Πάργα: ξυλοδαρμός εργαζόμενου με τσουγκράνα επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Στις 13/7 20χρονος εργαζόμενος σε beach Bar στην παραλία Βάλτος της Πάργας ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του με τσουγκράνα(!) γιατί είχε το «θράσος» να ζητήσει τα δεδουλευμένα του.

Ο εργαζόμενος, ο οποίος αναγκαζόταν να δουλεύει εφτά μέρες την εβδομάδα, παραπάνω του κανονικού ωραρίου και με πολύ λιγότερα ένσημα και χρήματα από αυτά που δικαιούται βάσει της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό Τουρισμό, εξαντλημένος από τη βάρβαρη μεταχείριση, έπραξε σωστά και αρνήθηκε να συνεχίσει να δουλεύει μετά το τέλος της ήδη 9ωρης βάρδιας του. Ο εργοδότης εκδικητικά, παράνομα και καταχρηστικά τον απολύει την επόμενη μέρα. Μάλιστα, όταν ο εργαζόμενος επέστρεψε στο μαγαζί για να ζητήσει τα δεδουλευμένα που δικαιούταν, ο εργοδότης-σατράπης ξεκίνησε να τον βρίζει, να τον σπρώχνει και να τον ξυλοκοπά με το κοντάρι μιας τσουγκράνας στο στομάχι και στην πλάτη. Ο 20χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει η υγεία του.

Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Κυβέρνηση και εργοδότες αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους χειρότερα κι από δουλοπάροικους. Δεν φτάνει που δεν μας ασφαλίζουν, που πληρώνουν ψίχουλα, που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε κάτω από άθλιες συνθήκες- νιώθουν τόσο αισχρά παντόδυναμοι που νομίζουν ότι μπορούν να σηκώνουν ακόμα και χέρι και να μας ξυλοφορτώνουν! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση με περίσσια υποκρισία εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά τέτοια περιστατικά. Ενώ έχει περάσει νόμους τέρατα όπως ο εργατοκτόνος νόμος Χατζηδάκη που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, από την άλλη «τιτιβίζει» στα social media για την πάταξη των εργασιακών παραβάσεων. Μόνο εμετό μπορεί να προκαλέσει το σχόλιο στο twitter του Άδωνι Γεωργιάδη, πλέον Υπ. Εργασίας όπου «παρακαλάει» τον εργαζόμενο και το σωματείο να προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για να λυθούν τα χέρια του και να δράσει…!

Η πλήρης απαξίωση όχι μόνο της αξιοπρέπειας αλλά και της ίδιας της ζωής των εργαζομένων είναι ο πυρήνας της σκληρής νεοφιλελεύθερης επίθεσης που έχουμε δεχτεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα αφεντικά. Απέναντι σε αυτή την εργοδοτική ασυδοσία και βαρβαρότητα, οι εργαζόμενοι πρέπει μέσα από τις επιτροπές και τα σωματεία μας να παλέψουμε μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να διεκδικήσουμε ζωή κι εργασία με αξιοπρέπεια!

Η Αντεπίθεση Των Εργαζομένων  καταδικάζει την εργοδοτική επίθεση κατά του εργαζόμενου, απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.