Καταγγελία για τους τραμπουκισμούς της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στις 8/2

Αθήνα, 11.2.2024

Την Πέμπτη 8/2, πάνω από 20.000 χιλιάδες φοιτητές, μαζί με εργαζόμενους και μαθητές, σε μια μεγαλειώδη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, έδωσαν ηχηρή απάντηση στο πραξικόπημα που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο Πιερρακάκη και τη συκοφάντηση-καταστολή του φοιτητικού κινήματος.

Σε αυτή τη μεγάλη πορεία, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για ακόμα μια φορά διέπρεψαν στις γνωστές βρωμιές τους. Λες και είναι «αφεντικά» της διαδήλωσης, προσπαθούσαν διαρκώς να διατάξουν τα μπλοκ συλλόγων, συλλογικοτήτων και παρατάξεων που να σταθούν. Το σχέδιό τους ήταν να εμφανίζονται ότι ελέγχουν πλήρως τη διαδήλωση, να σπάνε τη συνέχεια και τον παλμό των διαδηλωτών, ειδικά εκεί όπου τα συνθήματα και ο τόνος ήταν διαφορετικά από τη δική τους συμβιβαστική πολιτική. Αποτέλεσμα αυτού του «καπελώματος» ήταν και η σύγκρουση με διαδηλωτές από τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, που δικαίως δεν δέχτηκαν την ετσιθελική παρουσία της ΚΝΕ στην κεφαλή της πορείας.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέτοιες επιθέσεις, ήταν και μπλοκ της διαδήλωσης τα οποία στήριζαν αγωνιστές της ΟΚΔΕ και της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης.

Με ιδιαίτερη μανία και την γνωστή σταλινική χυδαιότητα που τους χαρακτηρίζει, οργανωμένες ομάδες της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, με πρωτεργάτες γνωστά μέλη του κομματικού και συνδικαλιστικού μηχανισμού τους, διαρκώς έβριζαν και προπηλάκιζαν, έφτασαν να χτυπήσουν αγωνιστές και έσπασαν ένα από τα πανό αυτών των μπλοκ.

Το σθένος και η αντίσταση των αγωνιστών σε αυτά τα μπλοκ δεν επέτρεψε σε αυτά τα υποκείμενα να ολοκληρώσουν το «έργο» τους. Δεν υποχωρήσαμε και συνεχίσαμε κανονικά στη διαδήλωση, με τα συνθήματα και τον παλμό αυτών των μπλοκ να ξεχωρίζουν σε χτυπητή αντίθεση με την «κηδεία» αυτών που ελέγχει η ΚΝΕ.

Όσο ο αγώνας ενάντια στο ν/σ Πιερρακάκη πλησιάζει προς μια αποφασιστική καμπή, είμαστε βέβαιοι ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ θα επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά τον ρόλο του Δούρειου Ίππου, τον οποίο διαχρονικά παίζουν ενάντια στο κίνημα και στους αγώνες. Είναι γνωστό πχ. ότι απεργοσπαστικά συμμετέχουν σε εξετάσεις μαθημάτων, εν μέσω του αγώνα, σαμποτάροντας τις καταλήψεις.

Το ίδιο βέβαιοι είμαστε και ότι οι φοιτητές, οι νέοι αγωνιστές, μέσα και έξω από τις συνελεύσεις, θα κατανοήσουν και θα καταδικάσουν αυτές τις αθλιότητες και τους πρωταγωνιστές τους. Από τη μεριά μας, όπως το έχουμε ξαναδείξει στην πράξη, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω απέναντι σε αυτούς τους τραμπούκους. Που για άλλη μια φορά, όπως τόσες φορές στην ιστορία τους, το μόνο που κάνουν είναι να βοηθάνε την κυβέρνηση σε βάρος του κινήματος. Ο αγώνας συνεχίζεται, αποφασιστικά, μέχρι τη νίκη!