Κάτω τα χεριά από τη ΒΙΟΜΕ

Εργολάβοι του fund στο οποίο ξεπουλήθηκε το οικόπεδο 140 στρεμμάτων στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ – για μόλις 9 εκατομμύρια ευρώ ενώ η πραγματική του αξία είχε υπολογιστεί σε πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ το 2016 – επιχείρησαν την περίφραξη του χώρου.

Το συνεργείο με μηχανήματα και την αστυνομική δύναμη που έφτασαν στον χώρο, απέτρεψαν από την έναρξη εργασιών οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυος κόσμος που έφτασε έγκαιρα στο σημείο.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ –το οποίο εγκατέλειψε η εργοδοσία (η γνωστή οικογένεια Φιλίππου) – απλήρωτοι από το 2011 και σε επίσχεση εργασίας, έχουν καταλάβει τον χώρο εργασίας εδώ και 10 χρόνια. Από τις 12/2/2013 ξεκίνησαν την παραγωγή κάτω από εργατικό έλεγχο και αυτοδιαχείριση, ενώ όλες οι αποφάσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου λαμβάνονται μέσα από τη γενική συνέλευσή τους.

Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), στα δέκα χρόνια που λειτουργεί το εργοστάσιο με αυτοδιαχείριση, σκοπό είχαν να διαλύσουν αυτή την προσπάθεια και να πουλήσουν όσο όσο το οικόπεδο ιδιοκτησίας Φίλκεραμ Τζόνσον. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της επίθεσης προς τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, ήταν οι επιθέσεις των ΜΑΤ, οι διακοπές ρεύματος, πολλές προσπάθειες για πλειστηριασμό κ.α.

Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να υπερασπίσουμε τον αγώνα τον εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ.

Όλη η προπαγάνδα των α(χ)ρίστων της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «ανάπτυξης» διαψεύστηκε παταγωδώς. Βρισκόμαστε σε μια κρίση χειρότερη από τις προηγούμενες. Ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, λουκέτα, δολοφονία στα Τέμπη, Πύλος, πλημμύρες, πυρκαγιές, νέο εργασιακό έκτρωμα, όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων για να αυξηθούν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Η μόνη και πραγματική λύση, δεν βρίσκεται πουθενά αλλού παρά στους δικούς μας αγώνες, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Με βασικά μας όπλα την αυτοοργάνωση, την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, να τελειώσουμε μια και καλή με όλους αυτούς που τόσα χρόνια πλουτίζουν πάνω στις πλάτες μας. Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβερνήσεις και αφεντικά.

  • Εθνικοποίηση των εργοστασίων που κλείνουν, με Εργατικό Έλεγχο, χωρίς αποζημίωση και με δήμευση των περιουσιών αυτών που τις εγκαταλείπουν.
  • Αλληλεγγύη και στήριξη στο αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟΜΕ για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com

e-mail: [email protected]