ΠΕΝΕΝ: Η προσαγωγή του 22χρονου Παλαιστίνιου αγωνιστή είναι επίθεση σε όλο το κίνημα αλληλεγγύης

Η προσαγωγή του 22χρονου Παλαιστίνιου αγωνιστή είναι επίθεση σε όλο το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη!

Μια πρωτοφανής, φασιστικού χαρακτήρα, προσαγωγή έγινε στις 7/11 εναντίον 22χρονου διαδηλωτή Παλαιστινίου, ο οποίος στην συναυλία – συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα ύψωσε ελληνική και παλαιστινιακή σημαία!

Μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός προστασίας του πολίτη έφθασε στο αθλιότερο σημείο μιλώντας για σύλληψη, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυβερνητική θέση για την μεταχείριση που επιθυμούσε να έχουν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές για αυτόν…

Η αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια είναι βαθιά πολιτική και δείχνει την προθυμότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την μια να συνταχθεί με τις κραυγές της ακροδεξιάς συνομοταξίας και από την άλλη να δώσει διαπιστευτήρια στον μακελάρη Νετανιάχου ότι είναι στο πλευρό του στο δολοφονικό του έργο στην Γάζα.

Παράλληλα η ενοχοποίηση, η προσαγωγή και η δίωξη (όπως αναφέρουν έγκυροι νομικοί κύκλοι) δεν έχει καμία συνταγματική, νομική και  πρακτική νομιμοποίηση και αξία αφού το ελληνικό κράτος με ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής το 2015 αναγνώρισε την αναγκαιότητα του παλαιστινιακού κράτους.

Κατά συνέπεια η επίκληση άρθρων του ποινικού κώδικα και το πολιτικό σκεπτικό ότι  η ενέργεια του «εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχο του ή τους κατοίκους του σε κίνδυνο αντίποινων ή ότι εκθέτει σε κίνδυνο  διατάραξης των φιλικών σχέσεων του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος» είναι φασιστικής έμπνευσης αιτιολογία η οποία είναι πολιτικά και πρακτικά για τα σκουπίδια.

Η κυβέρνηση προέβη σε αυτή την επαίσχυντη πράξη και με τον τρόπο αυτό φανερώνει την ταραχή και την ανησυχία της μπροστά στην γιγάντωση του κινήματος αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Είναι βαθιά νυχτωμένη εάν πιστεύει ότι  με τον αυταρχισμό, την βία και την τρομοκρατία θα ανακόψει ή θα υπονομεύσει τα φιλο-παλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού, αλλά και το μαζικό – λαϊκό κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης.

  • Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατασκευασμένες κατηγορίες ενάντια στον 22χρονο Παλαιστίνιο αγωνιστή.
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απέλαση του 22χρονου.
  • Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας σε αυτόν και δηλώνουμε την στήριξη μας και στην νομική υπεράσπιση του.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ