ΠΑΣΕ VANTAGE TOWERS: Συμμετέχουμε στην αυριανή απεργία Πέμπτη 21/9

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VANTAGE TOWERS
Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 281/2021 – Αρ. Πρωτοκόλλου: 13/2023

Αθήνα, 20/09/2023

Συνάδελφοι & Συναδέλφισες,

Μετά τις απίστευτες καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία και κάτω από το βάρος των δικών της ευθυνών, η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει τις συνέπειες και το πολιτικό κόστος από τα παραπάνω γεγονότα, ωραιοποιώντας την πραγματικότητα για τα χειρότερα που έρχονται με την κατάθεση ενός ακόμα σκληρού αντεργατικού νομοσχεδίου.

Σε αυτά τα πλαίσια το ΄΄ξεπάγωμα΄΄ των τριετιών που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012, έτσι όπως το σχεδιάζουν, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημα των εργαζομένων.

Ενδεικτικά αρκεί να αναφέρουμε ότι η επαναφορά των τριετιών δεν αφορά στο σύνολο των εργαζομένων αλλά μόνο σε όσους αμείβονται με τις κατώτατες αποδοχές των 780€ μεικτά. Επίσης συμψηφίζεται με τυχόν ανώτερες αποδοχές, δηλαδή αν ο καταβαλλόμενος μισθός είναι ίσος ή ανώτερος από αυτόν που προκύπτει με την προσαύξηση των τριετιών, ο εργαζόμενος δεν θα παίρνει καμία αύξηση, αλλιώς θα καταβάλλεται μόνο η διαφορά. Επιπλέον θα αφορά σε ισχύουσες ΣΣΕ και θα ενεργοποιείται μόνο εφόσον υπάρχει ρητή πρόβλεψη σε αυτήν, για επαναφορά των επιδομάτων που πάγωσαν το 2012.

Επίσης, με τις αναφορές περί μη αναδρομικότητας, εξαιρείται η περίοδος 14/2/12 – 31/12/23 από τον υπολογισμό των τριετιών, σαν να μη δούλευαν οι εργαζόμενοι αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που έπιασαν για πρώτη φορά δουλειά μετά το 2012 να μην δουν αυξήσεις άμεσα αλλά αρκετά χρόνια αργότερα, ακόμα και αν έχουν συμπληρώσει 3 τριετίες εντός αυτής της περιόδου.

Συνάδελφοι & Συναδέλφισες,

Το Σωματείο μας θα επανέλθει σύντομα με ΓΣ για την αναλυτική ενημέρωση επί του θέματος, αλλά και το ζήτημα της υπογραφής ικανοποιητικής ΕΣΣΕ, η αναγκαιότητα της οποίας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική με βάση και τα νέα δεδομένα.

Προέχει ωστόσο η αντίδραση των εργαζομένων στο νέο σχεδιαζόμενο καταστροφικό νομοσχέδιο, με την συμμετοχή μας στην αυριανή απεργία στις 10.30πμ., στην Πλ. Κλαυθμώνος μαζί με τα Σωματεία του κλάδου μας.

Συμμετέχουμε στην αυριανή απεργία Πέμπτη 21/9

Προσυγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος – 10.30πμ

Διεκδικούμε την υπογραφή ΕΣΣΕ

Προστατεύουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας

Συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες –  Ενισχύουμε το Σωματείο με την εγγραφή μας

 

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VANTAGE TOWERS