Όχι στην ποινικοποίηση της απεργίας: πλήρη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη επιχειρεί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

Μετά την απεργία της Τρίτης 10/05 που πραγματοποιήθηκε στα ΜΜΜ της ΣΤΑΣΥ η διοίκησή οδηγεί τους απεργούς στην δικαιοσύνη αφού ενεργοποιήθηκε μηχανισμός σκληρών διώξεων κατά των συνδικαλιστών. Επιχειρούν έτσι να ανοίξουν το δρόμο για την πλήρη ποινικοποίηση της απεργίας όπως προβλέπεται και από το ν. Χατζηδάκη και να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους από κάθε μέσο διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Σύμφωνα με το δικόγραφο η ΣΤΑΣΥ ζητάει  συγκεκριμένα:

  • Να γίνει δεκτή η αγωγή της.
  • Να αναγνωριστεί ο παράνομος και καταχρηστικός χαρακτήρας της επίδικης απεργιακής κινητοποίησης που εξαγγέλθηκε από τα εναγόμενα Σωματεία, για το πρωί της Τρίτης.
  •  Να απαγορευτεί η πραγματοποίηση και η συνέχιση της επίδικης απεργιακής κινητοποίησης καθώς και οπιασδήποτε άλλης στο μέλλον με οποιαδήποτε μορφή εφόσον θα στηρίζεται στους ίδιους λόγους και ααιτήματα.
  • Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση ως προς τη διάταξή της για την αιτούμενη απαγόρευση.
  • Να καταδικαστούν οι εκπρόσωποι των εναγομένων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε χρηματική ποινή ποσού 1.500 ευρώ και σε προσωπική κράτηση 6 μηνών έκαστος για κάθε παράβαση της εκδοθησόμενης απόφασης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα ανωτέρω κεφάλαια της παρούσας αγωγής.
  • Να συντμηθεί η προθεσμία επιδόσεως και κλητεύσεως της παρούσας αγωγής.
  • Να μας επιτραπεί να κοινοποιήσουμε προς τα εναγόμενα Σωματεία την απόφαση του δικαστηρίου και μετά τις 7 μ.μ. καθώς και σε ημέρες αργίας.
  • Να καταδικαστούν τα εναγόμενα σωματεία στην εν γένει δικαστιμή μας δαπάνη.

Η ΣΤΑΣΥ επιχειρεί να γίνει το «καλό παιδί» του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη και να βάλει ταφόπλακα στους αγώνες με τη λήψη μιας καταδικαστικής απόφασης ενάντια στους συνδικαλιστές, εγκαινιάζοντας μια εποχή αυταρχισμού. Όταν η επίθεση κράτους και εργοδοτών σκληραίνει εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε με νέους και αποφασιστικούς αγώνες. Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ για να μην εφαρμοστεί ο ν. Χατζηδάκη και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση όσων έχουμε κατακτήσει και για τη διεκδίκηση ζωής και εργασίας με αξιοπρέπεια! Στο δρόμο που έδειξαν οι αγώνες του e-food, της COSCO, των εκπαιδευτικών και όλων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, οργανώνουμε την αντεπίθεση μας ενάντια σε κράτος και εργοδότες. Οργανωνόμαστε και παλεύουμε στη δουλειά, τις σχολές, τις γειτονιές μας για να τους διώξουμε, για μια κυβέρνηση των εργαζομένων!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ