Ανταπόκριση από προεκλογική εκδήλωση στον Κορυδαλλό

Στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/5, μετά από μαζική εξόρμηση, πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Με κεντρικό σύνθημα “Να πληρώσουν οι πλούσιοι”, παρουσιάσαμε τις θέσεις και το πρόγραμμά μας – αλλά και το ποιοτικά διαφορετικό περιεχόμενο της καμπάνιας μας, δηλαδή μιας καμπάνιας που προτάσσει τους αποφασιστικούς αγώνες των «από κάτω».

Ήταν φανερό το ενδιαφέρον του κόσμου, για μια εκδήλωση έξω από το συνηθισμένο κλίμα των επίσημων κοινοβουλευτικών κομμάτων – και αρκετοί την παρακολούθησαν, μαζί με φίλες/ους και συναγωνιστές της ΟΚΔΕ. Ομιλητές ήταν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΟΚΔΕ Σωτήρης Καρδάσης, μεταπτυχιακός φοιτητής οικονομικών και συνδικαλιστής της ΣΣΠ, και Μαρία Πρίγκου, εργαζόμενη στο Public και συνδικαλίστρια με την Αντεπίθεση των Εργαζομένων. Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρίνα Καλιανίδου, εργαζόμενη στις τηλεπικοινωνίες και συνδικαλίστρια με την Αντεπίθεση των Εργαζομένων.

Στην εκδήλωση κυριάρχησαν τα συνθήματα «Κάτω οι κυβερνήσεις των χρεωκοπημένων, Εμπρός για μια κυβέρνηση των εργαζομένων» και «Κάτω η Χούντα της αγοράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς». Τονίζοντας έτσι την πάλη των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστολή, την πολιτική σήψη και την απειλή του πολέμου. Αλλά και έμπρακτα παραδείγματα από την άθλια σημερινή κατάσταση: της ακρίβειας που τελειώνει τους μισθούς στα μισά του μήνα και από την άλλη της έκρηξης κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και των καπιταλιστών, των πλειστηριασμών και της στεγαστικής κρίσης. Του «νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού» από την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη μέσα στους χώρους δουλειάς. Της μετατροπής της χώρας σε βάση και ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Όλων αυτών που εφαρμόζουν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μιλώντας για «σταθερότητα».

Η ΟΚΔΕ αγωνίζεται καθημερινά στους χώρους εργασίας, στις σχολές, στα σχολεία και τις γειτονιές, με όπλα την ενότητα στους αγώνες, την αλληλεγγύη, τα μαχητικά μέσα πάλης και την αυτοοργάνωση των ίδιων των εργαζομένων. Κόντρα στην λογική της ανάθεσης και των “εύκολων κοινοβουλευτικών λύσεων”, κάνει συμβόλαιο με τον αγώνα και υπογραμμίζει πως μπορούμε να νικήσουμε με μια Αριστερά Επαναστατική! Στις εκλογές στις 21 Μάη στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΟΚΔΕ!