Οι απειλές και η τρομοκρατία των εργοδοτών δεν θα περάσουν!

Στις 22/12, συνάδελφοι σε κατάστημα εστίασης στη Δράμα, κατήγγειλαν πως η εργοδότρια τους, τους ζήτησε πίσω το Δώρο Χριστουγέννων! Πιο συγκεκριμένα, αφού η εργοδότρια κατέβαλλε στον τραπεζικό λογαριασμό το Δώρο, για να φαίνεται νόμιμη, τους ζήτησε να γίνει ανάληψη από το ΑΤΜ και να επιστραφούν τα χρήματα στην ίδια, παρουσία του υπευθύνου του καταστήματος για εκφοβισμό! Ωστόσο, οι συνάδελφοι είχαν καταγγείλει νωρίτερα το περιστατικό στο Εργατικό Κέντρο Δράμας και στην αστυνομία και αφού προσημειώθηκαν τα χρήματα, όταν τα παρέδωσαν στην ιδιοκτήτρια, η ίδια και ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Τέτοιες εργοδοτικές πρακτικές ούτε πρόσφατες είναι ούτε μεμονωμένες. Ακόμη περισσότερο στον κλάδο μας, εδώ και χρόνια η τρομοκρατία, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και οι ξυλοδαρμοί αποτελούν καθεστώς. Παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις ζούμε εκατοντάδες, όπου οι εργοδότες μας περιμένουν έξω από τα ΑΤΜ για να τους επιστρέψουμε δεδουλευμένα (Δώρα, επιδόματα κλπ), με την απειλή της απόλυσης ή και του ξυλοδαρμού αν δε το κάνουμε. Και προφανώς, υπάρχουν άλλες τόσες και περισσότερες περιπτώσεις, που οι συνάδελφοι φοβούνται να καταγγείλουν.

Τον «αέρα» και το θράσος στους εργοδότες για να κάνουν όλα τα παραπάνω, τον δίνει η κυβέρνηση ΝΔ με τα αντεργατικά νομοσχέδια που περνάει χωρίς σταματημό (Νομοσχέδιο Χατζηδάκη-ασφαλιστικό κλπ), αλλά και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις που της έστρωσαν τον δρόμο. Κοινός στόχος κυβέρνησης-εργοδοτών είναι να κάνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας πραγματική κόλαση, έχοντας μας πλήρως ατομικοποιημένους, χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα!

Συνάδελφοι-ισσες, δεν πάει άλλο! Ο μόνος δρόμος να αντισταθούμε απέναντι σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε είναι ο συλλογικός. Να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, συζητώντας και λύνοντας εμείς οι ίδιοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να εγγραφούμε στο Συνδικάτο μας, να μάθουμε τα δικαιώματά μας και να καταγγέλλουμε τέτοια περιστατικά. Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων έχουμε αναδείξει τέτοια περιστατικά και αγωνιστήκαμε μαζί με τους συναδέλφους του κλάδου, κερδίζοντας δεδουλευμένα σε δεκάδες καταστήματα.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΌΝΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!