Ανακοίνωση: Οι αγώνες μας δεν σταματούν, δεν καταστέλλονται

Οι αγώνες μας ενάντια στην συγκυβέρνηση – τρόικα

και τις βάρβαρες πολιτικές των Μνημονίων τους,

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ.

– Με εκατοντάδες εργαζόμενους έξω απο τα δικαστήρια έγινε η δίκη των 3 συλληφθέντων συναδέλφων απο την παρέμβαση των ΟΤΑ στη ΔΕΘ. Η ολοκληρωτική αθώωσή τους έδωσε ένα χαστούκι στους μηχανισμούς καταστολής και την άθλια συγκυβέρνηση που έδωσε εντολή για την δίωξή τους. Οι καταλήψεις δημαρχείων, οι απεργίες και διαδηλώσεις των ΟΤΑ συνεχίζονται, ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων που δρομολογεί η τρικομματκή συμμορία. Όλοι οι εργαζόμενοι συντασόμαστε με αυτό τον αγώνα ως τη νίκη.

– Συνεχίζεται η απεργία και η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ απο τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Ενάντια στην τρομοκρατία κυβέρνησης και πρυτανείας. Έχουν σταλεί απολύσεις σε 370 εργαζόμενους καθαρισμού και τεχνικής υπηρεσίας, ενώ τσιράκια της Πρυτανείας μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να σπάσουν το σωματείο και την κατάληψη κάνοντας κρυφή συνάντηση με τον αντιπρύτανη και φέρνοντας σαν “λύση” πρόταση για σύμβαση με 580 ευρώ μικτά για όλους και φυσικά λήξη του αγώνα. Ο πρύτανης ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα για να σπάσει η αστυνομία την κατάληψη της Πρυτανείας

Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι ύψωσαν το ανάστημά τους με την συμπαράσταση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης φοιτητών και στην χθεσινή τους συνέλευση αποφάσισαν 2 επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με συνέχιση της κατάληψης της πρυτανείας. Να είμαστε κάθε μέρα εκεί, φοιτητές και εργαζόμενοι, βοηθώντας στην περιφρούρηση του αγώνα απο προβοκάτσιες και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς του Πρύτανη και των εργολάβων καθώς και απο πιθανή επέμβαση των ΜΑΤ.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, ενότητα όλων των αγώνων, στο δρόμο οργάνωσης Γενικής Απεργίας διαρκείας γαι να διώξουμε συγκυβέρνηση – τρόικα-μνημόνια.

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές την Παρασκευή 30/11, στις 9:00 π.μ. στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για συμπαράσταση στον αγώνα του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης ενάντια στην εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη που κινητοποιεί τα ΜΑΤ ενάντια στις κινητοποιήσεις συναδέλφων για παράνομη απόλυση στο συγκεκριμένο φροντιστήριο.

Κανένας εργατικός αγώνας μόνος του, όλοι μαζί μέχρι τη νίκη.

29/11/2012

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ