Εργατική Αντεπίθεση Γαλατσίου: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8/10 στο Γαλάτσι είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η επανεκλογή Μαρκόπουλου σημαίνει τη συνέχιση της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που χρησιμοποιεί τους δήμους ως μακρύ χέρι των αντεργατικών-αντιλαϊκών επιθέσεων (ιδιωτικοποιήσεις, εργολάβοι, ελαστική εργασία, “αξιοποίηση”-εμπορευματοποίηση ελεύθερων χώρων κ.λπ.). Η μεγάλη αύξηση της αποχής δείχνει καταρχήν την αποδοκιμασία γι’ αυτή την κατάσταση και για την ίδια τη δημοτική αρχή – αλλά όσο μένει εκεί, δεν μπορεί να δώσει μια άλλη έκφραση και μια διέξοδο . Σε αυτό συντελεί και η ανακύκλωση μιας αδύναμης ή εντελώς ανούσιας «αντιπολίτευσης» στο δήμο.
Η Δημοτική Κίνηση ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, όντας το μοναδικό ψηφοδέλτιο από τον ευρύτερο χώρο της επαναστατικής αριστεράς και με ένα σαφές αγωνιστικό στίγμα, έδωσε μια δύσκολη μάχη, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου απουσίαζε σχεδόν ολοκληρωτικά η συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και της νεολαίας.
Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και κυρίως από τη μαχητική καμπάνια μας, από τη δυνατότητα που είχαμε να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους και τους νέους στην περιοχή μας, να προβάλλουμε μια άλλη πολιτική, βασισμένη στα ταξικά συμφέροντα των «από κάτω», ένα πρόγραμμα και μια πρακτική αγώνων. Στο δήμο μας, όπως και αλλού, η σημερινή αδιέξοδη κατάσταση μπορεί να “σπάσει” μόνο με την είσοδο στο προσκήνιο των διεκδικήσεων, των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας. Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ευχαριστεί όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει σε αυτή την πορεία.