά αφορούν: α) την απαράδεκτη και εκδικητική αίτηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, για την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης στους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, β) την υπόθεση της Χαλκίδας όπου τέσσερις αγωνιστές έχουν συλληφθεί και κρατούνται για στις φυλακές για πλημμελήματα, γ) ενάντια στον αντιδραστικό νέο ποινικό κώδικα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να τονιστεί ότι η επικίνδυνη κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη σε αγαστή συνεργασία με τον Ερντογάν θέλει να καθίσει τους 11 αγωνιστές ξανά στο σκαμνί μετά την πρωτύτερη αθωωτική απόφαση. Αυτή η αθώωση ήρθε έπειτα από απεργία πείνας που διήρκησε 97 μέρες και τότε η ελληνική δικαιοσύνη αναγκάστηκε να «διορθώσει» το μέγεθος της αδικίας που είχε επιβάλει σε 11 άτομα ποινή κάθειρξης 30 ετών στον καθένα. Ωστόσο έπειτα από υποδείξεις του τούρκικου κράτους η ελληνική δικαιοσύνη με μπροστάρη τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, αμφισβητεί την αθωωτική απόφαση και σέρνει στις 19 Μάρτιου τους 11 αγωνιστές ξανά σε δίκη.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία στη χώρα μας πρέπει να μπούμε φρένο στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης, για την ισοπέδωση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης είναι απαραίτητο συμπλήρωμα των Μνημονίων, των πολιτικών ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης, που προωθούν η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ, το κεφάλαιο. Με όπλο την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη να παλέψουμε για την αθώωση και την απελευθέρωση των Tούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου:

19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΞΕΚΙΝΑΜΕ 1 ΜΗΝΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Συγκέντρωση Δευτέρα 19 Φλεβάρη 2024, 12:00 στον Άρειο Πάγο

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

 

1) ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

2) ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

3) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12.00-13.00, ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Απέναντι στη νομική τρομοκρατία ιμπεριαλισμού και ελληνικού κράτους η Κωνσταντίνα Καρτσιώτη και ο Χουσεϊν Σουνκιού θα ξεκινήσουν απεργία πείνας από τις 19 Φλεβάρη, για ένα μήνα, μπροστά στον Άρειο Πάγο. Οι επίθεσεις στους αγωνιστές, αποτελούν κομμάτι της συνολικής νομικής τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν ο ιμπεριαλισμός και τα αστικά κράτη. Κομμάτι της ίδιας ταξικής επίθεσης αποτελεί και το νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα, όπου πρόκειται για σκληρή αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του συστήματος.

Το ελληνικό κράτος θέλει να ξανά καταδικάσει τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ και το τούρκικο κράτος. Γι’ αυτό ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης που δόθηκε στο Εφετείο των 11 αγωνιστών, μετά από 97 μέρες απεργίας πείνας. Η αίτηση αναίρεσης κοινοποιήθηκε την ίδια χρονική περίοδο, όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου Μητσοτάκης, Ερντογάν και Μπάιντεν συμφώνησαν σε πιο στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο έχει καθοριστεί για την 19 Μαρτίου 2024. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την αναίρεση της Εφετειακής απόφασης και την επιστροφή στην Πρωτόδικη απόφαση, στα 30 χρόνια κάθειρξης στον καθένα και στην κάθε μια! Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη συγκροτήσαμε Επιτροπή Αλληλεγγύης για να διεξάγει καμπάνια μέχρι και την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.

Για να μην αφήσουμε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης. Παράλληλα το ελληνικό κράτος κρατά δέσμιους τους 4 από τους 11 αγωνιστές, τους συντρόφους Halil Demir, Ali Ercan Gökoğlu, Şadi Naci Özpolat και Hazal Seçer πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές Χανίων, Τρικάλων και Γυναικείων Θήβας αντίστοιχα, για μια υπόθεση όπου καταδικάστηκαν, σε 3 και 9 μήνες χωρίς αναστολή για πλημμελήματα! Σε μια υπόθεση όπου στήθηκε από την “αντι”τρομοκρατική έτσι ώστε να μην ειδοποιηθούν καν για να παραστούν στο δικαστήριο. Στους 4 συντρόφους καθώς και στους υπόλοιπους που καταδικάστηκαν στην υπόθεση αυτή τους αφαιρέθηκε πλήρως το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Προφανώς και αυτή η καταδίκη χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να φυλακίσουν τους αγωνιστές πριν την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.

Ο ιμπεριαλισμός και τα συνεργαζόμενα κράτη, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν οποιονδήποτε αντιστέκεται στις πολιτικές τους.

Από την Παλαιστίνη μέχρι την Τουρκία και την Ελλάδα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τρομοκράτες δεν είναι οι αγωνιστές και οι λαοί που αντιστέκονται, αλλά οι ιμπεριαλιστές και τα συνεργαζόμενα αστικά κράτη. Ενωμένοι να αγωνιστούμε και να νικήσουμε. Γιατί την ελευθερία μας την κερδίσαμε με αντίσταση και με αντίσταση θα την προστατεύσουμε.

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 09.00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024, ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ 12.00