22/2 Όλοι στις διαδηλώσεις – 1 μήνας καταλήψεις και τεράστιες διαδηλώσεις

ΑΘΗΝΑ: 12:00 μμ, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 12:00μμ, Καμάρα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 12:00 μμ, Περιφέρεια

ΠΑΤΡΑ: 12:00 μμ, Πλατεία Γεωργίου

H NEOΛΑΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Μητσοτάκη «ληστή», κάτω τα χέρια από τη δημόσια δωρεάν παιδεία!

AΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Στο δρόμο θα σπάσουμε τον «τσαμπουκά» της Κυβέρνησης

Η τεράστια πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 8/2 ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα των Μητσοτάκη-Πιερρακάκη. Πάνω από 20.000 φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι τσαλάκωσαν την εικόνα «επιτυχιών» του Μητσοτάκη. Φωνάξαν δυνατά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16, ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΙ! Η τρομοκρατία με ΜΑΤ και συλλήψεις (Νομική Κομοτηνής), οι τηλε-εξεταστικές και η άρον άρον κατάθεση του νομοσχεδίου σε διαβούλευση, δεν έμειναν αναπάντητα, κλονίζοντας το επιχειρούμενο πραξικόπημα της κυβέρνησης, την αντισυνταγματική παράκαμψη-κατάργηση του Άρθρου 16.
Όσα ψέματα κι αν πουν στα πουλημένα ΜΜΕ, όσο κι αν λυσσάνε οι χορτάτοι συνταγματολόγοι για τον «αναχρονισμό» της δημόσιας δωρεάν παιδείας, η παρανομία τους δεν κρύβεται. Το νομοσχέδιο Πιερρακάκη είναι πλήρως απονομιμοποιημένο στη συνείδηση της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ρητή κατοχύρωση του αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι από τις πιο κομβικές κατακτήσεις μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ιδιωτικά πανεπιστήμια σημαίνουν: Καταστροφή της δημόσιας δωρεάν παιδείας, μετατροπή της σε μια «αγορά υπηρεσιών», όπου μόρφωση και πτυχία θα είναι πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους. Χειροτέρευση της υποχρηματοδότησης και διάλυσης των δημόσιων ΑΕΙ. Πλήρης απαξίωση των πτυχίων. ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΝΤΟΥ. Μαζικός ταξικός αποκλεισμός των φτωχών (με τη γκιλοτίνα και της ΕΒΕ, Τράπεζας Θεμάτων, κατάργησης πολλών ΕΠΑΛ, συγχωνεύσεων σχολείων, «αξιολόγησης» που απειλεί σχολές με λουκέτο). Πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο πετάγονται σαν τα «μανιτάρια» οι «σοβαροί επενδυτές», όλος ο νεοφιλελεύθερος βόθρος: από τα funds-κοράκια που ξερογλείφονται για τη δημιουργία ιδιωτικών σχολών, κατασπαράσσοντας κι άλλο δημόσιο χρήμα, μέχρι τις τράπεζες που διαφημίζουν τη θηλιά των φοιτητικών δανείων. Αυτό θα είναι το μέλλον μας, αν δεν τους σταματήσουμε!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι θανάσιμος εχθρός της νεολαίας και των εργαζομένων. Είναι μισητή. Η «κυριαρχία» της είναι κάλπικη. Πατάει μόνο στα αργυρώνητα ΜΜΕ και στην αναπηρία της κοινοβουλευτικής «αντιπολίτευσης». Το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει και να δολοφονεί: Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακρίβεια, μισθοί πείνας, πλειστηριασμοί, εργατοκτόνοι νόμοι, πετσοκομμένοι εργάτες σε «ατυχήματα»-δολοφονίες, δολοφονημένοι πρόσφυγες, φτώχεια, διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία, στήριξη των σιωνιστών του Ισραήλ στη σφαγή των Παλαιστίνιων. «Έργο» της είναι τα δώρα στους πλούσιους και καπιταλιστές φίλους της, που μαζί λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, τον ιδρώτα και το αίμα των «από κάτω». Ένα διαρκές πραξικόπημα, με μέτρα που περνάνε νύχτα και ωμή καταστολή. Αυτό το μαύρο καθεστώς δεν θα υποχωρήσει εύκολα. Χωρίς καμία «συναίνεση» ή υποστήριξη πέραν της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, θα λυσσάξει να επιβάλλει το πραξικόπημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων και, σε συνδυασμό με καταστολή, τηλε-εξεταστικές και πρόθυμους Δαπίτες, να λυγίσει τους φοιτητές.
Είναι η ώρα να ορθώσουμε ένα κοινό μέτωπο, δυναμώνοντας και απλώνοντας τον αγώνα. Να συνεχιστούν οι καταλήψεις και οι πορείες για όσο χρειαστεί! Δεν χρειαζόμαστε τα ύπουλα κόλπα υπονόμευσης «από τα μέσα», δήθεν «αγωνιστικές» μουρμούρες ότι τάχα θα κάνουμε αγώνα παράλληλα με εξετάσεις. Χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Οι φοιτητές να πετάξουμε στα μούτρα κυβέρνησης-καλοθελητών την τηλε-εξεταστική: δεν δίνουμε μαθήματα, δίνουμε «εξετάσεις» στην ενεργή συμμετοχή στον αγώνα! Χρειάζεται υπεράσπιση των καταλήψεων και ζωντάνεμά τους. Ενοποίηση με συντονιστικά και επιτροπές, που θα συζητάνε, αποφασίζουν, δρουν δημοκρατικά. Αποφασιστικές κινήσεις, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση, βγάζοντας τον αγώνα προς τα έξω με τοπικές πορείες, μαζικές εξορμήσεις, μπλόκα κ.λπ. Να προετοιμάσουμε τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος ενάντια στην καταστολή. Με τους αγρότες στους δρόμους, οι εργαζόμενοι να μπούμε σε κίνηση. Χτυπώντας την κυβέρνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Απαιτώντας κήρυξη γενικής απεργίας από συνδικάτα, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες ΤΩΡΑ, όχι αφού περάσουν κρίσιμες βδομάδες ή μήνες. Να προετοιμάσουμε έναν «σεισμό» στην απεργία στις 28/2.
Η κυβέρνηση δυσκολεύεται σοβαρά. Καμώνεται την «κεντρώα» και «προοδευτική», αλλά είναι μια χούντα της «ελεύθερης αγοράς», των καπιταλιστών και πλουσίων, χέρι-χέρι με αντιδραστικούς ακροδεξιούς. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Ο αγώνας της νεολαίας βοηθάει στο σήκωμα μιας γενικής αντίστασης. Να μην τον αφήσουμε «στη μέση», όπως π.χ. στα Τέμπη. Το έκτρωμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων να το οδηγήσουμε στο καλάθι των αχρήστων. Για να πετύχουμε μια νίκη που θα αλλάξει το τοπίο και θα σημάνει την αρχή της αντεπίθεσής μας, του ξηλώματος του Μητσοτάκη και όλων των πλούσιων και «α(χ)ρίστων» του.