Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στα Public Συγγρού την Τρίτη 4/4 στις 6 μ.μ.

Καλούμε αυτή την Τρίτη 4 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στο Public Συγγρού. συναδέλφισσες και συναδέλφους, αλληλέγγυα Σωματεία και συλλογικότητες, εργαζόμενες και εργαζόμενους, σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις, τις απαράδεκτες μη ανανεώσεις των συμβάσεων εργασίας στην εταιρεία Public/MediaMarkt, ενάντια στο εξευτελισμό όλων μας ως άνθρωποι και εργαζόμενοι..

Πριν λίγες μέρες οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες των καταστημάτων Public Καλλιθέας και Public Χαλανδρίου ενημερώθηκαν ότι τα καταστήματα αυτά θα κλείσουν και θα συγχωνευθούν με τα καταστήματα Public/MediaMarkt στη Συγγρού και Μαρούσι αντίστοιχα. Το Σωματείο επικοινώνησε με την εταιρεία ζητώντας εγγυήσεις πως κανείς εργαζόμενος (με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου) δεν θα χάσει την δουλειά του από τα κλεισίματα αυτά. Η απάντηση που πήραμε ένα διπλωματικό «ναι, να το δούμε αυτό…οι διευθυντές αποφασίζουν… » που ελάχιστη σημασία έχει μιας και τις τελευταίες μέρες, εργαζόμενοι άρχισαν ήδη να χάνουν τις δουλειές τους… Ξανά…και ξανά…!

Τα κλεισίματα αυτά δρομολογούνται ελάχιστο χρόνο μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των καταστημάτων Public Αγρινίου και Άργους και την απαράδεκτη απόλυση δεκάδων συναδέλφων χωρίς καμία προειδοποίηση, («και χωρίς κανένα παράπονο απόδοσης, ή προσωπικό, απλά λήγει η συνεργασία μας» όπως λένε…) ενώ τα καταστήματα αυτά «έπιαναν» τις οικονομικές στοχοθεσίες που η ίδια η διοίκηση έθετε, όπως είχαμε καταγγείλει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Φυσικά τα κλεισίματα αυτά είναι μόνο η αρχή της κατρακύλας. Αναμένονται νέα κλεισίματα καταστημάτων, αναμένονται κι άλλες απολύσεις συναδέλφων…

Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω και το κακό προηγούμενο, δεν θα το επιτρέψουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να είναι σε ετοιμότητα για να διασφαλίσουμε τα παρακάτω:

1) Κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί επειδή λόγω των συγχωνεύσεων «περισσεύει». Είτε από αυτούς που δουλεύουν στα καταστήματα που κλείνουν είτε από όσους δουλεύουν στα καταστήματα προορισμού. Είτε πριν την συγχώνευση, είτε μέρες ή και μήνες μετά από αυτήν.

2) Καμία θέση εργασίας να μην χαθεί, να μην πραγματοποιηθούν απολύσεις των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διαμέσου της μη ανανέωσης των συμβάσεων τους όταν αυτές λήξουν.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν είναι προφανώς επιλογή δική μας να εργαζόμαστε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είναι επιλογή της εργοδοσίας να συντηρεί το άθλιο καθεστώς του να προσλαμβάνει με συμβάσεις αορίστου χρόνου μόνο αφού εξαντλήσει τα νομικά περιθώρια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όπως επίσης συνεχίζει να πληρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της με τον κατώτατο μισθό και να απασχολεί σημαντικότατο αριθμό τους με μερική απασχόληση παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

3) Όλοι οι συνάδελφοι να μεταφερθούν σε καταστήματα της επιλογής τους σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στα καταστήματα συγχώνευσης.

4) Να παρθούν πίσω οι απολύσεις και οι μη ανανεώσεις των συμβάσεων εργασίας!

Δεν θα ανεχθούμε να ζούμε με την αγωνία αν θα έχουμε να φάμε και ποιος είναι ο επόμενος που θα απολυθεί. Είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο μας και μαζί να δώσουμε τη μάχη για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας! Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

– Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουν στις απολύσεις στην P.M.M.

– Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Στις απολύσεις θα απαντήσουμε με κινητοποιήσεις!

– Προσλήψεις με πλήρη και σταθερή εργασία για την πλήρη στελέχωση όλων των καταστημάτων, τμημάτων και πόστων.

– Αυξήσεις στους μισθούς – Υπογραφή ΣΣΕ.

Καμιά συνάδελφος μόνη της, κανένας συνάδελφος μόνος του!

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία RetailWorld A.E.- Καταστήματα Public

email επικοινωνίας: [email protected]

Facebook: Σωματείο Εργαζομένων Public