ΠΕΝΕΝ: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες για τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις!

Σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης «AEGEAN BOAT REPORT» σε αυτή αναφέρεται πως τρεις πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί από τις Τουρκικές αρχές ύστερα από την βίαιη επαναπροώθηση 27 προσφύγων από 10 άντρες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Μια μαρτυρία από τα 27 άτομα αναφέρει ότι το ελληνικό λιμενικό τους είχε περάσει σε ορισμένους και χειροπέδες και έτσι τους πέταξαν στην θάλασσα!!!

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Αυγούστου 2022, 10 μίλια από τις ακτές της Χίου!

Η οργάνωση ζητάει να γίνει έρευνα και η απάντηση θα δοθεί από τους 21 που οδηγήθηκαν στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά της Χίου.

Εάν οι μαρτυρίες των επιζώντων είναι βάσιμες, τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι στην επιχείρηση που στήθηκε δεν έχουμε απλά κάποιες βίαιες επαναπροωθήσεις αλλά απροκάλυπτα  απόπειρες ανθρωποκτονίας!

Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά η εγκληματική πολιτική των επαναπροωθήσεων με βάση την ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας.

Για το πλήθος των καταγγελιών που αφορούν τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η ελληνική Ακτοφυλακή είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή προκειμένου να διερευνήσει όλα τα περιστατικά και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δίνουν τις εντολές και σε όλους όσους εμπλέκονται με χρήση παράνομης βίας.

Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην Frontex και στην κυβέρνηση που αντιμετωπίζουν τους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων σαν ανθρώπους κατώτερης κατηγορίας και εργαλειοποιούνται και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Ζητούμε την κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας, το σταμάτημα των δολοφονικών επαναπροωθήσεων, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά.

Απαιτούμε το κλείσιμο των αναχρονιστικών υπερδομών– φυλακών που διαβιούν (πρόσφυγες – μετανάστες) κάτω από άθλιες συνθήκες και να εξασφαλιστεί σε όλους το δικαίωμα στην στέγαση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση και στην εργασία!

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ