Πρωτοβουλία κατοίκων Κορυδαλλού: Παρέμβαση – διαμαρτυρία 16/12, 18.00, Πλ. ελευθερίας για τη δολοφονία του Φραγκούλη

Κώστας Φραγκούλης – 16 χρονών: ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

ΟΧΙ «επιδόματα δολοφονίας» στην αστυνομία

Χρειαζόμαστε αυξήσεις στους μισθούς, λεφτά για υγεία-παιδεία, ΟΧΙ ρατσισμό και αστυνομοκρατία

Ο νεαρός Ρομά Κώστας Φραγκούλης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Θεσσαλονίκη: ο αστυνομικός τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Δεν είναι πολύς καιρός που οι «πιστολέρο» της αστυνομίας γάζωναν το αυτοκίνητο ενός άλλου νεαρού Ρομά, του Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα, σκοτώνοντάς τον. Αυτές οι στυγνές κρατικές δολοφονίες πρέπει να χτυπήσουν συναγερμό για όλους εμάς, τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους και φτωχούς. Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

Δεν φτάνει που η ΕΛΑΣ έχει γίνει σφηκοφωλιά ακροδεξιών και χρυσαυγιτών (π.χ. οι αστυνομικοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ως και πάνω από 40%). Παίρνει διαρκώς συγχαρητήρια και οικονομικές ενισχύσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους υπουργούς της. Με αυτό τον τρόπο, αισθανόμενοι υπεράνω κάθε ελέγχου και περιορισμού, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της ΔΡΑΣΗ, των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ είναι σαν να έχουν το «ελεύθερο» να εκτελούν. Πρώτα μπαίνουν στο στόχαστρό τους οι διάφοροι περιθωριοποιημένοι και φτωχοδιάβολοι, στιγματισμένοι διαρκώς από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας αποπροσανατολίσουν με τα ρατσιστικά πογκρόμ ενάντια στους Ρομά. Δεν δεχόμαστε να χύνεται άδικα το αίμα νέων ανθρώπων. Αυτοί που ουρλιάζουν για «παραβατικότητα» στα κανάλια, θέλουν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, την δική τους διαρκή παραβατικότητα και παρανομίες, που τους αποφέρουν τεράστιο πλούτο.

Η ΜΠΟΧΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΟ. Η κυβέρνηση λέει ωμά ψέματα κάθε μέρα, το ένα πίσω από το άλλο. Οι υποκλοπές έχουν βγάλει στην επιφάνεια μια απίστευτη βρωμιά, τις δοσοληψίες και τα αλληλοκαρφώματα της κυβέρνησης με τα μεγάλα συμφέροντα – ενώ νομιμοποιούν την παρακολούθηση των αγωνιστών. Μας κοροϊδέυουν ανοιχτά με «καλάθια» και “pass” ελεημοσύνης, αλλά τα κέρδη των τραπεζιτών, παρόχων ενέργειας, μεγαλοεπιχειρηματιών φουσκώνουν. Παιδάκια πεθαίνουν στα σχολεία από τραγικά ατυχήματα, που οφείλονται στην έλλειψη συντήρησης, ενώ «υγιείς» ιδιώτες εργολάβοι τρώνε εκατομμύρια με τα ΣΔΙΤ. «Πάτσηδες» και «Καϊλήδες» κάνουν πάρτι λεηλασίας του δημόσιου χρήματος, των μισθών, του ιδρώτα και του κόπου μας. Όλη η «καλή κοινωνία» είναι βουτηγμένη στην βρωμιά και ανηθικότητα, σε βάρος των πιο αδύναμων. Το πιο μεγάλο σκάνδαλο απ’ όλα είναι η ακραία ταξική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη: ακρίβεια, φτώχεια και εξαθλίωση, εξοπλισμοί και στήριξη του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, αντιαπεργιακοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, διάλυση των δικαιωμάτων μας σε εργασία, υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση (όπως με το πρόσφατο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ)… πλειστηριασμοί των λαϊκών σπιτιών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ίδια μέρα που ξεψυχούσε ο Κ. Φραγκούλης, σχεδόν όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελλ. Λύση) ψήφισαν μαζί στη Βουλή να δοθεί επίδομα 600 ευρώ στην αστυνομία. Έτσι είναι σαν να επιβραβεύουν τη δολοφονία. Είναι πραγματική ντροπή π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να υποκρίνονται ότι το κάνουν για να βοηθήσουν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν κι αυτοί αυξήσεις! Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κερδίσουν προεκλογικά, καλοπιάνοντας τους δήθεν «δημοκρατικούς» αστυνομικούς.

Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται μέσω των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, ό,τι κι αν βγάλουν. Κανένα απ’ τα επίσημα κόμματα δεν μπορεί να ανακουφίσει ή να πείσει την κοινωνία, που στενάζει από την ακρίβεια, φτώχεια, εξαθλίωση… Απέναντι σ’ αυτή την τεράστια κρίση, η όλο και πιο σκληρή καταστολή είναι η κεντρική επιλογή όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης, αλλά και όποιας άλλης ή όπως επιχειρήσουν να στήσουν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει «στα ψιλά» μια ακόμα δολοφονία. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κλιμάκωση της δολοφονικής βίας και καταστολής. Είναι συμφέρον για όλους τους εργαζόμενους, νέους, φτωχούς. Είναι κομμάτι της υπεράσπισης των δικών μας αγώνων και αναγκών. Απαιτούμε: άμεση προφυλάκιση και παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού που δολοφόνησε.

Πριν πνίξουν στο αίμα όλη την κοινωνία… Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ

Να διαλυθούν τα «ειδικά σώματα» (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ κ.λπ.)

ΟΧΙ στον ρατσισμό ενάντια στους Ρομά – Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, ΝΤΡΟΠΗ στα κόμματα που ψήφισαν τα 600 ευρώ! – Να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πρωτοβουλία κατοίκων Κορυδαλλού

Fb : Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού / mail : [email protected]  / τηλ. 6977212843