Σύλληψη 22χρονου Παλαιστίνιου: Κυβερνητικό ρεσιτάλ φιλοσιωνισμού και τρομολαγνείας

Την Τετάρτη 7/11, η φιλοσιωνιστική κυβέρνηση της ΝΔ και οι μηχανισμοί καταστολής προχώρησαν στη σύλληψη ενός 22χρονου Παλαιστίνιου, που ύψωσε τη σημαία της χώρας του μαζί με την ελληνική σε διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 5/11, όταν τον είχαν προσαγάγει. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικαλέστηκε το άρθρο 141 του Συντάγματος, για τη «διατάραξη σχέσεων» με άλλη χώρα, δηλ. το Ισραήλ. Με βάση αυτή την κατηγορία, ο νεαρός Παλαιστίνιος απειλείται ακόμη και με τρία χρόνια φυλάκιση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο γνωστός Θ. Πλεύρης, μέσα σε ένα εμετικό παραλήρημα απαιτούσε αυτός ο Παλαιστίνιος «να πάει να πολεμήσει στη χώρα του»!

Η σύλληψη δεν είναι απλά μια τυπική προσπάθεια επιβολής «του νόμου και της τάξης». Είναι μια κίνηση που εντάσσεται στην ιδεολογική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και όλης της αστικής τάξης, ώστε να σπάσουν τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στους Παλαιστίνιους και να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία την ευθυγράμμιση με την υποστήριξη του σιωνιστικού κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Είναι μια εκδικητική επίθεση, ενάντια στις μεγάλες συγκεντρώσεις για την Παλαιστίνη, μια ρατσιστική επίθεση απέναντι σε πρόσφυγες που θέλουν να τιμήσουν τον αγώνα του λαού τους, μια ακόμα θλιβερή προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει την πλήρη ταύτισή τους με τους μεγαλύτερους σφαγείς του πλανήτη. «Αυτονόητο» και «προοδευτικό» γι’ αυτούς και τα ΜΜΕ τους είναι να κάνουν την πιο χυδαία προπαγάνδα βαφτίζοντας τους Παλαιστίνιους «τρομοκράτες», να φωτίζουμε το κτήριο της Βουλής με τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ (όπως και της Ουκρανίας του μισοναζί Ζελένσκι). Απόλυτα «λογικό» για τον Μητσοτάκη είναι να τρέχει πρώτος στο Τελ Αβίβ να συνομιλήσει με τον φασίστα Νετανιάχου – και εντελώς «απαραίτητο» να στέλνει φρεγάτες και να δίνει βάσεις συνδράμοντας ενεργά στη μεγάλη σφαγή στη Γάζα. Και από την άλλη, «έγκλημα» η ανάρτηση μιας σημαίας, που έχει γίνει ιστορικό και παγκόσμιο σύμβολο αγώνα εδώ και 70 χρόνια για τους λαούς όλου του κόσμου.

Τα φιλοσιωνιστικά επιτελεία της κυβέρνησης δεν «χορταίνουν» από τις εικόνες γενοκτονίας, τους βομβαρδισμούς και τις σφαγές στη Γάζα. Δεν τους αρκεί να δίνουν γη και ύδωρ σε αμερικάνους και σιωνιστές ιμπεριαλιστές, βάσεις, φρεγάτες και κάθε διευκόλυνση. Δεν άρκεσε η επαίσχυντη αποχή τους από το ψήφισμα στον ΟΗΕ. Ο Μητσοτάκης και οι «ημέτεροί» του, υιοθετώντας ξανά ακροδεξιές πολιτικές, φροντίζουν να πάρουν μέρος στο αντιπαλαιστινιακό πογκρόμ ακόμα εντός των συνόρων! Γι’ αυτά τους «πρόθυμους» των ιμπεριαλιστών, οι Παλαιστίνιοι όχι απλά δεν δικαιούνται κράτος αλλά δεν θα μπορούν σε καμία άκρη του «πολιτισμένου δυτικού κόσμου» (αυτού που οργανώνει την εθνοκάθαρση-γενοκτονία τους) να δηλώνουν την εθνικότητα τους.

Η σύλληψη του νεαρού είναι επίθεση προς όλο το κίνημα, είναι μια «πρόβα» που θα επιχειρηθεί και ενάντια σε άλλους αγωνιστές και διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον δίκαιο παλαιστινιακό αγώνα. Το κίνημα υπέρ του παλαιστινιακού λαού πρέπει να συνεχιστεί και να γιγαντωθεί! Δεν θα γίνουμε θεατές μιας γενοκτονίας ούτε συνεργάτες-συνένοχη των ιμπεριαλιστών-δολοφόνων!

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών στον 22χρονο Παλαιστίνιο

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων. ΤΩΡΑ εκεχειρία, ΤΩΡΑ να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος. Κάτω το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ – Διακοπή των οικονομικών και διπλωματικών σχέσεων.

Καμία υποστήριξη και συνεργασία στην εθνοκάθαρση-σφαγή – Με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις να μπλοκάρουμε κάθε ελληνική συμμετοχή. Να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες.