ΕΝΑΝΤΙΑ σε:

 • Ακρίβεια, φτώχεια, ελαστική εργασία, πλειστηριασμούς

 • ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών, παιδείας, υγείας

 • καταστροφή του Περιβάλλοντος, πόλεμο, καταστολή, ρατσισμό

 

Η Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση» κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στο Δήμο Γαλατσίου με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Σκεύο, εργαζόμενο και συνδικαλιστή στις Τηλεπικοινωνίες. Για να αγωνιστεί ενάντια στη μετατροπή των δήμων σε νεοφιλελεύθερες επιχειρήσεις. Για να συνδέσει τα τοπικά με τα κεντρικά πολιτικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία. Για να προτάξει μια άλλη διοίκηση του Δήμου, με την αυτοοργάνωση των κατοίκων. Για έναν Δήμο ασπίδα προστασίας από τη φτώχεια και την ανασφάλεια.

Συνδημότες-ισσες, εργαζόμενοι-νες, νέοι και νέες,

Πριν ακόμη σβήσουν οι πυρκαγιές, με 35 νεκρούς και 2 εκ. καμένα στρέμματα, ήρθαν οι πλημμύρες. Προς το παρόν 12 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι, οικονομική καταστροφή της Θεσσαλίας. Το ανίκανο «επιτελικό μπάχαλο» δολοφονεί! Κυβέρνηση, περιφερειάρχες, δήμαρχοι αδιαφορούν για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Στέλνουν απλώς μηνύματα για εκκενώσεις, εμμένοντας στο δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Κύρια ευθύνη δεν έχει η «μανία της φύσης», αλλά η πολιτική της κυβέρνησης που αδιαφορεί για μέτρα πρόληψης, υποδομών και προσλήψεις προσωπικού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κηρύξει έναν διαρκή ταξικό πόλεμο στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει τη 13ωρη εργασία, τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών», το θεσμό του «δόκιμου εργαζόμενου», ποινές φυλάκισης και πρόστιμα για τους απεργούς. Ενώ καλπάζουν τα εργατικά «ατυχήματα» – εργοδοτικές δολοφονίες, με θύματα και τους εργαζόμενους των Δήμων.

Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά έχει εκτοξευτεί και μαζί με τη μείωση μισθών οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση. Το 50% του πληθυσμού βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας και τα διάφορα pass αποτελούν σκέτη κοροϊδία. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χιλιάδες νοικοκυριά, τα πανάκριβα ενοίκια απειλούν να επιφέρουν κύμα αστέγων.

Ιδιωτικοποιούν όλα τα δημόσια αγαθά: ενέργεια, νερό, συγκοινωνίες, υγεία, παιδεία. Τι κι αν το έγκλημα στα Τέμπη απέδειξε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν; Τι κι αν πεθαίνουν άνθρωποι περιμένοντας το ασθενοφόρο; Τι κι αν η Ελλάδα είναι πρώτη στις ιδιωτικές δαπάνες για υγεία; Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για την «αξιοποίηση», δηλ. το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (παραλιακά ακίνητα, χιονοδρομικά κέντρα κ.ά.). Μεθοδεύουν την κατάργηση του άρθρου 16 του συντάγματος, προωθούν την «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση με στόχο το κλείσιμο των σχολείων στις λαϊκές συνοικίες.

Η υπερ-φορολόγηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έχει χτυπήσει κόκκινο, αλλά αυτά τα χρήματα δεν επενδύονται στις κοινωνικές υπηρεσίες. Χρηματοδοτούν το δημόσιο χρέος (έφτασε τα 400δις!), τους θηριώδεις εξοπλισμούς, τους αετονύχηδες επιχειρηματίες που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Το «νέο παραγωγικό μοντέλο» Μητσοτάκη είναι η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, η εξυπηρέτηση των funds των ακινήτων και ο τουρισμός, αποσαθρώνοντας την πραγματική οικονομία.

Χτυπούν τα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά δικαιώματά μας. Με πρόσχημα την πανδημία προχώρησαν σε απαγορεύσεις κυκλοφορίας, άγρια καταστολή, πρόστιμα και διώξεις. Επιχείρησαν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις, τα δικαστήρια βγάζουν κάθε απεργία παράνομη, θέλουν να τσακίσουν το εργατικό κίνημα με την εφαρμογή και αναβάθμιση του ν. Χατζηδάκη.

Μας έχουν εμπλέξει στον πόλεμο στην Ουκρανία. Δίνουν γη και ύδωρ στους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, προχωρούν σε θηριώδεις εξοπλισμούς. Την ίδια στιγμή μειώνουν τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, πρόνοια. Και για τα θύματα των πολέμων τους χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, όπως απέδειξε το έγκλημα του ναυαγίου στην Πύλο.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ

Μνημονιακός έλεγχος στους ΟΤΑ: Από την πρώτη 4ετία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε καλπονοθευτικές παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον διορισμό μελών σε επιτροπές στις οποίες μεταφέρθηκαν ουσιαστικές αποφάσεις, αφήνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο σε διακοσμητικό ρόλο. Θέσπισε όριο εκλογής δημάρχου/περιφερειάρχη 43%+1, αλλά ο συνδυασμός του θα καταλαμβάνει 60% των εδρών στο Συμβούλιο. Έβαλε όριο 3% στην εκπροσώπηση μιας παράταξης στα δημοτικά/περιφερειακά συμβούλια, με στόχο τον αποκλεισμό κάθε εργατικής, αριστερής φωνής. Οι ΟΤΑ μετατράπηκαν σε μακρύ χέρι του κράτους και εφάρμοσαν τις μνημονιακές πολιτικές.

Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών: Όποια κοινωνική υπηρεσία πέρασε στους δήμους λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Παιδικοί σταθμοί, ωδεία, μαθήματα ζωγραφικής, ΚΔΑΠ έχουν δίδακτρα. Από το 2016 οι Δήμοι διεκδικούν τις «συγκροτημένες δομές» (νηπιαγωγεία, σχολεία, Δομές  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) για να τις ιδιωτικοποιήσουν. Έχουν παραχωρήσει σε ιδιώτες πολλές υπηρεσίες του Δήμου. Οι εργολάβοι κάνουν χρυσές δουλειές με «εμβληματικά έργα». Εκατομμύρια ευρώ για «αναπλάσεις» που τσιμεντοποιούν τους ελεύθερους χώρους. Έργα βιτρίνας, χωρίς διάλογο με τους δημότες, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους (βλ. αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά έργα).

Καμιά πρόνοια για τη φτώχεια και την ανεργία: Μετά από 13 χρόνια ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, πολλοί συνδημότες μας βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Από την πλειοψηφούσα παράταξη στον Δήμο δεν υπάρχει καμιά πρόνοια για όσους ζουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση! Καμία φροντίδα για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας στον Δήμο με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και μισθούς, αλλά ανακύκλωση της ανεργίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Η Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση στον Δήμο Γαλατσίου» παλεύει για έναν Δήμο προπύργιο των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Να αναδείξουμε μια άλλη πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο. Με ενεργοποίηση των δημοτών μέσα από Γενικές Συνελεύσεις αποφασιστικού χαρακτήρα για όλα τα ζητήματα και κυρίως την οικονομική και κοινωνική πολιτική.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στους εκβιασμούς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, για την εφαρμογή μιας εργατικής πολιτικής με: Διαγραφή του χρέους. Κατάργηση των μνημονίων. Έξω από την Ε.Ε. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με εθνικοποίηση των τομέων-κλειδιά. Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και ειδών λαϊκής κατανάλωσης. Αυξήσεις στους μισθούς. Διαγραφή χρεών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Καμία εμπλοκή στον πόλεμο. Έξω βάσεις και ΝΑΤΟ. Όχι στην περιστολή δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τις απαγορεύσεις και τα πρόστιμα. Ενάντια στις δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων, τον ρατσισμό και φασισμό.

Στον Δήμο μας διεκδικούμε:

 • Απλή και ανόθευτη αναλογική. Κατάργηση των «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη».
 • Αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για τους ΟΤΑ. Μείωση των δημοτικών φόρων και απαλλαγή για φτωχούς και ανέργους.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, αυξήσεις μισθών, μονιμοποίηση συμβασιούχων.
 • Όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται από τον Δήμο και δωρεάν. Δημοτικά κοινωφελή έργα, καμιά υπηρεσία στους εργολάβους.
 • Προγράμματα για την επισκευή και κατασκευή νέων κατοικιών, δημιουργία δομής για αστέγους.
 • Ενάντια στην υποκουλτούρα του συστήματος, προώθηση του πολιτισμού με κέντρο τον άνθρωπο.
 • Προγράμματα μαζικού δωρεάν αθλητισμού με κρατική χρηματοδότηση.
 • Για την καταπολέμηση ναρκωτικών και εξαρτήσεων, δημόσιες δομές πρόληψης και απεξάρτησης.
 • Δημόσια Μέσα Συγκοινωνίας με συχνά δρομολόγια και πιο φτηνά εισιτήρια.

Η Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση στον Δήμο Γαλατσίου έχει αντικαπιταλιστική πολιτική και πρακτική. Στο ψηφοδέλτιό της με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταύρο Σκεύο, συμμετέχουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, με αξιόλογη συμβολή στις απεργίες και τους εργατικούς αγώνες, φοιτητές με σημαντική δράση στο φοιτητικό κίνημα. Είμαστε αντίθετοι με τα ψηφοδέλτια παλιών και νέων υποστηρικτών των Μνημονίων. Διεκδικούμε την ψήφο σας για να δυναμώσει μια φωνή αντιπολίτευσης υπέρ των εργατικών συμφερόντων που θα ενημερώνει και θα κινητοποιεί τους δημότες.