ΠΕΝΕΝ: Σχετικά με τον θάνατο του Υποπλοίαρχου στο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Άφαντα τα εναέρια μέσα διάσωσης στον κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής στα καράβια

Συγκλονιστικό βίντεο

 

Έχασε την ζωή του εξαιτίας καρδιακού επεισοδίου την ώρα της υπηρεσίας του στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» ο Υποπλοίαρχος Σ.Π., ηλικίας 48 ετών, και ενώ το πλοίο ταξίδευε για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Το συμβάν έγινε 30 με 40 λεπτά αφ’ ότου το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όταν σημειώθηκε το καρδιακό επεισόδιο (έμφραγμα) ο Υποπλοίαρχος έκανε την βάρδια του ενώ γιατρός που ταξίδευε με το ανωτέρω πλοίο του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά προκειμένου ο Υποπλοίαρχος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι να επιβιβαστεί στο ασθενοφόρο είχε τις αισθήσεις του.

Για το περιστατικό και την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες λιμενικές αρχές.

Ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε στην μεταφορά του Ναυτεργάτη ίσως θα μπορούσε να αποσοβήσει το μοιραίο γεγονός.

Τα ελικόπτερα δυστυχώς υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται από τον Πρωθυπουργό και διάφορα κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και στα ταξίδια αναψυχής τους αλλά όχι στις έκτακτες ανάγκες, ειδικά στις περιπτώσεις που τίθεται σε κίνδυνο η ζωή στα καράβια και γενικότερα στην θάλασσα.

Κυβέρνηση – ΥΕΝ τα άφησαν καθηλωμένα μέχρι την επόμενη που θα χρησιμοποιηθούν ξανά για διάφορες κυβερνητικές «αποστολές» αναψυχής!!!

Τελικά πόση αξία έχει η ανθρώπινη ζωή για τους κυβερνώντες, όταν αυτή τίθεται σε κίνδυνο και δεν κινητοποιούνται άμεσα τα εναέρια μέσα που διαθέτει το κράτος;

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ναυτεργάτη.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: Σχετικά με τον θάνατο του Υποπλοίαρχου στο ΕΓ-ΟΓ ΠΡΕΒΕΛΗΣ