Ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις σε γειτονιές, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο το Σάββατο 26/2

Ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις σε γειτονιές, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο το Σάββατο 26/2

 

Αθήνα – Κορυδαλλός

Από την σελίδα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κορυδαλλού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές Σάββατο 26/2 η συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού από την Πρωτοβουλία Κατοίκων. Ήταν το αποκορύφωμα μιας συνεχούς και επίμονης δουλειάς των προηγούμενων εβδομάδων, από μια ομάδα κατοίκων της περιοχής, με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας σε κάθε γειτονιά». Έγιναν πολλές εξορμήσεις σε κεντρικές πλατείες, σχολεία, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, κολλήθηκαν αφισάκια και κρεμάστηκαν πανό. Τις τελευταίες μέρες, προστέθηκε στην καμπάνια μας η ανάδειξη του αγώνα ενάντια στον πόλεμο.

Η συγκέντρωση είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, από όλη την ομάδα της Πρωτοβουλίας με μικροφωνική, μουσική, ανακοινώσεις και μοίρασμα υλικού, ώστε να γίνει ακόμα περισσότερη γνωστό το γεγονός και να δημιουργηθεί ένα κλίμα μικρής διαδήλωσης στην περιοχή. Την κινητοποίηση στήριξαν ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontaña, καθώς και αλληλέγγυοι από άλλες περιοχές. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική και αρκετοί ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα για την Πρωτοβουλία ή και συμμετείχαν στην πορεία που ακολούθησε στη συνέχεια. Από την είσοδο του μετρό στην πλατεία Ελευθερίας κατευθυνθήκαμε στην οδό Δημητρακοπούλου και στη συνέχεια στην Ταξιαρχών, με τελικό προορισμό πίσω στην πλατεία.

Φωνάχτηκαν συνθήματα όπως: «Δεν θέλουμε τον πόλεμο και τους εξοπλισμούς – Κάτω η ακρίβεια, Αυξήσεις στους μισθούς», «Λεφτά για υγεία, λεφτά για την παιδεία – Όχι για τον πόλεμο και την αστυνομία», «Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό – Δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό» και άλλα.

Ο κόσμος που παρακολουθούσε συνεχώς επικροτούσε , αφού πλέον η ακρίβεια έχει χτυπήσει βάναυσα τις τσέπες μας και η απειλή του πολέμου μοιάζει να είναι όλο και πιο κοντά.

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε, ώστε να δημιουργηθούν λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε, όπως λέει και ένα σύνθημά μας, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

mail: [email protected]

fb: Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού

 

 

Θεσσαλονίκη: Πλατεία Χαριλάου

Στις 12μ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εργαζομένων, νεολαίας και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στην πλατεία Χαριλάου. Η κινητοποίηση είχε καλεστεί από την ΟΚΔΕ, ενώ συμμετείχε και η Ταξική Αντεπίθεση. Γύρω στη 1μμ, οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι βγήκαν στον δρόμο και πραγματοποίησαν διαδήλωση γειτονιάς, στην περιοχή της Παπαναστασίου, με στάση στην Λαϊκή Αγορά της Μαρτίου και επιστρέφοντας πίσω στην πλατεία της Χαριλάου.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην πλατεία, στη Λαϊκή Αγορά, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας ήταν θετική. Τα συνθήματα για αύξηση μισθών – συντάξεων, λεφτά για υγεία-παιδεία-κοινωνικές ανάγκες, αλλά και ενάντια στην ακρίβεια, την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους εξοπλισμούς και σαφώς ενάντια στον πόλεμο, βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία της κοινωνίας. Που βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της εκτόξευσης των τιμών στα είδη βασικής κατανάλωσης, τα ενοίκια, τους λογαριασμούς. Ειδικά, τώρα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι τιμές σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, σιτηρά και πολλά άλλα αναμένεται να σκαρφαλώσουν σε απαγορευτικά και δυσθεώρητα ύψη, κάνοντας αδύνατον για τα εργατικά και φτωχά νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η μόνη λύση απέναντι στην ακρίβεια, την φτώχεια και τον πόλεμο είναι η οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε σχολεία, σχολές και γειτονιές. Να ανατρέψουμε την ανίκανη και φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη, που νομοθετεί υπέρ του 1% των πλουσίων και κυβερνά με τα ΜΑΤ. Με κινητοποιήσεις και ενότητα στις δράσεις μας, με συνελεύσεις και επιτροπές παντού, να τους σταματήσουμε!