Φτάνει πια με τα εργατικά δυστυχήματα

Το φαινόμενο των εργατικών δυστυχημάτων εμφανίζεται με τρομακτική συχνότητα το τελευταίο διάστημα. Την Τετάρτη 10/08 άλλος ένας εργαζόμενος του ΟΤΑ αυτή τη φορά στην καθαριότητα του Δήμου Λουτρακίου έχασε η ζωή του. Στο τέλος της βάρδιας του έπεσε από γερανοφόρο από ύψος 6 μέτρων, ενώ κλάδευε δέντρα στα Ίσθμια. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Η κρίση, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι μηδενικές παροχές σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, θέτουν κάθε μέρα τους εργαζομένους αντιμέτωπους με κινδύνους που όπως αποδεικνύεται, συχνά είναι θανάσιμοι. Κράτος και εργοδότες μας θεωρούν αναλώσιμους, εργαλεία για να βγαίνει η δουλειά τους, ενώ η απανθρωπιά και η ασυδοσία τους δεν έχει τέλος. Δεν μπορούμε και δεν δεχόμαστε να μετράνε τα κέρδη τους τη στιγμή που μετράμε ανθρώπινες ζωές. Είναι απαράδεκτο οι καλοταϊσμένοι από ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα Δήμοι να αδιαφορούν εγκληματικά για την παροχή εξοπλισμού ασφαλείας στους εργαζομένους.

Στο δρόμο που έδειξαν οι εργαζόμενοι της e-food και της COSCO, διεκδικούμε εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια για να μη δούμε άλλους νεκρούς για ένα κομμάτι ψωμί. Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας. Στηρίζουμε τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και της «Μαλαματίνα». Η μόνη μας λύση μια μαζική αντεπίθεση. Να μη συνηθίσουμε το θάνατο!

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ