Αλληλεγγύη στον σύντροφο της «Λαϊκής Δράσης» που δέχθηκε φασιστική επίθεση

Να τσακίσουμε τους φασίστες, καθαρόαιμους και νεοφιλελεύθερους

Τετάρτη 7/6, 18.30, πλατεία Γκύζη

Φασιστικού τύπου επίθεση, έξω από το σπίτι του, δέχτηκε την Πέμπτη 25/5 σύντροφος από την οργάνωση «Λαϊκή Δράση», έπειτα από εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στην Νομική για την πάλη στο Ντονμπάς απέναντι στους φασίστες της Ουκρανίας. Ο τρόπος που έγινε η επίθεση δείχνει ότι ήταν προσχεδιασμένη ενέδρα από φασιστικές γκρούπες, με σκοπό να τρομοκρατήσουν ή και να τραυματίσουν τον συναγωνιστή.

Οι φασίστες, είτε χρυσαυγίτες είτε από οποιοδήποτε άλλη νεοναζιστική συμμορία, είναι συμπλήρωμα στους νεοφιλελεύθερους φασίστες του Μητσοτάκη και στους μηχανισμούς καταστολής που συναποτελούν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, για να κυριαρχεί η Χούντα της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστολής και του «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο».

Η επίθεση αυτή γίνεται την στιγμή που η ΝΔ του Μητσοτάκη διεκδικεί την αυτοδυναμία και ετοιμάζεται να επιτεθεί ακόμα πιο βάναυσα στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Ότι το χτύπημα έγινε μετά από εκδήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, πιθανότατα δεν είναι τυχαίο. Γιατί η ΝΔ του Μητσοτάκη και σύσσωμη η αστική τάξη, τερματίζουν στην πρώτη θέση των στρατιωτικών δαπανών ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ, καθώς και στη συμμετοχή στα επικίνδυνα, πολεμοκάπηλα σχέδια των δυτικών ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ. Γι’ αυτό άλλωστε έχει ειπωθεί πολλές φορές από αυτά τα ανδρείκελα των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών ότι «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία». Καθιστώντας έτσι τη χώρα μας μια απέραντη βάση αμερικανονατοϊκή βάση, βάζοντας τον ελληνικό λαό στο στόχο των αιματηρών παιχνιδιών και συγκρούσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Και ακόμα σπρώχνοντας προς μια πολεμική σύγκρουση με τον τούρκικο καπιταλισμό.

Δεν μας τρομοκρατούν! Να χτίσουμε τείχος αλληλεγγύης απέναντι σε τέτοιες φασιστικές επιθέσεις. Να απαντήσουμε με ένα ταξικό μέτωπο αγώνα ενάντια στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους, ούτε θα υποκύψουμε στην προπαγάνδα για τη δήθεν «κυριαρχία Μητσοτάκη». Υπάρχει εναλλακτική και αυτή βρίσκεται στους μαζικούς και ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες, στην οργάνωση της μαζικής αυτοάμυνας του κινήματος ενάντια σε κάθε επίθεση των μηχανισμών καταστολής και των φασιστοειδών βοηθών τους!