ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την επέμβαση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στα McDonald’s (Σύνταγμα), Βίντεο

Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Η Διοίκηση της Ένωσής μας καταγγέλλει την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ – Υ.Π.τ.Π κατά της ειρηνικής διαδήλωσης που έγινε χθες από συλλογικότητες και αλληλέγγυους έξω από το fast food «McDonald’s».

Η συγκέντρωση έγινε με σκοπό την διαμαρτυρία κατά της στήριξης και της βοήθειας που προσφέρει η πολυεθνική επιχείρηση στο Ισραήλ και στον στρατό του κατά του  Παλαιστινιακού λαού.

Η άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά διαδηλωτών, δημοσιογράφων και αλληλέγγυων έγινε για το πανό που είχαν ανοίξει έξω από το κατάστημα!

Απέναντι σε μερικές δεκάδες διαδηλωτές χρησιμοποιήθηκε πρωτοφανής βία, έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης, χτύπησαν και ποδοπάτησαν πωλητή του περιοδικού “Σχεδία” ενώ κατέστρεψαν και την τζαμαρία του καταστήματος και εισήλθαν σε αυτό, μέσα στο οποίο υπήρχαν οικογένειες και παιδιά!

Η κυβέρνηση αναβαθμίζει την αστυνομική βία, εντείνει τον αυταρχισμό κατά του εργατικού – λαϊκού – φοιτητικού και αγροτικού κινήματος, επιλέγοντας την καταστολή κατά των αγώνων που αναπτύσσονται από τη μία έως την άλλη άκρη της χώρας μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Απατάται οικτρά η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι με την βία, την καταστολή και τις διώξεις θα φρενάρει ή θα οδηγήσει σε υποχώρηση τα μεγάλα κινήματα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Ο λαός μας βρίσκεται κοντά και δίπλα στην Παλαιστινιακή αντίσταση για το σταμάτημα των δολοφονικών ισραηλινών βομβαρδισμών, καταδικάζει την επιθετική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή και απαιτεί να μην υπάρχει καμία ελληνική εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να σταματήσει οποιαδήποτε δικαστική δίωξη εναντίον τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ