ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Όλοι, στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Ακρίβεια, Ιδιωτικοποιήσεις, Καταστολή, Πλειστηριασμοί και Περιβαλλοντική Καταστροφή… Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη!

Μονόδρομος, η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας!

Όλοι, στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ: Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Πριν καν συμπληρώσει 2 μήνες από την επανεκλογή της, η ΝΔ του Μητσοτάκη, είναι ήδη υπεύθυνη για αρκετούς θανάτους συνανθρώπων μας εξαιτίας του επιτελικού μπάχαλου. 5 νεκροί από τις πυρκαγιές, χιλιάδες πυρόπληκτοι λόγω της εγκληματικής ανικανότητας της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού. Νεκρές μία 63χρονη στην Κω και μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, που ξεψύχησαν, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο να τις μεταφέρει στο νοσοκομείο… Και όλα αυτά, ενώ είναι ακόμα νωπές οι πληγές των μαζικών κρατικών δολοφονιών σε Τέμπη και Πύλο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Μητσοτάκης έρχεται στη ΔΕΘ για να αναγγείλει το αιματοβαμμένο, κυβερνητικό του πρόγραμμα – σφαγείο. Φέρνει πάνω από 120 νέες «μεταρρυθμίσεις» – αντεργατικές επιθέσεις που διαλύουν ό,τι έχει μείνει όρθιο από τις κοινωνικές ανάγκες, το εργατικό δίκαιο, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το χτύπημα α) της Παιδείας: Είναι γνωστή η στόχευση της κυβέρνησης να καταργήσει το άρθρο 16, έχοντας ήδη βρει πρόθυμους συμμάχους (π.χ. ΠΑΣΟΚ κ.ά.). Παράλληλα, ο υπ. Παιδείας, Πιερρακάκης ανήγγειλε την προετοιμασία ενός νέου αντιεκπαιδευτικού εκτρώματος που θα χτυπήσει τη δημόσια δωρεάν Μέριμνα των πανεπιστημίων, θα γενικεύσει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και θα διαλύσει τα προγράμματα σπουδών και την επαγγελματική εκπαίδευση. Στην ημερήσια διάταξη είναι η κακόφημη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών που ιδιωτικοποιούν τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση. Ενώ οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο, όπως κάθε χρόνο, ανεβάζουν τα κενά σε 49 χιλιάδες για φέτος. Οι συνάδελφοι /ισσες αναπληρωτές θα συνεχίσουν να αναπληρώνουν τον εαυτό τους από τη μια, ενώ από την άλλη το υπουργείο προχώρησε σε 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών που υπολείπονται κατά πολύ από τις πραγματικές ανάγκες. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές αυτό σημαίνει ότι πολλά από αυτά τα κενά δεν θα καλυφθούν ποτέ. Επιπλέον επιχειρεί να περικόψει τις προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, καθώς σε τμήμα που έχει πάνω από έναν μαθητή/τρια που έχουν ανάγκη στήριξης ορίζεται ένας εκπαιδευτικός. β) της Υγείας: Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο υπ. Υγείας, Χρυσοχοΐδης, που τοποθετήθηκε σε αυτήν την θέση για να επισπεύσει το ξεπούλημα τομέων και υπηρεσιών της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Δεν είναι τυχαίο, που η κυβέρνηση κάνει λόγο για δημόσια υγεία, εξαφανίζοντας την λέξη «δωρεάν». γ) των Εργασιακών: Ο υπ. Εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης, ετοιμάζει νέα σκληρά χτυπήματα, που φέρνουν έναν βάρβαρο εργασιακό μεσαίωνα, με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Μεταξύ άλλων νομιμοποιεί την 13ωρη τουλάχιστον εργασία σε δύο εργοδότες, της οποίας η εφαρμογή, πέρα από ότι θα κάνει τις ζωές των εργαζομένων αβίωτες, συνιστά και κατάργηση του 8ώρου. Επίσης, ανακοίνωσε το μέτρο του «δόκιμου εργαζόμενου», όπου οι εργοδότες θα ξεζουμίζουν εν είδη μαθητείας τους εργαζόμενους για έξι μήνες και μετά θα τους απολύουν – χωρίς αποζημίωση. Επιπλέον εισάγει τον θεσμό της «σύμβασης» μηδενικών ωρών, δηλαδή ο εργαζόμενος είναι επί ποδός αναμένοντας τον εργοδότη να τον καλέσει για δουλειά όποτε υπάρχει ανάγκη και βέβαια θα πληρώνεται μόνο για τον χρόνο που εργάζεται. Έτσι, χτυπιούνται σημαντικά οι Συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Μπροστά μας έχουμε νέα κύματα ακρίβειας – πλειστηριασμών – καταστολής.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στενάζουν από την αυξανόμενη ακρίβεια σε ενέργεια, ενοίκια, τρόφιμα κ.ά. Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, οι «αυξήσεις» και τα «pass»-

κοροϊδία δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες εισοδημάτων των εργαζομένων. Από Σεπτέμβρη έχουν ανακοινωθεί νέες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά έως και 20-30%, ενώ ταυτόχρονα θα κοπεί και αυτή η πενιχρή κρατική επιδότηση στην ενέργεια. Συνεπώς η θηλιά της ακρίβειας και της φτώχειας θα σφίξει επικίνδυνα για εργαζόμενους και φτωχούς, που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε διατροφή, θέρμανση, διαμονή κ.ά.

Παράλληλα, προχωράει ο πλειστηριασμός εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων στη χώρα, με τα περισσότερα από αυτά να είναι πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών, που η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι αετονύχηδες των funds, τους αρπάζουν τα σπίτια για 1000€ πετώντας τους στον δρόμο. Ταυτόχρονα η ΝΔ ετοιμάζει νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την ενίσχυση των βάσεων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη χώρα, δίνοντας διαπιστευτήρια πως ο ελληνικός καπιταλισμός είναι ο πιο «δεδομένος» σύμμαχος των Αμερικανών, ελπίζοντας σε μία «έμπρακτη» στήριξη μπροστά στην επικείμενη «διευθέτηση» των θαλασσίων ζωνών ή σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να αντιμετωπίσει την κοινωνική αγανάκτηση που γεννούν η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενισχύει την περιστολή των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στο εργασιακό νομοσχέδιο εκτός των άλλων προβλέπεται η ποινικοποίηση του δικαιώματος της περιφρούρησης της απεργίας με βαριές ποινές (πρόστιμο 5.000 και ποινή φυλάκισης έξι μηνών).

Ως εδώ! Να τους σταματήσουμε! 

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα της είτε εκμεταλλευόμενη την εκλογική της νίκη , είτε με τη βία στην κοινωνία. Ωστόσο, δεν είναι ανίκητη, ούτε μπορεί να κλιμακώνει συνεχώς τις επιθέσεις προς τους «από κάτω». Γνωρίζει ότι η όξυνση της καταστολής, μαζί με την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απειλή του πολέμου, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε κοινωνικές εκρήξεις, όπως αυτές των Τεμπών και της Ν. Σμύρνης. Συνεπώς, η «σταθερότητα» και η «κυριαρχία του Μητσοτάκη» κάθονται πάνω σε νάρκες. Καμία «σταθερότητα» δεν υπάρχει, όσο τα χρέη εκτινάσσονται και ο ελληνικός καπιταλισμός βυθίζεται σε μια βαθιά χρεοκοπία, όσο κρέμεται συνεχώς πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων η γκιλοτίνα των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων, όσο η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας-Κίνας μεγαλώνει.

Μπροστά στις επιθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη. Μόνο έτσι μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, οι αγώνες μας είναι μονόδρομος! Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, όπως κάναμε τρία χρόνια τώρα με την αξιολόγηση, μέσα από ένα μαζικό αγώνα διαρκείας που θα την ανατρέψει.

  • Αυξήσεις Μισθών-Συντάξεων. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Βαριά φορολογία σε πλούσιους.
  • Στοπ στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών
  • Πλαφόν και μειώσεις στις τιμές των βασικών αγαθών. Εθνικοποίηση ενέργειας, συγκοινωνιών και τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση.
  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες. Προστασία του περιβάλλοντος, όχι του κέρδους.
  • Όχι στους Εξοπλισμούς. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ. Σε Ελλάδα και Τουρκία, κοινός αγώνας ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό και εθνικισμό.
  • Κάτω αντεργατικά μέτρα και Μνημόνια. Λιγότερη δουλειά – Δουλειά σταθερή και πλήρη για όλους. Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ και ΕΕ.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (: 2310265730, e-mail: [email protected]