Ανταπόκριση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 25 διωκόμενους

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το κρεσέντο καταστολής της 17ης Νοέμβρη του 2020 που οδήγησε σε 25 διώξεις (ανάμεσα τους βρίσκονται και αγωνιστές της ΟΚΔΕ) με κάλπικες κατηγορίες και εκδικητικά πρόστιμα των 900 ευρώ έκαστος, ορίστηκε η δικάσιμος για την 6η Ιουνίου – η οποία όμως κατέληξε σε αναβολή και ορίστηκε εκ νέου για τις 19/3/2024. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια υπήρξε μαζικότατη και με δυναμικό παλμό, κάνοντας σαφές ότι η τοπική κοινωνία στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων φοιτητών. Δεκάδες φοιτητές και εργαζόμενοι απάντησαν στο κάλεσμα της Επιτροπής των 25 διωκόμενων και με πανό συμμετείχαν, ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών, η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η επιτροπή υπεράσπισης των 25 διωκόμενων που συστήθηκε αμέσως μετά τα γεγονότα, με την πλούσια δράση της όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να κρατήσει το ζήτημα στην επικαιρότητα και να αναδείξει την αναγκαιότητα ενός αγώνα διαρκείας απέναντι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη και την αντιδημοκρατική αναδίπλωση που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας της.

Όχι μόνο η κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν πέτυχε τον στόχο της, να τρομοκρατήσει-καταστείλει όποιον αγωνίζεται απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά αντίθετα νεολαία και εργαζόμενοι, για ακόμα μία φορά, υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν και να αγωνίζονται απέναντι στην φτώχεια, την ακρίβεια και την καταστολή. Αυτή η συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι η υπεράσπιση αυτού του αγώνα σημαίνει ταυτόχρονα πάλη ώστε να μη νομιμοποιηθεί η καταστολή και η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σημαίνει υπεράσπιση κάθε μελλοντικού αγώνα.

Καμία εμπιστοσύνη-Καμία ανοχή σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς μημονιακούς

Μόνο μέσα από ένα σχέδιο αγώνων που προωθεί τις δομές αυτό-οργάνωσης των εργαζόμενων και των νέων και μία επαναστατική αριστερά που δεν κάνει βήμα πίσω, μπορούμε να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να παλέψουμε ενάντια σε μια μεγαλύτερη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου μας. Η ΟΚΔΕ στάθηκε από τη πρώτη στιγμή, με όλες της τις δυνάμεις, στο πλευρό των 25 διωκόμενων φοιτητών στηρίζοντας τους σε όλα τα επίπεδα (ηθικά, πολιτικά, οικονομικά). Με τον ίδιο τρόπο είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε εργαζόμενο, νέο, φτωχό που αγωνίζεται ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές πολιτικές όλων των μνημονιακών σκουπιδιών που καταδυναστεύουν τις ζωές μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Απόσυρση όλων των κατηγοριών και διαγραφή των προστίμων από τους 25 φοιτητές

· Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

· Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης