Κάτω τα χέρια από τους εργολαβικούς του ΑΠΘ – Κάτω τα χέρια από το Άσυλο: συγκέντρωση 30/11, 11 π.μ., δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ

Σήμερα, στις 4.15 τα ξημερώματα, ειδική ομάδα των ΜΑΤ μαζί με πλήθος ασφαλιτών εισέβαλλαν με ύπουλο και αιφνιδιαστικό τρόπο – καταπατώντας το άσυλο – μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν 11 απεργούς εργαζόμενους που περιφρουρούσανε την κατάληψη της πρυτανείας και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΘ. Μάλιστα έξω από το Πανεπιστήμιο, υπήρχαν αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ έτοιμες να επέμβουν. Ήδη από την Τρίτη, ο εισαγγελίας είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τούς καταληψίες, για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και της υποβάθμισης περιβάλλοντος, μετά από κάλεσμα της πρυτανείας του Μυλόπουλου και άλλων πανεπιστημιακών. Η «δημοκρατία» τους δεν άντεξε την απόφαση της Γ.Σ. του σωματείου στις 28/11 για συνέχιση του αγώνα και ανέλαβαν δράση τα ΜΑΤ της τρικομματικής χούντας! Αλλά η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Από τις 20/9 οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου σε καθαριότητα και φύλαξη έχουν προχωρήσει σε απεργία διαρκείας και κατάληψη του κτηρίου διοίκησης (πρυτανεία). Οι Απεργοί δεν έχουν μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με το ΑΠΘ. Προσλαμβάνονται σε αυτό μέσω εργολαβιών, με καθεστώς σύγχρονου δουλεμπορίου. Αυτό σημαίνει: α) ότι πληρώνονται με χειρότερους όρους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο ΑΠΘ β) κοστίζουν το ίδιο ή και παραπάνω στο δημόσιο-κρατικό προϋπολογισμό και γ) αυξάνουν τα κέρδη των εργολάβων/δουλέμπορων, αφού το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί ανά εργαζόμενο το παίρνει η εργολαβική εταιρία! (φυσικά από αυτή τη διαδικασία «τρώνε» και τα λαμόγια του πανεπιστημίου). Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες και τώρα τους μοιράζουν απολύσεις. Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αφού τους εκβιάζουν να υπογράψουν συμβάσεις με 580 ευρώ μικτά ή να φύγουν.

Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία. Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψήφισε με το Μνημόνιο III την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και κοινωνικής κατάκτησης. Για να τα επιβάλλει όμως αυτά πρέπει να τσακίσει το εργατικό κίνημα που αντιστέκεται σθεναρά.

Το πραξικόπημα αυτό δεν θα περάσει! Όπως δεν πέρασε και χθες, στη δίκη των 3 συλληφθέντων συναδέλφων από την παρέμβαση των ΟΤΑ στη ΔΕΘ. Η αθώωσή τους έδωσε ένα χαστούκι στους μηχανισμούς καταστολής και την άθλια συγκυβέρνηση που έδωσε εντολή για την δίωξή τους. Οι καταλήψεις δημαρχείων, οι απεργίες και διαδηλώσεις των ΟΤΑ συνεχίζονται, ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων που δρομολογεί η τρικομματκή συμμορία. Στο ίδιο πνεύμα αντίστασης συνεχίζεται και ο αγώνας των εργολαβικών του ΑΠΘ. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι φοιτητές πρέπει να υπερασπίσουμε αυτόν τον αγώνα, για την υπεράσπιση των εργατικών μας δικαιωμάτων αλλά και για την υπεράσπιση του ασύλου. Συντασσόμαστε με αυτό τον αγώνα ως τη νίκη.

– Καμιά δίωξη στους απεργούς

– Άμεση πληρωμή και πρόσληψη των εργαζομένων στο ΑΠΘ με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

– Κατάργηση των εργολαβιών και του σύγχρονου δουλεμπορίου.

Συγκέντρωση 30/11, στις 11 π.μ. στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

(αυτόφωρο των συλληφθέντων εργολαβικών εργαζόμενων του ΑΠΘ)

30/11/2012

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ