Εργοδοτική αυθαιρεσία από την PRAKTIKER

Παράνομες απολύσεις και τρομοκράτηση εργαζομένων

Το τελευταίο διάστημα, η εργοδοσία στα Praktiker έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένων επίθεση εναντίον των εργαζομένων της. Ενώ τους έχει ήδη επιβάλει να δουλεύουν τις Κυριακές, κρατά καθηλωμένους τους μισθούς τους και αυξάνει την εντατικοποίηση για να μην κάνει προσλήψεις, τώρα θέλει να επιβάλει και τα σπαστά ωράρια. Για να καταφέρει τον σκοπό της, «χτυπάει» όσους συνδικαλίζονται, για να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει.

Μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα:

Στα Ιωάννινα, η διεύθυνση του καταστήματος προσπαθεί να ξεφορτωθεί όσους δεν δέχονται να αλλάξουν τις συμβάσεις τους, στοχοποιώντας τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου, απειλώντας τον με απόλυση.

Σε κατάστημα της εταιρείας στην Αττική, εργαζόμενη με συνδικαλιστική δράση απολύθηκε παράνομα και καταχρηστικά, επειδή δεν αποδέχτηκε την χειροτέρευση των όρων εργασίας της (σπαστά ωράρια, αλλαγές ρεπό και αυθαίρετες αλλαγές βαρδιών).

Σε εξόρμηση του Σωματείου Εργαζομένων στην Praktiker στο κατάστημα του Ταύρου, η εργοδοσία κάλεσε ασφαλίτες να ακολουθούν τους εκπροσώπους του σωματείου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους με τους συναδέλφους τους.

Όσο χειροτερεύει η κρίση, τόσο περισσότερο σκυλιάζουν οι εργοδότες και χτυπούν τα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Οι αντεργατικοί-αντισυνδικαλιστικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων, με αποκορύφωμα το έκτρωμα Χατζηδάκη, τους δίνουν το ελεύθερο να «αποφασίζουν και να διατάζουν», να μας τρομοκρατούν και να τσακίζουν την αξιοπρέπειά μας. Το μόνο που φοβούνται είναι η αυτοοργάνωσή και οι αγώνες μας, γι’ αυτό προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βάλουν φρένο στη συνδικαλιστική μας δράση. Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς τους. Μέσα από τα σωματεία μας και τις επιτροπές μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και γενναίες αυξήσεις μισθών.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

e-mail: [email protected]

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com

τηλ.: 2310265730