Καταγγελία για αστυνομική τρομοκρατία σε βάρος συναδέλφου εργαζόμενου σε επισιτιστική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη

Στις 31/7, οι αστυνομικοί του τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας, προχώρησαν σε μια πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, σε βάρος συναδέλφου μας στον κλάδο του Επισιτισμού, ο οποίος προσπάθησε να εκδώσει την «άδεια εργασίας», απαραίτητο χαρτί για την απασχόλησή του στον συγκεκριμένο κλάδο. Όταν του ζητήθηκε να συμπληρώσει μία Υπεύθυνη Δήλωση (απαραίτητη για την έκδοση της άδειας), στην οποία αναγραφόταν πως «δεν τον βαραίνουν εγκλήματα κατά της ζωής ή σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση, αδικήματα που αφορούν τα ήθη, για παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία-οπλοκατοχή και για τον νόμο περί ναρκωτικών», οι εν λόγω αστυνομικοί, αρχικά αρνήθηκαν την έκδοση του συγκεκριμένου εγγράφου, με την πρόφαση ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ήταν ένας από τους 31 συλληφθέντες αγωνιστές κατά την φοιτητική κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ τον Φλεβάρη του 2021. Δεύτερον, προσπάθησαν να τον τρομοκρατήσουν, με φράσεις όπως «αφού το υπέγραψες, ενώ εκκρεμεί δίκη με μία σειρά κατηγοριών, θα μπορούσα να σε τυλίξω σε μία κόλλα χαρτί, θα μπορούσαμε να σε πάμε αυτόφωρο, κρατητήριο για ψευδή δήλωση» και συμπλήρωσαν στην συνέχεια ότι «αυτό τιμωρείται μέχρι και με δέκα χρόνια φυλάκισης»! Οι παραπάνω ενέργειες τρομοκράτησης δεν έχουν καμία απολύτως νομική βάση αφού, 1) Στις προϋποθέσεις για την αίτηση έκδοσης της άδειας εργασίας αναγράφεται συγκεκριμένα ότι δεν μπορούν να την υποβάλλουν αυτοί που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για τα παραπάνω αδικήματα, γεγονός που δεν έχει συμβεί! 2) Οι αστυνομικοί ανέφεραν ψευδώς, ότι «άπαξ και υπάρχουν κατηγορίες, δεν μπορεί να βγει άδεια εργασίας», «για να βγει η άδεια εργασίας απαιτείται τελεσίδική αθωωτική απόφαση», καταστρατηγώντας το μέχρι τώρα νομικό πλαίσιο, που δεν απαγορεύει την έκδοσή της σε κατηγορούμενους που δεν έχει πραγματοποιηθεί η δίκη τους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, αποτελεί μια «τομή» και εγκαινιάζει μια «σκοτεινή περίοδο» που είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζοντας και προχωρώντας το «Μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης», έχοντας προηγουμένως στρώσει μία ακραία αντιδημοκρατική βάση με το χτύπημα του εργατικού συνδικαλισμού, την ποινικοποίηση της απεργίας, την κατάργηση του 8ώρου, τώρα ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας άλλη μία πτυχή των βάρβαρων μετεμφυλιακών χρόνων, αυτή των «πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων» και των «δηλώσεων μετανοίας»! Την ίδια ώρα που συνάδελφοι στον κλάδο δολοφονούνται καθημερινά από εργοδότες και κυβέρνηση (εργατικά δυστυχήματα και εργασία μέσα στον καύσωνα), την ίδια στιγμή που έχει καεί όλη η Ελλάδα αδιαφορώντας για τις ζωές μας, που με τις απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους εργολάβους αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις τους μετράμε κάθε μέρα νεκρούς (Τέμπη, Πάτρα-πτώση γέφυρας κ.ά), η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής βρήκαν τους «ενόχους»! Και αυτοί είναι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, της νεολαίας, οι συνδικαλιστές, τα μέλη οργανώσεων και ο κόσμος που συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν την τελευταία τετραετία σε κάποια διαδήλωση-κινητοποίηση και έχουν συλληφθεί στο σωρό, από τις συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ-ΟΠΚΕ.

ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Κανένας εργαζόμενος και νέος, δεν είναι μόνος του μπροστά στην αστυνομική αυθαιρεσία και το καθεστώς τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι καθήκον όλων μας, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, μέσα σε σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας και γειτονιές, με αυτοοργάνωση και ταξική αλληλεγγύη, προκειμένου να βάλουμε την βάση για την γέννηση μία νέας αγωνιστικής και επαναστατικής πρωτοπορίας, απαραίτητο όρο για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κινήματος.

·Να εκδοθεί άμεσα από την αστυνομία η άδεια εργασίας του συναδέλφου!

· Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Κάτω η κρατική τρομοκρατία των μηχανισμών καταστολής. Κατάργηση των συμμοριών ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ-ΟΠΚΕ!

·Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508 antepithesistonepisitismo.blogspot.com