Ανταπόκριση εκδήλωσης της ΟΚΔΕ στα Ιωάννινα 15/6

Στις 15/6 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΟΚΔΕ στα Ιωάννινα. Ομιλητές ήταν οι :

  • ΚΟΥΤΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, εργαζόμενος στην efood, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Ιωαννίνων, υποψήφιος με την ΟΚΔΕ στη Περιφέρεια Ιωαννίνων και
  • ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΛΑΔΗ φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, μέλος ΔΣ του ΦΣ ΠΤΝ (Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών).

Μπροστά στις νέες εκλογές της 25 Ιούνη και μετά το βαρύ για τους εργαζόμενους και τη νεολαία αποτέλεσμα των εκλογών στις 21 Μαΐου, οι σύντροφοι ανέλυσαν την οικονομική και πολιτική κατάσταση της περιόδου, κατέδειξαν την ευθύνη της εγκληματικής κυβέρνησης Μητσοτάκη και της κάλπικης αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί όπως και τα υπόλοιπα μνημονιακά ρετάλια κάθε απόχρωσης είναι υπεύθυνοι για την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου, τις ιδιωτικοποιήσεις, το έγκλημα στα  Τέμπη, το πολύνεκρο ναυάγιο στη Πύλο κ.α.

Η εκδήλωση είχε σημαντική συμμετοχή από φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση. Η ΟΚΔΕ αγωνίζεται καθημερινά στις γειτονιές, σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία και σχολές, ενάντια σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και της πολιτικής τους που δολοφονεί νέους, εργαζόμενους και φτωχούς. Με κύρια εργαλεία ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, τους ενωτικούς αγώνες, την αλληλεγγύη, τις δομές αυτοοργάνωσης στα χέρια των ίδιων των εργατών. Κόντρα στην λογική της ανάθεσης και των “εύκολων κοινοβουλευτικών λύσεων”, η ΟΚΔΕ κάνει συμβόλαιο με τον αγώνα και υπογραμμίζει πως μπορούμε να νικήσουμε με μια Αριστερά Επαναστατική!

Στις εκλογές της 25ης Ιούνη στηρίζουμε – ψηφίζουμε την ΟΚΔΕ! Την μοναδική χρήσιμη επιλογή για τους αγώνες και την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.