Αντεπίθεση των εργαζομένων στο εμπόριο: Στα Zara μιλάνε για κέρδη και ζημίες… εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές

ΣΤΑ ZARA ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ… ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Με το που μπήκε ο μήνας, η εταιρεία – κολοσσός ZARA ανακοίνωσε στους μερικώς απασχολούμενους  εργαζόμενούς της ότι θα δουλεύουν λιγότερες ώρες από τη σύμβασή τους τις εβδομάδες πριν το Πάσχα έτσι ώστε να δουλέψουν περισσότερες ώρες την Μ. Εβδομάδα. Η εταιρεία για να γλιτώσει τα ποσά των προσαυξήσεων (12% μέχρι τη συμπλήρωση 8ώρου) προχωράει σε αυτή την τελείως παράνομη απόφαση που είναι καταστροφική για τα δικαιώματα, τις αποδοχές, ακόμα και για την διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων.

Η εταιρεία με άλλοθι τους αντεργατικούς νόμους που έχει περάσει η κυβέρνηση καταφεύγει το τελευταίο διάστημα σε σωρεία τέτοιων παρανομιών, για να βγάλει τα σπασμένα από την πτώση της κίνησης στην αγορά που έχει προκαλέσει το κύμα ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι στα ZARA εκβιάζονται να πάρουν τώρα ακόμα και τις ημέρες άδειας του καλοκαιριού σε μια απελπισμένη προσπάθεια της εταιρείας να ελέγξει την μείωση των κερδών της εις βάρος πάντα των εργαζομένων της.

Είναι παράνομη η απασχόληση λιγότερων ωρών από αυτές που αναγράφονται στη σύμβαση!

Είναι παράνομη η στέρηση της χορήγησης αδειών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Εργοδότες και κυβέρνηση μας θέλουν υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα, έρμαια στις ορέξεις τους και στις ανάγκες τις αγοράς. Την ίδια στιγμή που οι ανατιμήσεις στα πλέον βασικά για την επιβίωσή μας αγαθά πνίγουν κάθε εργαζόμενο, όχι μόνο δεν κάνουν αυξήσεις στους μισθούς αλλά με νύχια και με δόντια προσπαθούν να μας στερήσουν και τα «ψίχουλα» που παίρνουμε. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις αντεργατικές πολιτικές της και τις φιλοπόλεμες βλέψεις της μας καταδικάζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε θάνατο.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Είναι απαραίτητο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία των εργοδοτών και στην επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενωμένοι και αποφασισμένοι, σε κάθε χώρο δουλειάς, να προετοιμάσουμε τους αγώνες μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ