Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ 10/9

Μπροστά στη διαδήλωση της ΔΕΘ

 

Σταθμός για να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για να χτίσουμε την αγωνιστική ενότητα του κινήματος

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ενάντια σε Φτώχεια, Πόλεμο, Καταστολή, Πολιτική σήψη

 

Προσυγκέντρωση: ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9, 18:00, Eγνατία με Αγ. Σοφίας

 

3 χρόνια μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν βιώσει με το χειρότερο τρόπο τη βαρβαρότητα και τον κυνισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και φέτος η χώρα κατακάηκε με ευθύνη της κυβέρνησης και από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Οι εικόνες αστυνομικών σε ρόλο πυροσβέστη δείχνουν την αποτυχία του «επιτελικού κράτους» και των «αρίστων», αποτέλεσμα της ακραίας ταξικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους. H ΝΔ από την πρώτη μέρα έχει επιδοθεί σε κρεσέντο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, νομοθετώντας με τα γκλομπ της αστυνομίας. Με τις ευλογίες και υποδείξεις των εργοδοτών νομοθετούν τα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την ανασφάλιστη εργασία. Ξεπουλάνε την κοινωνική ασφάλιση και απαγορεύουν τον συνδικαλισμό. Δίνουν δισ. για εξοπλισμούς και πετάνε ψίχουλα στους εργαζόμενους με ψευτοαυξήσεις στον κατώτατο μισθό και με επιδόματα φτωχοκομείου. Πάνω από δέκα χρόνια κρίσης και Μνημονίων, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) αποτυπώνονται στο καθημερινό ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου στους «ημέτερους», την καταστροφή των δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών, στην ολοένα και πιο ταξική λειτουργία του κράτους προς όφελος των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών και σε μια όλο και πιο σκληρή καταστολή. Το σκάνδαλό των παρακολουθήσεων, που ακολούθησε τις αισχρές αποφυλακίσεις Λιγνάδη και Κορκονέα, αποκαλύπτει όχι μόνο πόσο βαθιά και διαρκής είναι η αντιδημοκρατική αναδίπλωση που επιχειρεί η αστική τάξη, αλλά και τη σήψη τους. Η κυβέρνηση ενισχύει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης καθώς είναι αναγκαίο για να ξεκοκαλίσει οτιδήποτε δημόσιο έχει απομείνει (δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, λαϊκό εισόδημα κ.λπ.).
Παράλληλα, η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη. Τον Ιούλιο, ο πληθωρισμός άγγιξε το 11%, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος στα βασικά αγαθά που καταναλώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά: ψωμί, κρέας, λαχανικά, βενζίνη, ρεύμα… Οι λογαριασμοί του ρεύματος κοστίζουν ένα μηνιάτικο και οι διακοπές ρεύματος, λόγω αδυναμίας των φτωχών νοικοκυριών να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, κάθε μήνα είναι εκατοντάδες. Επιπλέον, τα κοράκια των τραπεζών και funds απειλούν το δικαίωμα στην στέγη, μέσω των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά και άμεσα στον πόλεμο Ουκρανίας, που δημιουργεί μια τρομακτική απειλή για όλη την ανθρωπότητα. Στέλνουν διαρκώς όπλα στο καθεστώς Ζελένσκι, μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, εμφανίζονται «πρόθυμοι» για κάθε βρώμικη ενέργεια στην υπηρεσία των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Χρησιμοποιούν τον πόλεμο για να μας διαλύσουν περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες. Με την όλο και πιο τυχοδιωκτική, πολεμοκάπηλη στάση τους στον ανταγωνισμό με τον τουρκικό καπιταλισμό (στην οποία στοιχίζονται όλες οι επίσημες πολιτικές δυνάμεις στο όνομα της «τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας»), μας σπρώχνουν προς μια στρατιωτική σύγκρουση, με ανυπολόγιστες συνέπειες και θύματα τους λαούς.

ΔΕΘ: σταθμός αντεπίθεσης του κινήματος

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Η αηδία, η οργή, το μίσος για τον Μητσοτάκη και την αυλή του έχουν συσσωρευτεί, ενώ καμία δύναμη από το αστικό πολιτικό σκηνικό δεν πείθει ότι μπορεί να διαχειριστεί «ομαλά» την κατάσταση. Οι σημερινοί αγώνες μπορούν και πρέπει να μεγαλώσουν, να οδηγήσουν στην ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και στην αρχή μιας νέας πορείας για το εργατικό κίνημα. Όμως αυτό δεν θα γίνει αυτόματα. Απαιτεί μια κατάλληλη παρέμβαση των αγωνιστικών δυνάμεων του κινήματος. Απαιτεί να βάλουμε μπροστά την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του εργατικού κινήματος, να αποσπάσουμε τα συνδικάτα και όλες τις δομές του εργατικού κινήματος από τα ανίκανα και καταστροφικά χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ). Και ακόμα να προτάξουμε μια ταξική πολιτική: Ενάντια σε κάθε λογική «μικρότερου κακού» και «αντιδεξιών μετώπων». Ενάντια στις απάτες για «προοδευτική αλλαγή» και «επανίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας», με τα οποία προσπαθεί να ξεπλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Ξεπερνώντας τη διαιρετική, συντηρητική πολιτική του ΚΚΕ, που στρέφει τα πάντα γύρω από την εκλογική ενίσχυσή του.
Στη φετινή διαδήλωση της ΔΕΘ στις 10/9, η ΟΚΔΕ, όπως σε κάθε κινητοποίηση και αγώνα, θα παλέψει για μια ενιαία απάντηση των αγωνιστικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος, για να επικρατήσει στην πράξη μια κοινή συγκέντρωση και πορεία. Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχοί, αγωνιστές πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην αφόρητη και καταστρεπτική διαίρεση των κινητοποιήσεων, που υπονομεύει την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητά τους. Η ενότητα των εργαζομένων είναι απαραίτητος όρος για την απόκρουση της αστικής επίθεσης και για κάθε ανασύνταξη του κινήματος, πόσο μάλλον για μια ανατρεπτική προοπτική. Κάνει τεράστιο λάθος όποιος ταυτίζει μια τέτοια ενωτική πολιτική με κάποια φανταστική υποταγή στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ή με διάφορες δεξιές πολιτικές και «παναριστερά» σχέδια. Έτσι, η τακτική των λεγόμενων «ανεξάρτητων ταξικών συγκεντρώσεων», που ακολουθείται εδώ και χρόνια από δυνάμεις και της άκρας αριστεράς, έχει χειροτερεύσει το πρόβλημα της ενότητας του εργατικού κινήματος και ουσιαστικά αναπαράγει την διασπαστική πολιτική του ΠΑΜΕ.
Απέναντι στους τεχνητούς διαχωρισμούς και στον κατακερματισμό των κινητοποιήσεων, η ΟΚΔΕ παλεύει και καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τις οργανώσεις της Άκρας Αριστεράς και όσες οργανώσεις-συλλογικότητες έχουν αναφορά στους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συνδικαλιστικούς φορείς να παλέψουμε μαζί για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο των εργαζομένων που θα τσακίσει την κυβέρνηση και τις ελίτ και θα επιβάλει μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Μια ισχυρή, ενωτική, αγωνιστική, κοινή συγκέντρωση και πορεία στη ΔΕΘ θα είναι μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ