Αποστολή «βοήθειας» της Ελλάδας στην ουκρανική κυβέρνηση – Καμιά εμπλοκή στον πόλεμο, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Αποστολή «βοήθειας» της Ελλάδας στην ουκρανική κυβέρνηση

Καμιά εμπλοκή στον πόλεμο, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

 

Την ίδια στιγμή που ακρίβεια και φτώχεια θερίζουν ανεξέλεγκτα το εισόδημα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με απύθμενο θράσος και κυνισμό εμπλέκει τη χώρα άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, παίρνοντας χυδαία θέση σε έναν πόλεμο που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής. Με την αποστολή δύο αεροσκαφών C-130 με πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία (πυρομαχικά, τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, εκτοξευτήρες, σφαίρες, κράνη, αντιθραυσματικά και αντιβαλλιστικά γιλέκα), η κυβέρνηση της ΝΔ επεμβαίνει στην πολεμική σύγκρουση, υπηρετώντας πειθήνια τους πολεμοχαρείς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες (δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα μαρτυρούν για το μεγαλείο του κυβερνητικού ανθρωπισμού…) και τους νεκρούς ομογενείς στην περιοχή του Ντονιέτσκ (για τους οποίους ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε εδώ και 8 χρόνια, όπου μαίνεται ένας εμφύλιος πόλεμος με χιλιάδες νεκρούς με ευθύνη και διαρκείς προβοκάτσιες από το μισο-φασιστικό καθεστώς του Κιέβου και από τα ακροδεξιά τάγματα που έχει ενσωματώσει στις ένοπλες δυνάμεις του), θέλει να νομιμοποιήσει στα μάτια του ελληνικού λαού αυτή την επαίσχυντη εμπλοκή. Να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες, ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις και συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια των δυτικών ιμπεριαλιστών, που ξεδιπλώνονται με ξέφρενους ρυθμούς.

Η εμπλοκή αυτή εγκαινιάζει μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, με ραγδαίες και βαρύτατες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο και τις δημοκρατικές ελευθερίες μας. Το εργατικό κίνημα και οι οργανώσεις του, η εργαζόμενη, άνεργη, φοιτητική και μαθητική νεολαία πρέπει να καταγγείλουμε την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ. Να παλέψουμε άμεσα για την ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού κινήματος, με κύριο μέτωπο την πάλη ενάντια στους «δικούς μας εχθρούς, μέσα στην ίδια μας τη χώρα», την κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Για να σταματήσει κάθε τέτοια «βοήθεια», να κλείσουν οι βάσεις. να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου με απεργίες και διαδηλώσεις. Αυτή θα είναι και η πιο ουσιαστική συμβολή μας, από τη δική μας πλευρά, για να σταματήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το δράμα του ουκρανικού λαού. Για να μην μετατραπούν οι εργαζόμενοι και οι λαοί σε κρέας για τα κανόνια του πολέμου των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών.

 

27/02/22