Αντιπολεμική Διαδήλωση στην Βάση του Αράξου, Κυριακή 10/4

Αντιπολεμική Διαδήλωση στην Βάση του Αράξου Κυριακή 10/4, στις 13:00

Η απειλή του Πολέμου χτυπάει την πόρτα όλων των λαών!

 

Η πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας δεν έχει γραφτεί ακόμα. Σαν χώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει τσακίσει την εργατική τάξη, την ίδια ώρα που ο κατώτατος μισθός παραμένει αμετάβλητος με αποτέλεσμα να μην φτάνει ούτε για τα είδη πρώτης ανάγκης και αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό. Τα αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια γίνονται όλο και πιο βάρβαρα, διαλύοντας όλες μας τις κατακτήσεις για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ασφάλιση, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Και όσο η κρίση βαθαίνει και βαραίνει τις πλάτες της εργατικής τάξης, η απειλή για εξάπλωση του πολέμου έρχεται να προστεθεί πάνω από τα κεφάλια μας. Την ίδια ώρα η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στο στρατόπεδο και τα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, που τόσα χρόνια με δουλοπρεπή χαρακτήρα εξυπηρετούμε. Οι ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη την Ελλάδα βράζουν και ενισχύονται, ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία. Από τη βάση της Σούδας απογειώθηκαν για την  περιοχή της Ουκρανίας κατασκοπευτικά αεροπλάνα, μεταφορά εξοπλισμού προς την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε από τη βάση της Αλεξανδρούπολης.

Στον Άραξο ξεκίνησε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της βάσης το 2016 και πάνω στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να βαδίσει η Νέα Δημοκρατία, έχοντας ολοκληρώσει σήμερα τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού για τις υπόγειες πυρηνικές αποθήκες της βάσης και το επόμενο διάστημα περιμένει να φιλοξενήσει σε αυτές 20 πυρηνικές βόμβες. Το πυρηνικό σχέδιο του ΝΑΤΟ μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή και για ακόμα μια φορά η Ελληνική Κυβέρνηση  το ακολουθεί, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΝΑΤΟΙΚΟ ορμητήριο, θέτοντας μας σε τεράστιο κίνδυνο.

Τους εξοπλισμούς, τα πυρηνικά και τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, θα κληθούμε να τα πληρώσουμε εμείς, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό το λόγο θα αυξήσουν και την καταστολή, είναι και ο ίδιος λόγος για τον οποίο ψήφισαν και τον τυποκτόνο νόμο. Θέλουν να πνίξουν την όποια αντίδραση δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Μόνο μέσα από τους αγώνες μας θα καταφέρουμε να τους σταματήσουμε! Είναι χρέος της εργατικής τάξης και της νεολαίας να παλέψει για να καταφέρει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Η δημιουργία αντιπολεμικού κινήματος είναι πιο επιτακτική από ποτέ! Δεν τασσόμαστε με τα συμφέροντα καμίας ιμπεριαλιστικής δύναμης. Δεν θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, ούτε της Ελληνικής κυβέρνησης και της αστικής τάξης που έχουν μπει θηλιά στο λαιμό μας. Στο δρόμο πρέπει να δοθούν όλες οι απαντήσεις. Με αγώνες διαρκείας, ενάντια σε βάσεις, εξοπλισμούς, ιμπεριαλισμό, κυβέρνηση, για να τους στείλουμε στο καλάθι των αχρήστων της ιστορίας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ζήσουμε!

  • Όχι στους Ανταγωνισμούς. Πόλεμο στον Πόλεμο των Ιμπεριαλιστών, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις.
  • Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ. Όχι στα Πυρηνικά. Καμιά συμμετοχή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Όχι στους Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.
  • Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα στη χώρα μας και την Ευρώπη.
  • Κάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων – Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων.-Κάτω η Κυβέρνηση της Φτώχειας και της Βίας