Αντεπίθεση των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό: Απέναντι σε κυβέρνηση ΝΔ – ιμπεριαλιστές

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Συνάδελφοι-ισσες, 50 χρόνια μετά την μεγαλειώδη αυτή εξέγερση και οι εργαζόμενοι παγκοσμίως βιώνουμε στο πετσί μας την κρίση (οικονομική-περιβαλλοντική), την επίθεση στο βιοτικό μας επίπεδο, τους πολέμους που απειλούν την ίδια μας την ύπαρξη και τους ανταγωνισμούς. Πόλεμοι που γίνονται ολοένα και περισσότεροι και σε πολλά μέτωπα, με μοναδικό σκοπό το ποιος ιμπεριαλισμός θα υπερισχύσει, πάνω  στις δικές μας ζωές.

Κάτω η επέμβαση στη Γάζα-Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Τρανταχτό παράδειγμα η σφαγή-εθνοκάθαρση που συντελείται το τελευταίο διάστημα στην Παλαιστίνη, από το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, που απειλεί ολόκληρη την Μέση Ανατολή με ανάφλεξη της σύγκρουσης. Και φυσικά, από δίπλα και ο «ηγεμόνας» Μητσοτάκης, που ως πιστό σκυλί των Αμερικανών  είναι συνένοχος σε αυτή την σφαγή, με το πολεμικό υλικό, τις βάσεις και την φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ να ξεπερνάει κάθε όριο. Όμως, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι! Η αντεπίθεση των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως ισχυρίζονται οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 70 χρόνια η Ισραηλινή μηχανή του πολέμου έχει εγκαθιδρύσει ένα φρικτό καθεστώς στα εδάφη της Παλαιστίνης κατακτώντας τα με εποικισμούς από ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνοντας έναν ηρωικό λαό. Ο απελευθερωτικός αγώνας των Παλαιστίνιων αφορά την επιβίωση, αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της χώρας τους και μας αφορά όλους! Γιατί, κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έχει κηρύξει τον ταξικό πόλεμο!             

Την ίδια στιγμή, στην χώρα μας καθημερινά δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, αφού οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι στο «όνομα του κέρδους» δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο! Η «ανάπτυξη» που διατυμπανίζει το εγκληματικό επιτελείο Μητσοτάκη έχει καταντήσει κακόγουστο ανέκδοτο. Έχουν διαλύσει κάθε παραγωγική βάση (βιομηχανία,γεωργία κλπ) και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αρπαγή του δημόσιου πλούτου στο όνομα των ιδιωτικοποιήσεων με εγκληματικές συνέπειες (Τέμπη, υποδομές-πλημμύρες και καταστροφές, κατάργηση της δωρεάν Υγείας και Παιδείας), η κερδοσκοπία στα ακίνητα και το «πάρτι» στα κονδύλια των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Και κάπου εκεί βρίσκεται και η εξήγηση για την ακρίβεια σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας και όχι σε «εξωγενείς» παράγοντες, όπως μας λένε σκόπιμα για να συνεχίζουν ανενόχλητοι την καταστροφή και την λεηλασία του μισθού μας.

Για να επιβιώσει το σύστημά τους, επιβάλλεται η σκληρή επίθεση και το ξήλωμα των κατακτήσεών μας από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και όχι μόνο. Εμείς οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον Τουρισμό το βιώνουμε καθημερινά. Με νομοσχέδια-εκτρώματα όπως αυτό του Άδωνι, θέλουν να μας μετατρέψουν σε δούλους και κανίβαλους, να κοιτάει ο καθένας μόνος του πως θα βγάζει περισσότερα για να επιβιώσει, αν φυσικά καταφέρει να επιβιώσει με 12-13 ώρες/ 7 μέρες την εβδομάδα πάνω σε ένα μηχανάκι ή σε μια κουζίνα. Και φυσικά, αν τολμήσεις να διεκδικήσεις ή να αγωνιστείς, σε περιμένει η απόλυση, τα γκλομπς των ΜΑΤ και εξοντωτικές δικαστικές αποφάσεις.

 

Απέναντι στην «παράλυση» των ηγεσιών του Συνδικαλιστικού Κινήματος…. Η μόνη μας λύση – Αυτοοργάνωση – Ενότητα – Αλληλεγγύη

Από την μία η υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, που είναι εξαφανισμένη και αρκείται σε «διορθώσεις» του αντεργατικού Νομοσχεδίου Άδωνη και από την άλλη η γραφειοκρατεία του ΠΑΜΕ, που κάνει τα πάντα για να διασπάσει τους αγώνες, βάζοντας απεργίες τουφεκιές, κάνοντας «αγώνες» για να δημοσιευθούν στον 902 και στον «Ριζοσπάστη» και μάλιστα ξεχωριστές ημέρες για κάθε επιχείρηση ή κλάδο. Τελευταίο και τρανταχτό παράδειγμα για την «αγωνιστική» τους ταυτότητα και κορώνες του στυλ «ο Νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά», η πρόσφατη καταγγελία της ‘’Λάντζα’’ Αττικής, όπου στις πρόσφατες εκλογές του Συνδικάτου Επισιτισμού Ν. Αττικής (που διήρκησαν έναν μήνα), οι  δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) εφάρμοσαν την ηλεκτρονική ψηφοφορία.. Μάλλον δεν έμεινε και τόσο «στα χαρτιά» ο νόμος Χατζηδάκη τελικά..

Απέναντι στα καθημερινά μας προβλήματα και τις επιθέσεις από Κυβέρνηση-εργοδότες, η λύση θα έρθει από τους δικούς μας αγώνες, με σχέδιο και ενότητα. Με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να συζητάμε και από κοινού να ορθώνουμε τοίχος απέναντι στον εργοδότη, που μας ξεζουμίζει. Να οργανωθούμε στο Συνδικάτο μας όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι, γιατί το Συνδικάτο είναι δικό μας και όχι κάποιων «ειδικών» που έχουν μόνο στόχο τις καρέκλες.

Το Πολυτεχνείο ζει στους σημερινούς αγώνες!

Να οργανώσουμε την Αντεπίθεσή μας απέναντι σε φτώχεια-πόλεμο-καταστολή!

 Οι πρόσφατες μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σχεδόν σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, μας δείχνει πως οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουμε την δύναμη να σταματήσουμε αυτή την επίθεση! Απέναντι στην ατομικοποίηση και στην λήθη που θέλουν να μας επιβάλλουν οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι για τις κατακτήσεις της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης, εμείς οι εργαζόμενοι και φτωχοί δεν ξεχνάμε. Οι Χούντες δεν πέφτουν με λόγια στη Βουλή αλλά με αγώνες και συγκρούσεις για να πάρουμε πίσω όσα κερδίσαμε με αίμα. Γι’ αυτό και ο αγώνας των Παλαιστινίων καταπιεσμένων πρέπει να νικήσει και να εξαπλωθεί παντού ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που μας δολοφονούν είτε με όπλα είτε με φτώχεια και εξαθλίωση.

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟΊ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

  • Κατάργηση των αντεργατικών εκτρωμάτων Γεωργιάδη και Χατζηδάκη και του freelancing – να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Να εφαρμοστεί από τους εργοδότες η Κλαδική Σύμβαση στον Επισιτισμό-Τουρισμό ΤΩΡΑ!
  • Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, κρατικοποίηση κάτω από εργατικό έλεγχο των τομέων κλειδιών της οικονομίας και των επιχειρήσεων που απολύουν. Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο – να πληρώσουν οι πλούσιοι. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.
  • Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις. Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.
  • Κάτω η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ Κυβέρνηση ΝΔ!