Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο Γ. Μιχαηλίδης αναγκάζεται να καταφύγει στο ύστατο όπλο της απεργίας πείνας για να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα του για εκπαιδευτική άδεια. Παρ’ όλο που μετατάχθηκε στον Κορυδαλλό για εκπαιδευτικούς λόγους (μετά από συνεχόμενες αιτήσεις επί 3 χρόνια και την απεργία πείνας 68 ημερών του περασμένου καλοκαιριού) με γελοίες δικαιολογίες, η εκπαιδευτική άδεια που είχε αιτηθεί για τις 12 Μαΐου απορρίφθηκε.

Παρά την συγκέντρωση των τυπικών προϋποθέσεων αποφυλάκισης από τον Φεβρουάριο του 2022 και παρά το ότι είναι κρατούμενος πλέον στις Φυλακές Κορυδαλλού, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας δεν έχει εκδώσει ακόμα απόφαση για τα αιτήματα του για χορήγηση τακτικής άδειας (για το διάστημα που ήταν κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου) και υφ’ όρων απόλυση με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπεται να προχωρήσει σε κατάθεση νέου αιτήματος.

Είναι ξεκάθαρο πως οι υπηρέτες του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης έχουν στόχο να καταπατήσουν κάθε έννοια του ίδιου του αστικού κώδικα, προσαρμόζοντας τους νόμους στις «ανάγκες» της αστικής τάξης και των υπηρετών της. Ονειρεύονται να χτίσουν φυλακές τύπου Γκουαντάναμο, γεμάτες κελιά υψίστης ασφαλείας, με πλήρη απουσία των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η εκδικητικότητα της δημοκρατίας των πλουσίων, η κτηνωδία που βγάζουν οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι απέναντι στον Μιχαηλίδη είναι κομμάτι της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Φανερώνει το μένος της αστικής ταξικής «δικαιοσύνης» ενάντια σε όσους αγωνίζονται και σηκώνουν το ανάστημα τους στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Συνειδητά η «αμερόληπτη δικαιοσύνη» κατευθύνεται ολοένα και πιο ωμά στην τρομοκράτηση, την όξυνση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας. Με μαζικούς, ταξικούς αγώνες να σταματήσουμε τις επιθέσεις στα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων.

  • Νίκη στην απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη!
  • Να χορηγηθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια στον Γ. Μιχαηλίδη και να γίνει δεκτό το αίτημα για υφ’ όρον αποφυλάκιση.