Το καθεστώς του Ζελένσκι οδηγεί στο θάνατο αριστερούς αγωνιστές

Αλληλεγγύη στα αδέρφια Κονόνοβιτς!

Το αντιδραστικό καθεστώς της Ουκρανίας συνεχίζει τους διωγμούς και τις εκτελέσεις σε συνδικαλιστές, αριστερούς, κομμουνιστές. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η υπόθεση των αδερφών Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονόνοβιτς. Ο βασικός λόγος για τον διωγμό τους είναι ότι αποτελούν στελέχη της ηγεσίας της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης της Ουκρανίας, νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας (παράνομο από το 2015).

Οι δυο τους ουσιαστικά απήχθησαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κιέβου τον Μάρτη του 2022 και φυλακίστηκαν από τις ουκρανικές αρχές με αβάσιμες κατηγορίες για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Τον Ιούλη του 2022 το δικαστήριο έκρινε τα αδέρφια Κονόνοβιτς ένοχους και τους επέβαλε κατ’ οίκον περιορισμό. Μέσω νεοναζιστικών συμμοριών αλλά και μέσω της αστυνομίας, το καθεστώς εκεί ετοιμάζει την δολοφονία τους, είτε με έμμεσες απειλές, είτε αφήνοντας αστυνομικό να δημοσιεύει την διεύθυνση της κατοικίας τους σε κοινωνικά δίκτυα καλώντας ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες σε αυτοδικία, λέγοντας «ας σκοτώσουμε τους Κονόνοβιτς και δεν θα πάθει κανείς τίποτα».

Απέναντι σε αυτό, εργαζόμενοι και νεολαία οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους αγωνιστές. Αλλά και να καταγγείλουμε το καθεστώς των νεοναζί του Ζελένσκι (που τόσο ένθερμα στηρίζουν όλοι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές), που καταπατά κάθε είδος δημοκρατικού δικαιώματος, Να καταπέσουν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες εναντίον τους και να αφεθούν ελεύθεροι ο Μιχαήλ και ο Αλεξάντερ Κονόνοβιτς. Να διώξουμε το ΝΑΤΟ, που στηρίζει ασταμάτητα αυτόν τον πόλεμο και μας ετοιμάζει για νέες πολεμικές συγκρούσεις.

  • Να κλείσουμε τον δρόμο στο σχέδιο δολοφονίας των αδερφών Κονόνοβιτς.
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι αγωνιστές.

Ακολουθεί το μήνυμα τους:

«Σύντροφοι βοηθήστε μας. Η ώρα είναι τώρα.»

«Εμείς οι αδελφοί Κονονόβιτς, Ουκρανοί κομμουνιστές και αντιφασίστες απευθυνόμαστε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας, στους κομμουνιστές, σε όλη την αριστερά και στους αντιφασίστες της Ευρώπης και του Κόσμου.

Δηλώνουμε επίσημα ότι το καθεστώς Ζελένσκι ετοιμάζει τη δολοφονία μας.

Το καθεστώς, μέσω του αστυνομικού Γιεβγένι Κράβτσουκ, μας έχει προειδοποιήσει δημόσια και επανειλημμένα για την επικείμενη δολοφονία μας.

Ο αστυνομικός έχει αναρτήσει εκκλήσεις για τη δολοφονία μας στο Facebook και διαδίδει ενεργά τη διεύθυνση του σπιτιού μας, γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, οπότε είμαστε παγιδευμένοι.

Μόνο μετά από υπόδειξη των αρχών μπορεί ένας υπεύθυνος αστυνομικός να κάνει τέτοιες δηλώσεις και εκκλήσεις δημοσίως, χωρίς να φοβάται τις όποιες συνέπειες.

Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε επίσημα εκτός νόμου και ξεκαθαρίζουμε ότι για τη δολοφονία μας δεν θα τιμωρηθεί κανένας. Πρόκειται για την ίδια πρακτική της δεκαετίας του 1930 στη ναζιστική Γερμανία, όπου οι κομμουνιστές και οι αντιφασίστες τέθηκαν εκτός νόμου.

Το καθεστώς Ζελένσκι θέλει να οργανώσει μια εκτέλεση για παραδειγματισμό.

Σύντροφοι, σας ζητάμε να οργανώσετε δράσεις διαμαρτυρίας στις ουκρανικές πρεσβείες και στα προξενεία, στα γραφεία εκπροσώπησης της ΕΕ, στον ΟΑΣΕ και σε άλλες διεθνείς αρχές και οργανισμούς απαιτώντας από τις ουκρανικές αρχές “να αποτρέψουν τη δολοφονία των αντιφασιστών Κονονόβιτς”. Σας ζητάμε να μας υποστηρίξετε και να αποτρέψετε τη δολοφονία μας από το καθεστώς Ζελένσκι».