Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στα κολαστήρια της αστυνομίας

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ

Σάββατο 6/4 στις 12:00, στο ΑΤ Δραπετσώνας (οδ. Σωκράτους 12)

Στο Α.Τ. Δραπετσώνας, 100 μετανάστες κρατούνται παράνομα, στοιβαγμένοι σε 70 τετραγωνικά, εδώ και 9 μήνες! Δηλαδή μετά την έναρξη του εκτεταμένου ρατσιστικού πογκρόμ που έχει ονομαστεί «Ξένιος Δίας».

Οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα προαυλισμού, αφού δεν υπάρχει χώρος (στοιβάζονται στα κρατητήρια). Δεν τους βλέπει ήλιος, δεν μπορούν ν’ αναπνεύσουν καθαρό αέρα. Δεν έχουν στοιχειώδη υγιεινή, με αποτέλεσμα να έχουν κολλήσει δερματικές και άλλες ασθένειες. Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική, που κάποιοι οδηγούνται σε απόπειρες αυτοκτονίας. Έτσι ήρθε στο φως κι αυτό το αίσχος, μετά από την απόπειρα αυτοκτονίας του 28χρονου πρόσφυγα από την Παλαιστίνη Ιμπραχίμ Φαράζ πριν λίγες μέρες. Συνολικά, έχουν γίνει 3 απόπειρες αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού.

Αυτή η κτηνωδία συμπληρώνει τη Νέα Χούντα, που καθημερινά στήνει η τρικομματική συγκυβέρνηση, για να επιβάλλει στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία τη βάρβαρη, καταστροφική πολιτική των Μνημονίων. Είναι η συνέχεια της βιομηχανίας διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων ενάντια σε σωματεία και εργαζόμενους που αγωνίζονται, της άγριας καταστολής των διαδηλώσεων, των χουντικών προσπαθειών ουσιαστικής απαγόρευσης ριζοσπαστικών μορφών πάλης (καταλήψεις κ.α.), των φασιστικών επιτάξεων απεργών.

Αυτό το κράτος έκτακτης ανάγκης είναι θανάσιμος κίνδυνος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας. Με την ενότητα και την αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστών, με μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες, πρέπει να τσακίσουμε αυτή τη Νέα Χούντα, να επιβάλλουμε στην πράξη την άσκηση των ελευθεριών μας και το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που τσαλαπατιούνται καθημερινά από τις ορδές της αστυνομίας κι από τα πολιτικά αφεντικά τους της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Άμεση απελευθέρωση όλων των Μεταναστών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ