Αγώνας διαρκείας για να μη ζήσουμε σαν δούλοι! Τετάρτη 2 Μάρτη,10.30, Άγαλμα Βενιζέλου

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ/ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ

Τετάρτη 2 Μάρτη στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου (ημέρα πανελλαδικών συλλαλητηρίων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού)

Κυβέρνηση και εργοδότες συνεχίζουν να φορτώνουν στις πλάτες όλων των εργαζομένων τα αβάσταχτα βάρη της κρίσης κα της πανδημίας! Ακρίβεια – πληθωρισμός φέρνουν έμμεση μείωση στο μισθό, επιπλέον για τους διανομείς όπου στα περισσότερα μαγαζιά πληρώνουμε την εξωφρενική αύξηση της βενζίνης οι ίδιοι, ενώ και στις εταιρίες- πλατφόρμες η αποζημίωση καυσίμου είναι πλέον πολύ λιγότερη από το πραγματικό κόστος.

Την ίδια ώρα εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την θέσπιση αυστηρού νομικού πλαισίου για απαγόρευση εργασίας σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, που προκαλούν εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα-δολοφονίες (50+ νεκροί διανομείς σε ώρα εργασίας)!

 Ειδικότερα οι εργοδότες του κλάδου, παρότι μπουκώθηκαν με χρήμα τα χρόνια της πανδημίας, συνεχίζουν με τις πλάτες της κυβέρνησης και την παντελή έλλειψη ελέγχων, την υποασφαλισμένη εργασία- μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας -μη πληρωμή 15% για χρήση μοτοσυκλέτας, μη πληρωμή βενζίνης, κλοπή δώρων/επιδομάτων,  προσαυξήσεων υπερωριών, νυχτερινών, & αργιών κτλ).

Η ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη έρχεται να καταργήσει ότι είχε μείνει από εργατικά δικαιώματα (8ωρο, κυριακάτικη αργία, ελαστική εργασία κ.α.), ενώ ουσιαστικά καταργεί και συνδικαλιστικά δικαιώματα (ηλεκτρονικό φακέλωμα που αποδυναμώνει τα σωματεία, ηλεκτρονική ψήφο σε αρχαιρεσίες, γενικές συνελεύσεις, την σχεδόν αδύνατη προκήρυξη απεργίας- απαγόρευση! Ειδικά για τους διανομείς η εισαγωγή του freelancing μας μετατρέπει σε εργαζόμενους-σκλάβους!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ! Παρά τη σκόπιμη ηττοπάθεια, ότι οι αγώνες δεν έχουν νόημα, δεν φέρνουν αποτελέσματα κ.α, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική:

-Με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε για τα πρόστιμα, αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δεχτεί τις ενστάσεις των συναδέλφων και να τα διαγράψει!

Ο αγώνας των διανομέων της efood και η 24ωρη απεργία (που κάποιοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μη γίνει, απέτρεψε την απόλυση 115 συναδέλφων και τη μετατροπή τους σε freelancers!

-Με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που παράνομα δεν τους κατέβαλλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις κτλ. Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου 4611/19 – αρ. 55-56 που αφορά τους διανομείς (παροχή ΜΑΠ, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση και συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης κτλ.).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες

-Ενίσχυση του ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ και κάθε ελεγκτικού μηχανισμού με αυστηρούς και μόνιμους ελέγχους.

-Ένταξη των Διανομέων στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά Επαγγέλματα/Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου

-Υποχρεωτικές Κλαδικές Σ.Σ.Ε. με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά τριετιών για όλους

-Κατάργηση του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη. Κατάργηση του freelancing και μετατροπή σε Σ.Ε.Ε.

-Ενίσχυση του ΕΣΥ – Δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους εργαζόμενους

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται

Στοιχεία Επικοινωνίας :Τηλ: 6982268508 , dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ