ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – Προκήρυξη της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων στην Υγεία

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι, στα πλαίσια των Μνημονίων η άθλια συγκυβέρνηση και το υπουργείο υγείας προχωρούν στη συγχώνευση και το κλείσιμο 50 νοσοκομείων, 661 κλινικών, ανάλογο αριθμό τμημάτων και 11.000 κλινών/κρεβατιών από το σύνολο των 46.000 κλινών των δημόσιων νοσοκομείων. Στο όνομα των «δεσμεύσεων» προς τη Τρόικα και στο όνομα της «δημοσιονομικής προσαρμογής», καταργούν το 25% ή το ¼ των κλινών/κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία. Τη στιγμή που λόγω της οικονομικής κρίσης, των Μνημονίων και των επιπτώσεών τους στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα εμφανίζεται αύξηση της προσέλευσης στα δημόσια νοσοκομεία. Το σχέδιο περιορισμού, δηλαδή του πετσοκόμματος, των δαπανών για την υγεία -που απαιτούν τα Μνημόνια- αν εφαρμοστεί πλήρως θα σημάνει το τέλος της όποιας δημόσιας και δωρεάν υγείας υπήρχε στη χώρα μας. Αυτό είναι ένα φρικτό σχέδιο, για τους ασθενείς, για τους ασφαλισμένους και κυρίως για τους ανασφάλιστους, αλλά και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, για όσους μείνουν, όσο μείνουν και με όποιο τρόπο μείνουν εργαζόμενοι σε αυτά.

Δεν πάει άλλο. Η «τρόικα εσωτερικού» ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ πρέπει ν’ ανατραπεί. Με το 3ο Μνημόνιο, καταστρέφουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά. Χαρατσώνουν και τα τελευταία εισοδήματά μας, απειλούν με κατασχέσεις τους εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς, τα λαϊκά στρώματα. Σαρώνουν τις συλλογικές συμβάσεις. Αυτοί που μας καταλήστεψαν με βουνά σκανδάλων δεκάδων δις των ίδιων και των καπιταλιστών φίλων τους, που «έχασαν» τις λίστες της ξεδιάντροπης φοροδιαφυγής. Αυτοί που ξυλοφορτώνουν και επιστρατεύουν απλήρωτους εργάτες, απεργούς, όποιον αντιστέκεται. Αυτοί που διορίζουν τους κολλητούς τους ως υψηλόβαθμα στελέχη με μισθούς Μαρίας Αντουανέτας, 18.000 ευρώ το μήνα (!), την ίδια στιγμή μετατρέπουν την κοινωνία σε κόλαση και τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.
Ανεργία–τέρας. Απανωτά λουκέτα και απολύσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι. «Συγχώνευση», συρρίκνωση, διάλυση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας (νοσοκομεία, σχολεία, σχολές). Εκατομμύρια συνάνθρωποί μας κάτω από το όριο της φτώχειας. Νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό, στον 21ο αιώνα. Απελπισμένοι ασθενείς που δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα. Ουρές αστέγων και πεινασμένων στα συσσίτια. Παιδιά που λιποθυμούν από υποσιτισμό στα σχολειά. Κύμα απόγνωσης και αυτοκτονιών… Καμιά μερίδα της αστικής τάξης και των πολιτικών της επιτελείων δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Η επιβίωση γίνεται μια καθημερινή μάχη – και είναι πια μόνο στα δικά μας χέρια, σ’ έναν αγώνα ζωής ή θανάτου που πρέπει να δώσουμε παντού.

Κάτω η Νέα Χούντα, το Kράτος «Έκτακτης Ανάγκης»
Η συγκυβέρνηση χάνει τα κοινωνικά της στηρίγματα, φουσκώνει ενάντιά της η παλλαϊκή αγανάκτηση και οργή. Κι αυτή και τα αφεντικά της, ντόπια και ξένα, ξέρουν ότι ο πολιτικός της χρόνος τελείωσε. Ότι ίδια και χειρότερα περιμένουν όποια παρόμοια κυβέρνηση μπορέσουν, ίσως, να στήσουν μελλοντικά. Γι’ αυτό, όμως, είναι επικίνδυνη. Προσπαθεί να επιβάλλει ένα καθεστώς ζόφου και τρόμου, φασιστικοποιώντας τη δημόσια ζωή, χτυπώντας άγρια το εργατικό κίνημα και κάθε οργάνωσή του: επιστρατεύσεις απεργών, «διαρροές» για κατάργηση των απεργιών και για ωμές παρεμβάσεις στα συνδικάτα, ντε φάκτο απαγόρευση/ποινικοποίηση συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων και καταλήψεων, μαύρη λογοκρισία και «στρατηγική έντασης». «Διαρροές» για νέα μείωση του κατώτατου μισθού των 580 ευρώ μικτά (511 για τους νέους)! Και ακόμα, προσπάθεια νομιμοποίησης των βασανιστηρίων. Πάνω από τη Χρυσή Αυγή (που δρα με την κάλυψη και ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών), σε πραγματική ακροδεξιά αναδεικνύεται η φατρία Σαμαρά–Βενιζέλου–Κουβέλη, που κάτω από την επίφαση των «θεσμών» και του «δημοκρατικού πολιτεύματος» εξαπολύουν μια τερατώδη κρατική καταστολή.

Η Νίκη δεν θα έρθει με Λόγια στη Βουλή…ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
Η αστικοποιημένη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ απλά «παρακολουθεί» την κατάσταση, όταν δεν αφήνει τους αγώνες σκόπιμα απομονωμένους και χωρίς υποστήριξη (όπως στο Μετρό). Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο «υπεύθυνος», δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης σε εκπροσώπους του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού (Ομπάμα, Σόιμπλε, εφοπλιστές κ.α.), χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα για την οργάνωση των αγώνων. Εγκαταλείπει πρακτικά την λεγόμενη «αριστερή κυβέρνηση», καλλιεργεί τις χειρότερες αυταπάτες για μια κυβέρνηση «εθνικής/κοινωνικής σωτηρίας», που δήθεν θα μετριάσει την κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου χωρίς να συγκρουστεί με τον καπιταλισμό και δείχνοντας ιερό σεβασμό στους αστικούς θεσμούς. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ συνεχίζει την ανεγκέφαλη, ακραία διασπαστική πολιτική του, που φέρνει μόνο ήττες και απογοήτευση.
Όμως, αργά και βασανιστικά, η εργατική τάξη, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι νέοι, βρίσκουν και θα βρουν τον δρόμο ν’ αντιπαλέψουν νικηφόρα τη νέα βαρβαρότητα – παρά και ενάντια στην τραγική ανεπάρκεια ή τις προδοσίες των συνδικαλιστικών και ρεφορμιστικών «ηγεσιών». Η ηρωική απεργία στο Μετρό (που κέρδισε τη συμπάθεια της κοινωνίας, παρά τη λύσσα των ΜΜΕ), στη συνέχεια οι ναυτεργάτες, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, τα πρώτα σκιρτήματα της νεολαίας ενάντια στην σφαγή των ΑΕΙ-ΤΕΙ και του μέλλοντός της, οι δεκάδες κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς, ανοίγουν νέους δρόμους.

Ένας στόχος συζητιέται, ωριμάζει όλο και πιο πλατιά. Να πάμε αποφασιστικά, όχι με ξεκομμένες απεργίες που εξαντλούν τις δυνάμεις μας, αλλά με επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι τη νίκη.
ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!

Τα πράγματα καθημερινά ξεκαθαρίζουν: Ή θα επιτρέψουμε στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας να διαχειριστούν την επερχόμενη κατάρρευση, ενώ θα βουλιάζουμε σε μια βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο – ή θα χαράξουμε πορεία σύγκρουσης για να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις. Δεν υπάρχει για μας εύκολος δρόμος. Η σωτηρία μας περνάει υποχρεωτικά μέσα απ’ τη ρήξη μ’ αυτό το σάπιο σύστημα, που ψυχορραγεί και προσπαθούν να το κρατήσουν ζωντανό σαν ζόμπι πάνω στα πτώματά μας.
Χρειάζεται να φύγουμε από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Να προβάλλουμε ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, για τις επείγουσες κοινωνικές ανάγκες, όχι τα κέρδη του κεφαλαίου και μιας χούφτας τραπεζιτών–τοκογλύφων και παρασίτων.

– ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.
– ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
– Κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, των βάρβαρων μέτρων.
– ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε. – Πάλη για μια Ευρώπη των εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική. Εμπρός για μια Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία.
– Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων-κλειδιών της οικονομίας με Εργατικό Έλεγχο
– Συντακτική Συνέλευση – Να μιλήσει ο λαός
– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ. Να οργανώσουμε την αυτοάμυνα του κινήματος απο τους μηχανισμούς καταστολής. Έξω οι φασίστες από γειτονιές, σχολεία, νοσοκομεία. Να οργανώσουμε την ταξική–κοινωνική αλληλοβοήθεια απέναντι στην κρίση.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων θεωρεί ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένας αγώνας διάρκειας που θα απαντά στα άμεσα προβλήματα των εργαζομένων. Σ’ αυτήν την δύσκολη εποχή είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε οι ενωτικοί αγώνες όλων των εργαζόμενων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Να ενώσουμε τους διάσπαρτους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων σε κοινό αγωνιστικό ποτάμι, ξεπερνώντας την απραξία και ανικανότητα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Στην κατεύθυνση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας και αυτοοργάνωσης καλούμε κάθε συνάδελφο-ισσα, που ασφυκτιά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή μας, να συγκροτήσουμε Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων βγαλμένες από συνελεύσεις, με επιτροπές κοινές και με ασθενείς, κατοίκους και άλλους εργαζόμενους ή ανέργους, ανασφάλιστους κλπ, μαζί και με τα ΔΣ, να σχεδιάσουμε έναν αγώνα διαρκείας και χωρίς περιορισμούς στις μορφές του. Μόνο οι μαχητικοί, ανυποχώρητοι, ενωτικοί και συντονισμένοι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και να τσακίσουν την Χούντα συγκυβέρνησης και Τρόικας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην υγεία

e-mail: [email protected]
τηλ.: 2310 265730