Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους αγωνιστές από την Τουρκία: Εκδήλωση Πέμπτη 1/2 18:30, Νομική

Εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Αγωνιστές από την Τουρκία

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ, 18.30, ΝΟΜΙΚΗ

 
ΟΜΙΛΗΤΕΣ 
-Μέλη οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ομάδων που συμμετέχουν στην καμπάνια
Halil Demir– Πολιτικός κρατούμενος στις φυλακές Χανίων (Τηλεφωνική Παρέμβαση)
Ιωάννα Κούρτοβικ, Θανάσης Καμπαγιάννης- Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση των 11 αγωνιστών
Παναγιώτης Αντωνίου- Συνήγορος υπεράσπισης των αγωνιστών στην υπόθεση της Χαλκίδας
Το ελληνικό κράτος θέλει να ξανά καταδικάσει τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ και το τούρκικο κράτος. Γι’ αυτό ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης που δόθηκε στο Εφετείο των 11 αγωνιστών, μετά από 97 μέρες απεργίας πείνας. Η αίτηση αναίρεσης κοινοποιήθηκε την ίδια χρονική περίοδο, όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου Μητσοτάκης, Ερντογάν και Μπάιντεν συμφώνησαν σε πιο στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς. 
Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο έχει καθοριστεί για την 19 Μαρτίου 2024. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την αναίρεση της Εφετειακής απόφασης και την επιστροφή στην Πρωτόδικη απόφαση, στα 30 χρόνια κάθειρξης στον καθένα και στην κάθε μια! Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη συγκροτήσαμε Επιτροπή Αλληλεγγύης για να διεξάγει καμπάνια μέχρι και την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.
Για να μην αφήσουμε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης. Παράλληλα το ελληνικό κράτος κρατά δέσμιους τους 2 από τους 11 αγωνιστές, τους συντρόφους Halil Demir και Şadi Naci Özpolat, πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές Χανίων και Τρικάλων αντίστοιχα, για μια υπόθεση όπου καταδικάστηκαν, σε 3 και 9 μήνες χωρίς αναστολή για πλημμελήματα! Σε μια υπόθεση όπου στήθηκε από την “αντι”τρομοκρατική έτσι ώστε να μην ειδοποιηθούν καν για να παραστούν στο δικαστήριο. Στους 2 συντρόφους καθώς και στους υπόλοιπους που καταδικάστηκαν στην υπόθεση αυτή τους αφαιρέθηκε πλήρως το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Προφανώς και αυτή η καταδίκη χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να φυλακίσουν τους αγωνιστές πριν την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.
Η επίθεση αυτή στους αγωνιστές από την Τουρκία, αποτελεί κομμάτι της συνολικής νομικής τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν ο ιμπεριαλισμός και τα αστικά κράτη. Κομμάτι της ίδιας ταξικής επίθεσης αποτελεί και το νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα, όπου πρόκειται για σκληρή αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του συστήματος. Ο ιμπεριαλισμός και τα συνεργαζόμενα κράτη, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν οποιονδήποτε αντιστέκεται στις πολιτικές τους. Από την Παλαιστίνη μέχρι την Τουρκία και την Ελλάδα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τρομοκράτες δεν είναι οι αγωνιστές και οι λαοί που αντιστέκονται, αλλά οι ιμπεριαλιστές και τα συνεργαζόμενα αστικά κράτη. Ενωμένοι να αγωνιστούμε και να νικήσουμε. Γιατί την ελευθερία μας την κερδίσαμε με αντίσταση και με αντίσταση θα την προστατεύσουμε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 09.00
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Αγωνιστές από την Τουρκία