Η εργοδοτική αυθαιρεσία στην ψαραγορά ΘΑΛΑΣΣΑ δεν θα περάσει! Παράσταση διαμαρτυρίας 14/5

Η εργοδοτική αυθαιρεσία στην ψαραγορά ΘΑΛΑΣΣΑ δεν θα περάσει! 

 

-Παράσταση διαμαρτυρίας: Σάββατο 14 Μάη στις 13:00 (προσυγκέντρωση Καμάρα) 

 

Στις 9 Μαΐου η εργοδοσία του καταστήματος ΘΑΛΑΣΣΑ απέλυσε εκδικητικά τον συνάδελφο διανομέα Γ.Δ., μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΕΠΕ, ο οποίος εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα από το 2018, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα! 

 Η πραγματικότητα είναι ότι ο εργαζόμενος διεκδικούσε συνεχώς τα νόμιμα δικαιώματα του και μάλιστα είχε προβεί σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, την πληρωμή βενζίνης για τη μοτοσυκλέτα όπως ορίζει ο νόμος 4611/2019 αρ.56, διαφορές δεδουλευμένων κτλ.  

Μάλιστα ο εργοδότης είχε επιχειρήσει να απολύσει και πριν τρία περίπου χρόνια τον εργαζόμενο, αλλά μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα και του Συνδικάτου, υποχώρησε. 

Ως Επιτροπή Αγώνα Διανομέων ενημερώνουμε ότι στηρίζουμε τον εργαζόμενο όπως κι όλους τους συναδέλφους διανομείς που αρνούνται να συμβιβαστούν με μια γενική πρακτική των εργοδοτών που έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης παραβιάζουν συνεχώς την εργατική νομοθεσία (ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, μη πληρωμή-κλοπή δώρων, επιδομάτων, προσαυξήσεων, μη καταβολή ΜΑΠ, βενζίνης κτλ),  απολύοντας όσους εργαζόμενους διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους!  

 

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας Γ.Δ.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ