Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση (ΣΕΤΕΠΕ), 6 Ιουνίου, 6μμ, Εργατικό Κέντρο Θες/νίκης

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Τρίτη 6 Ιουνίου, 6μμ

στο Εργατικό Κέντρο Θες/νίκης

(Ολύμπου με Αριστοτέλους)

Εκλογές στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού (Θες/νίκης-Πιερίας- Χαλκιδικής)

Oι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Συνδικάτου θα διεξαχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Εκλογές με φόντο τις μαχητικές και νικηφόρες κινητοποιήσεις των συναδέλφων και μελών του Συνδικάτου (με την στήριξη της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων) όλο αυτό το διάστημα, με μπροστάρηδες τους διανομείς αλλά και διεκδικήσεις δεδουλευμένων συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

Συνάδελφοι-ισσες, Ζήσαμε και ζούμε στο πετσί μας, την κρίση/χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού και όχι όπως ψευδώς διατυμπανίζεται την «ανάπτυξή». Γι αυτό, τα χειρότερα είναι μπροστά μας, αφού όλοι οι δείκτες της οικονομίας δείχνουν αυτήν την χρεοκοπία και μας πάνε σαν τα πρόβατα στη σφαγή με ένα νέο υπερμνημόνιο, μετά και τις εκλογές. Η κυβέρνηση ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει εκτινάξει δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, «μαγειρεύουν» την ανεργία, οι εξαγωγές έχουν μειωθεί δραματικά και όχι μόνο δεν υπάρχουν επενδύσεις όπως μας λένε, αλλά υπάρχει τεράστια από-επένδυση και λεηλασία οποιασδήποτε δημόσιας υποδομής. Η κλίκα Μητσοτάκη (φυσικά μαζί με την ανύπαρκτη αντιπολίτευση ή αλλιώς συμπολίτευση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν συνέχεια της), αφού όλο αυτό το διάστημα έχει κατακρεουργήσει τους μισθούς μας, μέσω της ακρίβειας και του πληθωρισμού, αφού μας παίρνει τα σπίτια, αφού μας κοροϊδεύουν για την ανάπτυξη που φέρανε, αφού μας μπλέκει σε πολεμικές περιπέτειες με την «πρωτοπόρα» βοήθεια στην Ουκρανία, την μετατροπή μας σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ και τον κίνδυνο ενός γενικευμένου Πυρηνικού πολέμου να είναι πιο ορατός από ποτέ, τώρα θέλει να εφαρμόσει πλήρως το ακραίο ταξικό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της!

 Αλλοίμονο αν τους αφήσουμε! Ο μισθός μας δε φτάνει ούτε μέχρι τις 15 του μήνα με την ακρίβεια – δηλαδή την έμμεση αρπαγή του μισθού μας – η οποία δεν οφείλεται σε ένα «αόρατο» χέρι όπως μας λένε, αλλά στην οικονομική κρίση του καπιταλισμού, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας… Να μην ζήσουμε σαν δούλοι! Προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως τους εργαζόμενους για το αμέσως επόμενο διάστημα, για την χειροτέρευση της επίθεσης και της κρίσης. Όπως ο ίδιος ο Μητσοτάκης είπε – Ετοιμάζεται να «βελτιώσει» το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», δηλαδή το «Κράτος Έκτακτης Ανάγκης» με περισσότερο ξύλο, διώξεις, εξοντωτικές δικαστικές αποφάσεις από τη μια μεριά και από την άλλη των πελατειακών σχέσεων με τους διορισμούς των ημέτερων και των απευθείας αναθέσεων αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ στους δικούς του λεγόμενους επιχειρηματίες. Ετοιμάζεται να προχωρήσει στις καταστροφικές ιδιωτικοποιήσεις –το νερό είναι πρώτο στην ατζέντα– γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το 90% του ελληνικού λαού που είναι κατά και μάλιστα, αμέσως μετά το τραγικό μαζικό έγκλημα των Τεμπών. Έχει προαναγγείλει ήδη την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, όπως προχωράει ήδη με την Υγεία. Ενώ όσα μας λένε για τις αυξήσεις και την επαναφορά των τριετιών είναι ψέματα, αφού μέχρι το 2027 δεν προβλέπεται καμία αύξηση, κανένα ξεπάγωμα των τριετιών ενώ επανέρχονται και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα. Και φυσικά, το επόμενο διάστημα θέλουν να εφαρμόσουν πλήρως και να επεκτείνουν το Ν.Χατζηδάκη, για να προσπαθήσουν να πνίξουν οποιαδήποτε αντίδραση.

Ο κλάδος μας πρωτοπόρος υπερ-εκμετάλλευσης και κατάργησης των δικαιωμάτων μας! Εν μέσω και της νέας σεζόν, παρά τις θριαμβολογίες για ρεκόρ κρατήσεων και κερδών, η αλήθεια είναι πως ο Τουρισμός δεν μπορεί να αποτελέσει την «βαριά βιομηχανία» στην οικονομία μιας χώρας. Τα όποια κέρδη των ξενοδόχων, ναι μεν πατάνε στην υπερεκμετάλλευση μας, ωστόσο βασίζονται μόνο στην λεηλασία και το πλιάτσικο και όχι στην ενίσχυση της οικονομίας. Κυβέρνηση και εργοδότες μας κατηγορούν ως τεμπέληδες, την ίδια στιγμή που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε «μαύρα», με μισθούς πείνας, απλήρωτες υπερωρίες και με τους εργοδότες να μας απειλούν με απολύσεις και ξυλοδαρμούς. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να φύγουν για σεζόν, αντιμετωπίζοντας μια ακόμα χειρότερη κατάσταση. Δουλεύουν 7 στα 7, πάνω από 12 ώρες, μέχρι λιποθυμίας, μένοντας σε τρώγλες και σκηνές ο ένας πάνω στον άλλον και με μισθούς Ασίας. Εργοδότες-κυβέρνηση δεν τήρησαν ούτε την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση που κήρυξαν υποχρεωτική, ενώ επιβάλλουν τη δουλειά με το κομμάτι, με μοντέλα freelancing, όπου δεν έχεις ούτε μισθό, ούτε ασφάλιση ούτε δικαιώματα. Δηλαδή, ένας «ελεύθερος σκλάβος», την ίδια στιγμή που μετράμε όλο και περισσότερους νεκρούς συναδέλφους.

Συνδικάτα των εργαζομένων – Αγώνας για τις δικές μας ανάγκες! Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση επιβάλλεται η ανασυγκρότηση-ανασύνθεση του Εργατικού και Συνδικαλιστικού Κινήματος. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις ξεπουλημένες δυνάμεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, όπου στην καλύτερη περίπτωση αναλώνονται σε πόλεμο ανακοινώσεων και είναι άφαντοι. Όμως από την άλλη, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε και από την γραφειοκρατία του ΠΑΜΕ και της Τ.Ε., αλλά και τους ακόλουθούς της (Λάντζα Θες/νίκης), που εξαντλείται σε έναν αγώνα δρόμου για τις ψήφους και τις καρέκλες, λειτουργώντας χωρίς εργατική δημοκρατία, διασπαστικά, δημιουργώντας εμπόδια σε όποιον παραδειγματικό αγώνα δεν ελέγχει (βλ e-food). Όπως και με το «σχέδιο» απομόνωσης του ηρωικού αγώνα των απεργών στην Μαλαματίνα, ενώ ταυτόχρονα φτιάχνουν σωματεία άρον άρον με μόνο στόχο να αυξήσουν την εκπροσώπησή τους στην Ομοσπονδία και την ΓΣΕΕ, αδιαφορώντας για το αν αυτά τα σωματεία θα υπάρχουν (πρακτικά) μετά από 6 μήνες. Και φυσικά, τι να περιμένουμε από συναδέλφους από τον χώρο ενός κόμματος, που ψήφισε στην Βουλή το ντροπιαστικό επίδομα Μητσοτάκη των 600 ευρώ στους μηχανισμούς καταστολής, την ίδια μέρα που δολοφονήθηκε ο 16χρονος Ρομά από πυρά αστυνομικών!! Με τέτοια ηγεσία στο ΣΚ δεν μπορούμε να κερδίσουμε..

 Η μόνη και πραγματική λύση, δεν βρίσκεται πουθενά αλλού παρά στους δικούς μας αγώνες, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις! Με αγώνες που θα φτάνουν μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση κι όχι με μια μόλις κινητοποίηση για τα «μάτια του κόσμου» (πχ.Τζαμάικα κλπ). Μόνο με την ενότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, με συγκεκριμένο σχέδιο που θα υπερασπίζεται στην πράξη τα δικά μας συμφέροντα, μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο στην νέα επίθεση που έρχεται! Με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σπάζοντας την ατομικοποίηση που θέλουν να μας επιβάλλουν οι εργοδότες και λύνοντας συλλογικά τα καθημερινά μας προβλήματα στο χώρο εργασίας μας. Παράδειγμά μας οι συνάδελφοι διανομείς στην E-Food με τον μεγαλειώδη αγώνα τους αλλά και οι υπόλοιποι διανομείς, με πρωτοστάτη την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, καταφέρνοντας να κερδίσουν δεδουλευμένα και επαναπροσλήψεις (Πατσατζίδικο Τσαρούχας, Θάλασσα κ.ά.). Όπως οι συνάδελφοι σε καταστήματα εστίασης (Seven2seven), όπου κατάφεραν να εφαρμόζεται η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση στην πράξη, αλλά και οι νικηφόρες διεκδικήσεις σε αρκετά ακόμη εστιατόρια, take-away κλπ. Για ένα τέτοιο συνδικάτο παλεύει η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, με πραγματικούς αγώνες εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων! Γιατί έχουμε την δύναμη και ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΉΣΟΥΜΕ!

Ø Κατάργηση του εκτρώματος Χατζηδάκη και του freelancing – να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ)-αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.

Ø Υπογραφή νέας Κ.Σ.Σ.Ε. στον Επισιτισμό-Τουρισμό άμεσα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, με Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Σταθερή/πλήρης απασχόληση, κατάργηση κάθε ελαστικής – μερικής απασχόλησης.

Ø Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. – Εθνικοποίηση της ενέργειας και όλων των τομέων-κλειδιών της οικονομίας ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΈΛΕΓΧΟ! – Υγεία, Παιδεία, Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό!

Ø Έξω Ιμπεριαλιστές και Βάσεις. Όχι στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ & εξορύξεις, στους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Ø Να προετοιμαστούμε για να ρίξουμε με τους αγώνες μας την όποια επόμενη κυβέρνηση σχηματιστεί!

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ Εργαζομένων ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508 antepithesistonepisitismo.blogspot.com