Ανταπόκριση κεντρικής εκδήλωσης Θεσσαλονίκης 16/5

Στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 16/5, στις 7:00 μμ στην Καμάρα. Στην εκδήλωση με τίτλο «Να πληρώσουν οι πλούσιοι», παρουσιάστηκαν η πολιτική ανάλυση της περιόδου, οι θέσεις, το Πρόγραμμα Σωτηρίας και το σχέδιο πάλης της ΟΚΔΕ.

Με κεντρικούς ομιλητές δύο υποψήφιους στην Ά Θεσσαλονίκης: την Μαργαρίτα Κουταλάκη, εργαζόμενη στον Σκλαβενίτη, μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων σε Επισιτιστικές–Τουριστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης και τον Βασίλη Κεφαλά, εργαζόμενος στην efood, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και του ΔΣ Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων σε Επισιτιστικές-Τουριστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης.

Το αγωνιστικό παρόν στην εκδήλωση έδωσαν δεκάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, αγωνιστές και φίλοι της ΟΚΔΕ. Κυριάρχησαν τα συνθήματα: «Κάτω οι κυβερνήσεις των χρεωκοπημένων – Εμπρός για μια κυβέρνηση των εργαζομένων», «Η νίκη δεν θα έρθει με λόγια στη βουλή – Αγώνες στον δρόμο, αγώνες ταξικοί», «Με εργατικούς αγώνες και διεθνισμό – Ενάντια σε πόλεμο και ιμπεριαλισμό», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός – Είναι η επανάσταση κι ο Σοσιαλισμός».  Αυτά τα συνθήματα, έδωσαν ξεκάθαρη κατεύθυνση στην πάλη των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστολή, την πολιτική σήψη και την απειλή του πολέμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση αγωνίζεται καθημερινά η ΟΚΔΕ στους χώρους εργασίας, στις σχολές, στα σχολεία και τις γειτονιές, με όπλα την ενότητα στους αγώνες, την αλληλεγγύη, τα μαχητικά μέσα πάλης και την αυτοοργάνωση των ίδιων των εργαζομένων. Κόντρα στην λογική της ανάθεσης και των “εύκολων κοινοβουλευτικών λύσεων”, η ΟΚΔΕ κάνει συμβόλαιο με τον αγώνα και υπογραμμίζει πως μπορούμε να νικήσουμε με μια Αριστερά Επαναστατική!

Στις εκλογές 21 Μάη στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΟΚΔΕ! Την μοναδική χρήσιμη επιλογή για τους αγώνες και την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.